Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Στο Μαρόκο η ετήσια σύνοδος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα πως η ετήσια σύνοδός τους θα φιλοξενηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, τον επόμενο μήνα στο Μαρακές, παρότι η περιοχή επλήγη πρόσφατα από καταστροφικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 2.900 ανθρώπους.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί την εβδομάδα 9-15 Οκτωβρίου στο Μαρακές, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 72 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού της 8ης Σεπτεμβρίου, με ορισμένες τροποποιήσεις για την προσαρμογή του περιεχομένου «στις παρούσες συνθήκες», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος των αρχών του Μαρόκου, που παρότρυναν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή της ετήσιας συνόδου στο Μαρακές, η οποία εκτιμάται πως θα προσελκύσει έως και 15.000 επισκέπτες στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σε κοινή ανακοίνωση επισημαίνεται πως είναι «υψίστης σημασίας» η ετήσια σύνοδος ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας να διεξαχθεί «χωρίς να παρεμποδίσει τις προσπάθειες αρωγής που βρίσκονται σε εξέλιξη, με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στον μαροκινό λαό».

«Σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, πιστεύουμε ότι η ετήσια σύνοδος θα παράσχει επίσης στη διεθνή κοινότητα την ευκαιρία να σταθεί στο πλευρό του Μαρόκου και του λαού του, που για ακόμη μια φορά επέδειξε ανθεκτικότητα απέναντι σε μια τραγωδία», υπογραμμίζεται.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είχε αποκαλύψει την Παρασκευή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Πρωθυπουργός του Μαρόκου της είπε πως ενδεχόμενη διεξαγωγή της ετήσιας συνόδου σε άλλη τοποθεσία θα ήταν «καταστροφική» για τον τουρισμό.

Δειτε Επισης

Άρχισε επίσημα η έρευνα της ΕΕ για επιδοτούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα
Τερματίζει τη συμφωνία αδειοδότησης με τη ρωσική θυγατρική της η Carlsberg
Μείωση τιμών τροφίμων στη Βρετανία για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια
Τουρκία: Πιάνει τόπο η στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική του Ερντογάν
Βρετανία: Επενδύσεις ύψους 96 δισ. λιρών από εταιρείες ύδρευσης
Ελλάδα: Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024
Goldman Sachs: «Ανθεί» η ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο και χαλκό
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για 45 μέρες
Ιταλία: Στοχεύει σε περίπου 21 δισ. μέσω πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων
Credit Suisse: Αναμένει ζημιά $1,6 δισ. το γ' τρίμηνο από αναταξινόμηση δανείων