Η πρόταση της AstroBank για εξαγορά της cdb bank και η επίσημη θέση των δύο τραπεζών

Αίσθηση στο χρηματοπιστωτικό και ευρύτερο οικονομικό στερέωμα του τόπου προκάλεσαν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σάββατο από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) περί κατάθεση πρότασης από την AstroBank για εξαγορά της cdb bank.

Διαβάστε εδώ: Υπέβαλε πρόταση και πάει για εξαγορά της CDB Bank η Astrobank

Οι δύο τράπεζες, με σημερινές τους ανακοινώσεις στο ΧΑΚ, επιβεβαίωσαν τις σχετικές διεργασίες.

Η ΑstroBank αναφέρει ότι εξετάζει συστηματικά εξαγορές και άλλες ευκαιρίες στο πλαίσιο των σχεδίων ανάπτυξής της στην κυπριακή τραπεζική αγορά και στη βάση αυτή διεξάγονται προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Υπογραμμίζει παράλληλα πως οποιαδήποτε συναλλαγή θα υπόκειται σε εταιρική έγκριση, καθώς και στην έγκριση των μετόχων και των εποπτικών αρχών.

Η cdb bank επιβεβαιώνει από την πλευρά της ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες για πιθανή εξαγορά εργασιών της από την AstroBank και σημειώνει ότι τα αρμόδια όργανα της τράπεζας αξιολογούν τα δεδομένα.

Ταυτοχρόνως ξεκαθαρίζει πως οι υπό αναφορά συζητήσεις και διεργασίες δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητές της, οι οποίες συνεχίζουν να διενεργούνται απρόσκοπτα και σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο.

  • Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση της AstroBank:

«Σε συνέχεια διαφόρων δημοσιευμάτων στον τύπο που αφορούν πιθανή εξαγορά της Cyprus Development Bank (CDB), η AstroBank Public Company Limited (AstroBank) επιθυμεί να σημειώσει ότι εξετάζει συστηματικά εξαγορές και άλλες ευκαιρίες στο πλαίσιο των σχεδίων ανάπτυξής της στην κυπριακή τραπεζική αγορά.

Στη βάση αυτή διεξάγονται προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών και οποιαδήποτε συναλλαγή θα υπόκειται σε εταιρική έγκριση καθώς και στην έγκριση των μετόχων και των εποπτικών αρχών.

Η AstroBank θα συνεχίσει να ενημερώνει την αγορά όπως απαιτείται από τις σχετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού και Κυπριακού Δικαίου».

  • Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση της cdb bank:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον τύπο, η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ (η ‘Τράπεζα’) ανακοινώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες για πιθανή εξαγορά εργασιών της από την ASTROBANK PUBLIC COMPANY LIMITED.

Τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας αξιολογούν τα δεδομένα.

Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, οι όροι της θα υπόκειται σε διάφορες εγκρίσεις και προϋποθέσεις, περιλαμβανομένων αυτών που προνοούνται από το σχετικό εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η Τράπεζα ανακοινώνει περαιτέρω πως οι υπό αναφορά συζητήσεις και διεργασίες δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητές της, οι οποίες συνεχίζουν να διενεργούνται απρόσκοπτα και σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Για περαιτέρω εξελίξεις που τυχόν προκύπτουν η Τράπεζα θα προβαίνει στις δέουσες ανακοινώσεις στο ΧΑΚ και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς».

Δειτε Επισης

Στις 29 Ιουνίου το 56ο τακτικό παγκύπριο συνέδριο της ΕΤΥΚ-Τα θέματα στη ημερήσια διάταξη
Παίρνουν σάρκα και οστά οι τάσεις για μείωση δανειστικών επιτοκίων
Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση
Moody’s: Αναβάθμισε την Eurobank από σε Ba1 από Ba2-Ιδιαίτερη μνεία στην εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας
Ενδιαφέρον EFG για ενδυνάμωση παρουσίας στην Κύπρο, βελτιώνεται συνεχώς η εικόνα της χώρας μας
Μειωμένη ζήτηση για δάνεια από νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω υψηλών επιτοκίων
ΚΕΔΙΠΕΣ: Πώς προχωρούν «Ενοίκιο έναντι Δόσης» και εκστρατεία εξόφλησης ΜΕΧ με εξασφάλιση πρώτη κατοικία
Αποκέντρωση στην Κεντρική... Ο στόχος και το πλάνο Χρ. Πατσαλίδη για μετασχηματισμό της τράπεζας
Δοικητής: Πάνε πολύ καλά οι τράπεζες αλλά... δεν βγήκαμε από το δάσος-Τα επιτόκια και η στρέβλωση
Το καμπανάκι Χρ. Πατσαλίδη στις τράπεζες για την φήμη τους-Κίνδυνος η δυσαρέσκεια της κοινωνίας