Neapolis Smart Eco City: Η ανάπτυξη μιας πραγματικής πόλης σε τεράστια έκταση

Μια μεγάλη ανάπτυξη πολλαπλών χρήσεων που θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να αποτελέσει το πολυαναμενόμενο Neapolis Smart Eco City, το οποίο βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στα σκαριά.

Το έργο συγκαταλέγεται από τον Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων στα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα, τα οποία δημιουργούν θετικό πρόσημο για την Κύπρο.

Το μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο ανήκει στην Νeapolis Development Properties Ltd, θυγατρική εταιρεία της Πανδώρα Επενδύσεις, αναμένεται παράλληλα να προσελκύσει εταιρείες από το εξωτερικό για εγκατάσταση στο επιχειρηματικό πάρκο, όπως και μεγάλο αριθμό φοιτητών, συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομία της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα.

neapolissmartcover2

Υπενθυμίζεται ότι το Neapolis αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προγραμματισμένες μεικτές αναπτύξεις στη Μεσόγειο και πιθανώς στην Ευρώπη, δεδομένου του μεγέθους, της εμβέλειας, του μοναδικού χαρακτήρα και των eco-smart στοιχείων της.

Περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας πραγματικής πόλης του 21ου αιώνα σε μια έκταση 1.100.000 τ.μ. με καθαρή οικοδομήσιμη επιφάνεια 777.000 τ.μ., εμπορικό πάρκο, το Neapolis University Campus, πάρκο υγείας με νοσοκομείο και κέντρο ευεξίας, πάρκο γραφείων, πολιτιστικό πάρκο και πράσινα πάρκα 200.000 τ.μ.

Το έργο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, δίπλα στην πόλη της Πάφου, στην περιοχή Γεροσκήπου. Απέχει μόλις 900 μέτρα από την παραλία και τον τουριστικό πεζόδρομο και προσφέρει θέα στη θάλασσα.

Το όραμα του Neapolis Project είναι να αναπτύξει μια καινοτόμο Smart EcoCity στη Μεσόγειο που ενσωματώνει υγεία και ευεξία, πολιτισμό, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση, καθώς και τις τελευταίες τεχνολογικές λύσεις, με στόχο τη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας εργασίας-διαβίωσης-ψυχαγωγίας για τους χιλιάδες κατοίκους και χρήστες του.

neapolissmart

neapolissmart2

Τα οφέλη μίας «πόλης μέσα στην πόλη» προκύπτουν από τη θέση της δίπλα στην Πάφο και περιλαμβάνουν τις υφιστάμενες υποδομές σε δρόμους και υπηρεσίες κοινής ωφελείας, τοπικές και τουριστικές αγορές, την εγγύτητα σε πολιτιστικά και ιστορικά ορόσημα, καθώς και την έκθεση σε πολιτιστικά γεγονότα της Πάφου και τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής της πόλης.

Σε συνολική έκταση 1.100.000 τ.μ.
Η νέα ανάπτυξη μεικτής χρήσης πρόκειται να βάλει την Κύπρο και την Πάφο στον χάρτη των Έξυπνων Οικολογικών Πόλεων στην Ε.Ε.

neapolissmart3

Το πρώτο έργο του είδους του στην Ανατολική Μεσόγειο και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, μία ανάπτυξη συνολικής έκτασης 1,1 εκατ. τ.μ. ανεβάζει τον πήχη ψηλά.

neapolissmart4

Με βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης ένα state of the art total care healthcare park, ένα καλά τοποθετημένο private campus university (επί του παρόντος ανοιχτό για μαθήματα) μαζί με το πρώτο στο είδος του Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομίας και πάνω από το 70% της γης με χώρους πρασίνου, η νέα ανάπτυξη αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Μέρος της ανάπτυξης αποτελεί ένα ζωντανό εμπορικό πάρκο με ένα high street εμπορικό κέντρο και ένα υπερσύγχρονο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, καθώς και ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων που βυθίζονται στο "Aphrodite Gardens", όπως θέατρα, μουσεία, χώρο αρχαιοτήτων και μεγάλη ποικιλία από θεματικά εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.

neapolissmart5

neapolissmart6

Η νέα πόλη προσφέρει μια κομψή και συναρπαστική επιλογή θεματικών γειτονιών με κατοικίες. Ανάμεσά τους, κατοικίες σε προσιτές τιμές μέχρι πολυτελείς κατοικίες, όλες σχεδιασμένες για να ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες καινοτόμες οικολογικές αρχές που υποστηρίζονται από μια κεντρικά διαχειριζόμενη έξυπνη υποδομή σε όλη την πόλη.

Το μεγάλο project στοχεύει να τοποθετηθεί ως η πρώτη «Έξυπνη Οικολογική Πόλη» στην Ε.Ε. με την «πρώτη κοινωνία που βασίζεται στη γνώση», ενώ προάγει τη συνέργεια εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.

neapolissmart7

neapolissmart9

Προχωρά το έργο μετά τη μείωση δανεισμού
Υπενθυμίζεται ότι η Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια Εταιρεία, ιθύνουσα εταιρεία του Συγκροτήματος Εταιρειών Πανδώρα, ανακοίνωσε ότι την 21η Σεπτεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε η συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει τον Σεπτέμβριο του 2019 με την Τράπεζα Κύπρου, όπως αυτή έκτοτε αναδιαμορφώθηκε, σύμφωνα με την οποία παρεχόταν, υπό την προϋπόθεση εκπλήρωσης όρων και προϋποθέσεων, το δικαίωμα στο Συγκρότημα για την πρόωρη αποπληρωμή σημαντικού μέρους του μακροχρόνιου δανεισμού του προς την τράπεζα με αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων, τη μεταβίβαση προς την τράπεζα τεσσάρων τεμαχίων γης.

neapolissmart9

Το Διοικητικό Συμβούλιο τόνιζε στην εν λόγω ανακοίνωση ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι ένα θετικό γεγονός για το Συγκρότημα, καθώς μειώνεται σημαντικά ο δανεισμός του μέσα σε μια περίοδο μεγάλης χρηματοοικονομικής μεταβλητότητας, ενώ παράλληλα δημιουργούνται ευοίωνες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μεγάλο έργο Neapolis Smart Eco City, που ανήκει στην Νeapolis Development Properties Ltd, θυγατρική της εταιρείας.

neapolissmart10

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας