Powered by

Leptos Calypso: Η ζημιά εξαμήνου και ποια δυνατότητα διερευνά το συγκρότημα

Ζημιά μετά τη φορολογία ύψους €2,65 εκ. έναντι ζημιάς ύψους €1,90 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατέγραψε τους πρώτους έξι μήνες του 2023 η Leptos Calypso Hotels Public Limited.

Η αύξηση της ζημίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στα χρηματοδοτικά έξοδα λόγω της δραματικής αύξησης των επιτοκίων, ενώ επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα των πρώτων έξι μηνών του έτους 2023 για το συγκρότημα δεν είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρο το έτος, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος εργασιών των ξενοδοχείων διεξάγεται κατά την κύρια τουριστική περίοδο που εμπίπτει στο δεύτερο εξάμηνο του λογιστικού έτους του συγκροτήματος.

Σημειώνεται πως το συγκρότημα διερευνά την δυνατότητα αξιοποίησης της μεγάλης ακίνητης του ιδιοκτησίας και έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια διάθεσης για γη ιδιοκτησίας θυγατρικής του εταιρείας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος για την πρώτη εξαμηνία του 2023 ανήλθε σε €10,11 εκ. σε σύγκριση με €7,98 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην σταδιακή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων του συγκροτήματος μετά την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ζημιά εργασιών του συγκροτήματος για την πρώτη εξαμηνία του 2023, ανήλθε σε €755,68 χιλ. έναντι ζημιάς ύψους €790,54 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών, το αυξημένο κόστος πωλήσεων (μισθοδοσίας, αγοράς πρώτων υλών, ενέργειας, και προβλέψεις για μελλοντικές αυξημένες υποχρεώσεις για μισθώσεις), οδήγησε σε ελαφρώς μειωμένη ζημιά από εργασίες.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η ζημιά μετά τη φορολογία ανήλθε σε €2,65 εκ. έναντι ζημιάς ύψους €1,90 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το συγκρότημα παρουσίασε ζημιά μετά τη φορολογία που αντιστοιχεί στους μετόχους της εταιρείας ύψους €2,57 εκ. έναντι ζημιάς ύψους €1,85 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η αύξηση της ζημίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στα χρηματοδοτικά έξοδα λόγω της δραματικής αύξησης των επιτοκίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα των πρώτων έξι μηνών του έτους 2023 για το συγκρότημα δεν είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρο το έτος, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος εργασιών των ξενοδοχείων διεξάγεται κατά την κύρια τουριστική περίοδο που εμπίπτει στο δεύτερο εξάμηνο του λογιστικού έτους του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα διερευνά την δυνατότητα αξιοποίησης της μεγάλης ακίνητης του ιδιοκτησίας και έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια διάθεσης για γη ιδιοκτησίας θυγατρικής του εταιρείας στην Ελλάδα.

Το συγκρότημα έχει ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση των όρων δανειακών υποχρεώσεων της με τα τραπεζικά ιδρύματα.

Δειτε Επισης

Jazeera Airways: Δυο πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Κουβέιτ και Λάρνακας
Χάκερ προσπάθησαν να παραβιάσουν την ιστοσελίδα της Hermes-«Αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς»
Κάτι ψήνεται στην Έγκωμη…. Το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου «το Ελληνικό»
Αυτό είναι το εμβληματικό venue στην Κύπρο που φιλοξενεί υψηλού επιπέδου διακρατικές συνόδους και εταιρικές εκδηλώσεις
Επικαιροποίηση στρατηγικής και rebranding του τουριστικού προϊόντος-Οι δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού
Πρέσβης Κουβέιτ: Σωστή κίνηση η απόφαση Jazeera Airways να επεκτείνει δρομολόγιο Κουβέιτ-Κύπρος
Έσπασαν το φράγμα των τριών εκατομμυρίων οι αφίξεις τουριστών το ενιάμηνο-Οι κύριες αγορές
SKY express: Κατέκτησε το Innovation Airline Award 2024 για 2η συνεχόμενη χρονιά από την ERA
Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία-Διευκρινήσεις για το «ναι»
Τα τρία σενάρια του Eurocontrol για τις πτήσεις στην Ευρώπη