Μνημόνιο μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Quadprime-Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο συνεργασίας

Μνημόνιο συνεργασίας για θέματα που αφορούν τα πεδία Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT), Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity) και Προστασίας Πληροφοριών (Data Protection) υπέγραψαν τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία Quadprime, μέλος του Ομίλου MAP S.Platis.

Μέσα από τη διμερή συνεργασία θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές/τριες του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εξασκηθούν πρακτικά σε σχέση με την κυβερνοασφάλεια και συναφή θέματα οργανισμών και επιχειρήσεων.

Το πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει:

  • την πρακτική άσκηση  φοιτητών/τριών,
  • την κοινή συμμετοχή σε φοιτητικά έργα αμοιβαίου ενδιαφέροντος (για εργασίες μαθημάτων B.Sc. και M.Sc.),
  • τη συμμετοχή σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες,
  • τη συμμετοχή σε δραστηριότητες μεταφοράς και διάδοσης γνώσης που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαλέξεις και παρουσιάσεις και
  • τη χορηγία πρωτοβουλιών που προάγουν την κυβερνοασφάλεια και την προστασία δεδομένων.

Σχολιάζοντας τα πολύπλευρα οφέλη αυτής της συνεργασίας εκ μέρους της Quadprime ο CEO της Εταιρείας κ. Παντελής Αγγελίδης εξήρε τη συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου στον τομέα της τεχνολογίας και τόνισε τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού για τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, σημειώνοντας «οι ανάγκες σε προσωπικό με κατάλληλες δεξιότητες ολοένα και μεγαλώνουν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και με την παρούσα συνεργασία βοηθούμε τον τόπο μας να αναπτύξει επαγγελματίες που τόσο τους έχει ανάγκη.

Μακροπρόθεσμα, θα επωφεληθεί ολόκληρο το κυπριακό οικοσύστημα με υποστήριξη από ικανούς επαγγελματίες που θα αναλάβουν την διαχείρηση των κινδύνων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι σε κυβερνοαπειλές. Οι φοιτητές/τριες με την κατάλληλη καθοδήγηση θα μπορούν να διαμορφώσουν μια σωστή και τεκμηριωμένη άποψη για το τι εστί κυβερνοασφάλεια και για ποιους λόγους θα ήταν καλό να επιλέξουν μια καριέρα στον τομέα, μέσα από ιδία εξοικείωση με τις πρακτικές και θεμελιώδεις αρχές του κλάδου.  Τέτοιες συνεργασίες μόνο οφέλη μπορούν να έχουν για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η  Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγήτρια Άννα Φιλίππου επεσήμανε πως η υπογραφή του Μνημονίου «προσδίδει βάθος στην εκπαίδευση των φοιτητών/τριών του Τμήματος Πληροφορικής, παρέχοντας επιπρόσθετα οφέλη, αλλά και κίνητρα, στους φοιτητές/τριες να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους. Μέσα από τέτοιες συνεργασίες ενισχύουμε την κουλτούρα κυβερνοασφάλειας και προστασίας δεδομένων στην Κύπρο», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως