Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού IN Business: Οι 50+ μεγαλύτεροι εργοδότες της Κύπρου

Ο στόχος για την συντακτική ομάδα του περιοδικού IN Business ήταν ξεκάθαρος. Να βρει τους 50+ μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας μας, με βάση τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν αποκλειστικά στην Κύπρο και όχι στις άλλες χώρες, όπου αρκετοί εξ αυτών δραστηριοποιούνται παράλληλα.

Το περιοδικό IN Business μάζεψε αριθμούς και στοιχεία, έφτιαξε τα εταιρικά τους προφίλ και διευρύνοντας τον αρχικό στόχο, έδωσε λόγο σε δέκα από αυτούς με περισσότερους από 1.100 εργαζόμενους.

Στη λίστα που κατήρτισε το IN Business, παρουσιάζονται σε σειρά οι 50+ μεγαλύτεροι σε αριθμό προσωπικού εργοδότες.

Ο πρώτος από αυτούς με 3.500 εργαζόμενους και ο τελευταίος της λίστας με 500. Παρατίθενται, επίσης, ενδεικτικές πληροφορίες για κάθε εταιρεία. Συγκεκριμένα, ένα μικρό προφίλ, το όνομα του CEO, ο ετήσιος τζίρος (σ.σ. όπου παραχωρήθηκε στο περιοδικό) και στοιχεία επικοινωνίας.

Οι 50+ μεγαλύτεροι εργοδότες της λίστας εργοδοτούν πέραν των 60.000 ατόμων συνολικά ή το 14% όλου του εργατικού δυναμικού της Κύπρου, που ξεπερνά τα 450.000 άτομα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι 26 από τις εταιρείες που παρουσιάζονται και εργοδοτούν περισσότερα από 1.000 άτομα η καθεμιά, δραστηριοποιούνται στον τομέα ξενοδοχείων, αναψυχής και εστίασης.

Η λίστα-που παρουσιάζει η ECOMMBX-, ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο εγχείρημα. Και αφού το έφερε εις πέρας, έχοντας πια ξεκάθαρη εικόνα για τους οργανισμούς που κρατούν τα ηνία στην εργοδότηση, το IN Business προχώρησε σε συνεντεύξεις.

Στόχος, στο δεύτερο αυτό μέρος του cover story του τεύχους Οκτωβρίου του περιοδικού, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 1η του μήνα σε έντυπη και ψηφιακή έκδοση, ήταν να μιλήσει με δέκα εταιρείες που εργοδοτούν πάνω από 1.100 άτομα.

Υλοποιώντας την ιδέα, υπεύθυνοι των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού φωτογραφήθηκαν μόνοι ή με άλλα άτομα της ομάδας τους και μίλησαν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το προσωπικό των οργανισμών τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις αλλαγές που φέρνουν οι εποχές.

Δειτε Επισης

Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών-Πόσο αμείφθηκαν το 2023
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ
Open Day για σπουδές αισθητικής στο Cyprus College Λεμεσού
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
Αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους οι επιχειρήσεις