Χ. Χαραλάμπους: Digital trust και ανθρώπινος παράγοντας στο επίκεντρο της κυβερνοασφάλειας

Ολοένα και μεγαλύτερες είναι οι απειλές για τους οργανισμούς από κυβερνοεπιθέσεις στον ψηφιακό κόσμο. Η επέκταση των επιχειρήσεων τις κάνει ακόμη πιο ορατές στους χάκερ καθιστώντας της προσοδοφόρο στόχο.

Με την ανάπτυξή τους οι επιχειρήσεις, καθώς και οι δημόσιοι οργανισμοί βλέπουν τις δαπάνες που σχετίζονται με την προστασία τους έναντι των τεχνολογικών κινδύνων να αυξάνονται αισθητά.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος, δήλωσε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Πρόεδρος του ISACA Cyprus Chapter τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει η κατάλληλη κουλτούρα.

Σε εισαγωγική του ομιλία κατά τη διάρκεια του 3ο Cyber Security Conference είπε χαρακτηριστικά ότι το οικοσύστημα απαιτεί δεξιότητες από τους ειδικούς και τη στήριξη της Πολιτείας. Kαθοριστικός είναι ο παράγοντας «digital trust» στο να επιτευχθούν οι στόχοι των επαγγελματιών του χώρου, είπε.

Δεν πρόκειται για τεχνική πρόκληση αποκλειστικά αλλά και για ανθρώπινη, δήλωσε στη συνέχεια, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης της κουλτούρας εντός Οργανισμών που θα μειώνουν τις πιθανότητες λάθους.

Με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην περίοδο της ψηφιακής οικονομίας, το 3ο Cyber Security Conference έχει ως στόχο την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη βελτίωση της ασφάλειας των πληροφοριών, την προστασία από απειλές και την προστασία των κρίσιμων υποδομών των εταιρειών.

Στο σπουδαίο γεγονός συμμετείχαν διευθυντές και στελέχη Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων ΤΠΕ, των υπευθύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε επιχειρήσεις, την κυβέρνηση (τα υπουργεία), τους διεθνείς οργανισμούς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες), τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ελέγχου και πληροφορικής, καθώς και σε άλλους συμμετέχοντες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα απαιτεί την ασφάλεια δεδομένων.

Δειτε Επισης

Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως