Powered by

Societe Generale: O νέος CEO... τρόμαξε τους επενδυτές

Το πρώτο του στρατηγικό πλάνο για την Societe Generale παρουσίασε σήμερα ο νέος CEO Slawomir Krupa της τράπεζας που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάιο, προκαλώντας ωστόσο αναταραχή στα ταμπλό με την μετοχή να κάνει βουτιά 9%.

Ο Krupa έθεσε ως στόχο του τη φιλοδοξία του να κάνει τη SocGen μια "στιβαρή" τράπεζα μετά από χρόνια χαμηλών επιδόσεων, καθώς προσπαθούσε να θέσει εφικτούς στόχους σε ένα περιβάλλον προκλήσεων που χαρακτηρίζεται από επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Όπως είπε στοχεύει στην μείωση του δείκτη κόστους προς έσοδα, σε λιγότερο από 60% το 2026, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο φέτος ήταν στο 75%.

"Θα ενισχύσουμε τον όμιλο διαμορφώνοντας ένα απλοποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, ενώ θα λάβουμε τις σωστές ενέργειες για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την αύξηση της ευελιξίας, τη δομική βελτίωση της λειτουργικής μας μόχλευσης και τη διατήρηση της καλύτερης διαχείρισης κινδύνου στην κατηγορία μας", ανέφερε.

Ο Krupa έθεσε επίσης ως στόχο ο κοινός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 των τραπεζών (CET1) να φτάσει στο 13% το 2026 ενώ δήλωσε ότι θα μειώσει την έκθεση της τράπεζας σε επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 80% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2019.

Οι νέοι στόχοι της βασίστηκαν σε προσδοκίες ετήσιας αύξησης εσόδων μεταξύ 0 και 2% έως το 2026. Ο Krupa δήλωσε ότι θα πουλήσει τέσσερις αφρικανικές μονάδες και θα επανεξετάσει μια πέμπτη στην ήπειρο.

Δειτε Επισης

Νέο ρεκόρ για χρυσό, αποδυναμώνεται το δολάριο-Ενισχύονται οι φόβοι για ανεξαρτησία της Fed
Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία
Φουλ επίθεση ο Τραμπ κατά Πάουελ-«Αν αυτός ο τεράστιος loser δεν χαμηλώσει τα επιτόκια αμέσως...»
DHL: Αναστέλλει προσωρινά την αποστολή δεμάτων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες
Νέο ρεκόρ για χρυσό, υποχώρηση δολαρίου, μεικτές τάσεις για τις μετοχές-Πλήττουν το επενδυτικό κλίμα οι δασμοί
Κυρίαρχο θέμα στην εξαμηνιαία συνάντηση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας οι δασμοί