Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επισκέφθηκε το Κέντρο Αριστείας CYENS

Τo Κέντρο Αριστείας CYENS είχε την χαρά να φιλοξενήσει εκλεκτούς συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο πλαίσιο συνεργασίας τους, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του, στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη, στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε ξενάγηση στο Thinker Maker Space του CYENS από τον ανώτερο διευθυντή του τμήματος κ. Μάριο Κωνσταντινίδη, όπως επίσης και στο Virtual Production Studio από τον διαχειριστή του studio κ. Δημήτρη Κόντη.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις της ερευνητικής δραστηριότητας που διεξάγεται στο Κέντρο και το αξιοπρόσεκτο έργο που επιτελεί στο κομμάτι των αναδυόμενων τεχνολογιών, από τον Γενικό Διευθυντή του CYENS Καθηγητή Γιώργο Χρυσάνθου και τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Extended Experiences Δρ. Φώτη Λιαροκάπη.

Παρουσιάσεις επίσης έγιναν από την αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το πρόγραμμα NEOLAiA European University Alliance στο οποίο το CYENS συμμετέχει ως συνεργαζόμενο μέλος.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Εκ μέρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ήταν παρών ο Πρύτανης Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, και ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute For the Future - IFF), και Συντονιστής του MSc Metaverse Καθηγητής Μαρίνος Θεμιστοκλέους. Επιπλέον, η επικεφαλής του Τμήματος Ψηφιακής Καινοτομίας Καθηγήτρια Σούλα Λουκά, η Διευθύντρια του προγράμματος Erasmus+ και του NEOLAiA Alliance Unit (ENAU) Δρ. Μέλπω Ιακωβίδου, και η Υπεύθυνη Ερευνητικών Έργων του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute For the Future - IFF) κυρία Μαριάννα Χαραλάμπους.

Τo Κέντρο Αριστείας CYENS ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.

Δειτε Επισης

Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)