Τα έργα αξίας δισεκατομμυρίων που μετατρέπουν την Κύπρο σε παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο

Η Κύπρος πληροί όλες τις προδιαγραφές για να καταστεί ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο, αναφέρει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, προσθέτοντας ότι τα 15 μέλη που εκπροσωπεί διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιο τους μερικά από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, με την αξία τους να υπερβαίνει τα €8 δισεκατομμύρια.

Τα εν λόγω έργα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος, «έρχονται να πιστοποιήσουν ότι η συμβολή του τομέα των μεγάλων αναπτύξεων είναι πραγματικά τεράστια, καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος εργοδοτεί πέραν των 40.000 εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τη συνεισφορά του τόσο στο ΑΕΠ, όσο και σε θέσεις εργασίας».

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικότερους κλάδους άνθησης της κυπριακής οικονομίας», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων, εκτός από το City of Dreams Mediterranean, που είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο με τη συνολική επένδυση να ξεπερνά τα €600 εκατομμύρια, τις Μαρίνες Λεμεσού και Αγίας Νάπας που έχουν ήδη ανοίξει για το κοινό, το Neapolis Smart Eco City αποτελεί μια μεγάλη ανάπτυξη πολλαπλών χρήσεων που θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Αναφέρει επίσης ότι αναμένεται παράλληλα να προσελκύσει εταιρείες από το εξωτερικό για εγκατάσταση στο επιχειρηματικό πάρκο, όπως και μεγάλο αριθμό φοιτητών, συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομία της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα.

Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων αναφέρει ότι το αναπτυξιακό έργο Limassol Hills Golf Resort θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σταθμό βιολογικού καθαρισμού του νερού, φωτοβολταϊκό πάρκο και δημόσιους χώρους πρασίνου.

Προσθέτει ότι για την υλοποίησή του αναμένεται να εργοδοτηθούν περίπου 2,700 άτομα στο στάδιο της κατασκευής και άλλα 750 περίπου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θερέτρου.

«Με την ολοκλήρωσή του έργου υπολογίζεται να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή και να ανοιχτούν νέες θέσεις εργασίας στις γειτνιάζουσες κοινότητες. Το κράτος έχει ήδη έσοδα εκατομμυρίων από τα αντισταθμιστικά τέλη και τα λοιπά δικαιώματα, ενώ στο μέλλον θα επωφεληθεί εξίσου από άμεσους και έμμεσους φόρους.

Σημαντικά οφέλη θα αποφέρει στο κράτος και το θέρετρο Eagle Pine Golf Resort στην επαρχία Λεμεσού, της τάξεως των €200 εκατομμυρίων και άνω. Μια επένδυση με συνολικό κόστος γύρω στα €500 εκατομμύρια, που υπολογίζεται ότι θα εργοδοτήσει 300 άτομα στις κατασκευές και τα εργοτάξια τα επόμενα 10 χρόνια. Για τη λειτουργία των Leisure Elements του θερέτρου -γήπεδο golf, club house, ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο- αναμένεται να εργοδοτηθούν 200 υπάλληλοι.

Αντίστοιχη εισροή στα κρατικά ταμεία θα αποφέρει και το Limassol Greens στη Λεμεσό, με το συνολικό κόστος της επένδυσης να ανέρχεται στα €400 εκατομμύρια. Για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δημιουργηθούν 350 άμεσες και 800 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ένα πρωτοποριακό και πολυσύνθετο αναπτυξιακό έργο αποτελεί το Minthis Resort στην επαρχία Πάφου, σε μια έκταση γης 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, με το συνολικό κόστος της επένδυσης να εκτιμάται στα €500 εκατομμύρια. Μια ανάπτυξη που έχει δημιουργήσει 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ ένας μεγάλος αριθμός -περί των 800 ατόμων-  εργοδοτείται στις κατασκευαστικές εργασίες», αναφέρει.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων αναφέρει ότι σημαντικά οφέλη θα αποφέρει στο κράτος και το θέρετρο Eagle Pine Golf Resort στην επαρχία Λεμεσού, της τάξεως των €200 εκατομμυρίων και άνω, ενώ αντίστοιχη εισροή στα κρατικά ταμεία, όπως αναφέρει, θα αποφέρει και το Limassol Greens στη Λεμεσό, με το συνολικό κόστος της επένδυσης να ανέρχεται στα €400 εκατομμύρια.

Τέλος, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι ένα πρωτοποριακό και πολυσύνθετο αναπτυξιακό έργο αποτελεί το Minthis Resort στην επαρχία Πάφου, σε μια έκταση γης 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, με το συνολικό κόστος της επένδυσης να εκτιμάται στα €500 εκατομμύρια.

Δειτε Επισης

Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Μοναδικές επιλογές για διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα
Παραδίδεται την Κυριακή το πάρκο Πωλ Γκοκέν... Ο Δημόσιος Κήπος της δυτικής Λεμεσού
American Dream: Εννέα Κύπριοι μοιράζονται το success story τους στις ΗΠΑ
Το ταξίδι της Philip Morris για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο... Το ESG και το αποτύπωμά της στην Ευρώπη
Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών-Πόσο αμείφθηκαν το 2023
Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Ανέκαμψαν τα έσοδα από τον τουρισμό-Ετήσια αύξηση 15% τον Φεβρουάριο
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων