Ο ΟΚΥπΥ στηρίζει τους ασθενείς του απομακρυσμένου Κάτω Πύργου Τυλληρίας

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εξάπλωση των τηλεπικοινωνιών ανέδειξε την καθιέρωση ενός παγκόσμιου δικτύου, που θα καταστήσει εφικτή την πρόσβαση σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν μακριά από οργανωμένες δομές υγείας σε ιατρική περίθαλψη. Αυτός είναι και ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της σύγχρονης ιατρικής, όπως εκφράζεται από διεθνείς οργανισμούς υγείας και επαγγελματίες του τομέα.

Καινοτομία

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα για να γίνει αυτό εφικτό είναι η καινοτόμος προσέγγιση της τηλεϊατρικής που συνδυάζει την ιατρική γνώση και εμπειρία με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας, ώστε να καταστήσει δυνατές τις εξετάσεις, την παρακολούθηση και τη θεραπεία εξ αποστάσεως.

Άμεση επαφή με γιατρούς

Με βασικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού του την παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και ανεξάρτητα από το που κατοικούν, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας του Κάτω Πύργου Τυλληρίας εγκαθιστώντας σε αυτό σύστημα τηλεϊατρικής ώστε όποιος χρειαστεί έκτακτη βοήθεια να μπορεί να έχει άμεση επαφή με ιατρούς που βρίσκονται στα Νοσοκομεία του Οργανισμού ανά πάσα στιγμή. Με αυτό τον τρόπο ο ΟΚΥπΥ αποδεικνύει για άλλη μια φορά έμπρακτα τη στήριξή του στους κατοίκους των κοινοτήτων και ιδιαίτερα, των απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να τυγχάνουν άμεσης και ισότιμης φροντίδας.

Ακριβείς μετρήσεις

Με τα σύγχρονα εργαλεία διάγνωσης του εξοπλισμού τηλεϊατρικής, δίνεται η δυνατότητα της ζωντανής μετάδοσης ήχου και εικόνας. Με αυτό τον τρόπο ο επί καθήκοντι νοσηλευτής μπορεί να προβαίνει στις απαραίτητες μετρήσεις του ασθενή τις οποίες στέλνει σε πραγματικό χρόνο στον ιατρό που εφημερεύει στη Λευκωσία ώστε αυτός με τη σειρά του να προβεί στην αναγκαία διάγνωση. Οι νέες συσκευές τηλεπαρακολούθησης μεταφέρουν σημαντικές και κρίσιμες πληροφορίες που επιτρέψουν στον ιατρό να διαγνώσει το πρόβλημα ακόμα και αν ο ασθενής βρίσκεται δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Ειδικότερα, ο εξοπλισμός προβαίνει σε ακριβείς μετρήσεις πίεσης του αίματος, ρυθμού της καρδιάς, βάρους, γλυκόζης στο αίμα και πολλές άλλες εξειδικευμένες μετρήσεις παρέχοντας πληροφορίες για ζωτικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Με τη διάγνωση ο νοσηλευτής θα ενημερωθεί από το γιατρό για την αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής, ενώ εκεί και όπου χρειάζεται ο ιατρός προχωρεί σε παραπομπή του ασθενούς σε ειδικό γιατρό ή στο πλησιέστερο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Το ΚΥ Κάτω Πύργου Τυλληρίας του ΟΚΥπΥ

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός προσφέρει όλα τα εργαλεία που θα επιτρέψει στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κάτω Πύργου Τυλληρίας να δρα άμεσα και σωτήρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το Κέντρο Υγείας βρίσκεται στον πυρήνα της κοινότητας του Κάτω Πύργου Τυλληρίας και είναι στελεχωμένο με Γενικούς Ιατρούς και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Το Κέντρο προσφέρει νοσηλευτικές υπηρεσίες χωρίς διευθέτηση ραντεβού όπως:

  • αιμοληψία
  • αλλαγή πληγών
  • χορήγηση ενέσεων
  • εμβόλια
  • καρδιογράφημα
  • Τμήμα Πρώτων Βοηθειών

Για πληροφορίες και ραντεβού με το Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου Τυλληρίας του ΟΚΥπΥ τηλεφωνήστε στο 26522353 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών