Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το Nicosia Book Fest 2023

Στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του Nicosia Book Fest 2023, με την Τράπεζα να στηρίζει για ακόμα μια χρονιά τη διοργάνωση ως πολιτιστικός χορηγός.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας τα τελευταία οκτώ χρόνια κατάφερε να καταστεί θεσμός κάθε φθινόπωρο, δίνοντας το έναυσμα για μια εποικοδομητική χρονιά, γεμάτη από καινούριες γνώσεις. Ο πολιτισμός, τα παιδιά και το μέλλον τους αποτελούν βασικό πυλώνα στη στρατηγική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία περήφανα συμβάλει σε αυτή τη σπουδαία πολιτιστική δράση.

Το Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πλούσιο πολιτιστικό θέαμα, χωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές σκηνές: τη Λογοτεχνική, την Παιδική, το Αναλόγιο και την Κεντρική. Συνολικά, πάνω από 70 δράσεις θα παρουσιαστούν σε αυτές τις σκηνές, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δεκάδες δραστηριότητες, να επισκεφτούν πάνω από 60 περίπτερα εκδοτών, βιβλιοπωλών και άλλων οργανισμών, και να συνομιλήσουν με συγγραφείς.

«Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου θα τιμήσει τη χώρα της Κίνας, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα από ένα ειδικό περίπτερο με δεκάδες οργανισμούς και μια πολυπληθή αντιπροσωπεία από εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς. Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί η κινεζική λογοτεχνία και πολιτισμός και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και προοπτικές στον τομέα του βιβλίου στην Κύπρο μέσω της συνεργασίας με τους κύπριους συγγραφείς και οργανισμούς του βιβλίου», ανέφερε στην ομιλία του ο Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Nicosia Book Fest κ. Χρυσόστομος Πασιαρδής.

Τη σημαντικότητα του Φεστιβάλ εξήρε και ο ίδιος ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Yaohui, αλλά και ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους που για 8η χρονιά φιλοξενεί το Φεστιβάλ.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα μελοποιημένης ποίησης του Ναζίμ Χικμέτ, με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και την Κυριακή η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» θα παρουσιάσει το έργο Ο Τσετσέ. Ιδιαίτερη μνεία στον μεγάλο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ έκανε ο Καθ. Κώστας Γουλιάμος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, υπογραμμίζοντας ότι το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσία κάθε χρόνο επιστρέφει ανανεωμένο και πλουσιότερο.

«Τα βιβλία ανοίγουν πόρτες, δοκιμάζουν αξίες και γνώσεις και αποτελούν την ανάπτυξη του μυαλού. Είμαστε περήφανοι λοιπόν που έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε σε αυτή την τόσο απαραίτητη ανάπτυξη», ανέφερε η λειτουργός Τύπου της Ελληνικής Τράπεζας Μαρία Πηλείδου.

Δειτε Επισης

Στέλλα Μιχαηλίδου: Σοβαρή υποστελέχωση του Γραφείου-Στο έλεος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών
Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας