Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού IN Business: Οι 50+ μεγαλύτεροι εργοδότες της Κύπρου

Ο στόχος για την συντακτική ομάδα του περιοδικού IN Business ήταν ξεκάθαρος. Να βρει τους 50+ μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας μας, με βάση τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν αποκλειστικά στην Κύπρο και όχι στις άλλες χώρες, όπου αρκετοί εξ αυτών δραστηριοποιούνται παράλληλα.

Το περιοδικό IN Business μάζεψε αριθμούς και στοιχεία, έφτιαξε τα εταιρικά τους προφίλ και διευρύνοντας τον αρχικό στόχο, έδωσε λόγο σε δέκα από αυτούς με περισσότερους από 1.100 εργαζόμενους.

Στη λίστα που κατήρτισε το IN Business, παρουσιάζονται σε σειρά οι 50+ μεγαλύτεροι σε αριθμό προσωπικού εργοδότες.

Ο πρώτος από αυτούς με 3.500 εργαζόμενους και ο τελευταίος της λίστας με 500. Παρατίθενται, επίσης, ενδεικτικές πληροφορίες για κάθε εταιρεία. Συγκεκριμένα, ένα μικρό προφίλ, το όνομα του CEO, ο ετήσιος τζίρος (σ.σ. όπου παραχωρήθηκε στο περιοδικό) και στοιχεία επικοινωνίας.

Οι 50+ μεγαλύτεροι εργοδότες της λίστας εργοδοτούν πέραν των 60.000 ατόμων συνολικά ή το 14% όλου του εργατικού δυναμικού της Κύπρου, που ξεπερνά τα 450.000 άτομα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι 26 από τις εταιρείες που παρουσιάζονται και εργοδοτούν περισσότερα από 1.000 άτομα η καθεμιά, δραστηριοποιούνται στον τομέα ξενοδοχείων, αναψυχής και εστίασης.

Η λίστα-που παρουσιάζει η ECOMMBX-, ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο εγχείρημα. Και αφού το έφερε εις πέρας, έχοντας πια ξεκάθαρη εικόνα για τους οργανισμούς που κρατούν τα ηνία στην εργοδότηση, το IN Business προχώρησε σε συνεντεύξεις.

Στόχος, στο δεύτερο αυτό μέρος του cover story του τεύχους Οκτωβρίου του περιοδικού, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 1η του μήνα σε έντυπη και ψηφιακή έκδοση, ήταν να μιλήσει με δέκα εταιρείες που εργοδοτούν πάνω από 1.100 άτομα.

Υλοποιώντας την ιδέα, υπεύθυνοι των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού φωτογραφήθηκαν μόνοι ή με άλλα άτομα της ομάδας τους και μίλησαν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το προσωπικό των οργανισμών τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις αλλαγές που φέρνουν οι εποχές.

Δειτε Επισης

Βραβείο Καινοτομίας «Digital Water Award 2024» στο Κέντρο Αριστείας «Κοίος»
Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ με επίκεντρο τον άνθρωπο
Σημαντική μείωση 11,1% στην τιμή δικαιώματων εκπομπής ρύπων εντός Ιουνίου
Έπεσε η αυλαία των τελετών αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ
Μέσω Evacol η είσοδος της Hellenic Healthcare στο American Medical Center-Στην ΕΠΑ η συναλλαγή
Στην Αθηνά Μιχαηλίδου οι προτάσεις του ΕΤΕΚ για θερμική άνεση των σχολικών αιθουσών
Είδε Χριστόδουλο Πατσαλίδη το ΚΕΒΕ- Συζητήθηκε το ψηλό κόστος δανεισμού που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις
Στη διεθνή έκθεση TOC Europe η Eurogate Container Terminal Limassol
Νέα δεδομένα στην αγορά σκαφών με το καινοτόμο πρόγραμμα συνιδιοκτησίας της Swiss Club Marine
Βιώσιμη χρηματοδότηση και επενδύσεις: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις τράπεζες