Υπέβαλε πρόταση και πάει για εξαγορά της CDB Bank η Astrobank

Προς την εξαγορά της CDB Bank κινείται η Astrobank η οποία φιλοδοξεί να κάνει μια νέα κίνηση στο πεδίο των εξαγορών και συγχωνεύσεων στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ).  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο τραπεζικά ιδρύματα βρίσκονται σε συζητήσεις, με την Astrobank να φέρεται να έχει ήδη υποβάλει πρόταση στην CDB Bank. Αξιωματούχοι και των δύο τραπεζών απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες λόγω της εμπιστευτικότητας του ζητήματος.

Με βάση τα αποτελέσματα του 2022, η CDB Bank διέθετε συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους €0,55 δισ, που αντιστοιχούσαν περίπου στο 21% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της Astrobank (€2,73 δισ στο τέλος του 2022).

Τα συνολικά ακαθάριστα δάνεια της CDB Bank ανέρχονταν σε €250 εκατ. και οι καταθέσεις σε €487 εκατ., ενώ οι καταθέσεις στην Κεντρική Τράπεζα ανέρχονταν σε €220 εκατ.

Στο τέλος του 2022 η CDB Bank διέθετε δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 26,2%, με τον αντίστοιχο δείκτη της Astrobank να βρίσκεται κατά την ίδια περίοδο στο 19,5%.

Η CDB Bank στο τέλος του 2022 εργοδοτούσε 138 άτομα και πέραν των κεντρικών της γραφείων στη Λευκωσία, διέθετε δύο καταστήματα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό.

Αντίστοιχα η Astrobank, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022 εργοδοτούσε 465 άτομα και διέθετε 14 καταστήματα και επιχειρηματικά κέντρα σε όλη την Κύπρο.

H Astrobank, πάντως διαθέτει εμπειρία στον τομέα της απόκτησης τραπεζικών εργασιών, αφού προέκυψε όταν η Holing M Sehnaoui απέκτησε την θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο το 2016, ενώ στη συνέχεια εξαγόρασε την USB Bank.

Το 2021 η ίδια τράπεζα απέκτησε τις εργασίες του υποκαταστήματος της λιβανέζικης τράπεζας Byblos Bank στην Κύπρο. Η CDB Bank είναι η πρώην κρατική Τράπεζα Αναπτύξεως από την οποία το κράτος αποχώρησε πλήρως το 2008.

Δειτε Επισης

Στις 29 Ιουνίου το 56ο τακτικό παγκύπριο συνέδριο της ΕΤΥΚ-Τα θέματα στη ημερήσια διάταξη
Παίρνουν σάρκα και οστά οι τάσεις για μείωση δανειστικών επιτοκίων
Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση
Moody’s: Αναβάθμισε την Eurobank από σε Ba1 από Ba2-Ιδιαίτερη μνεία στην εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας
Ενδιαφέρον EFG για ενδυνάμωση παρουσίας στην Κύπρο, βελτιώνεται συνεχώς η εικόνα της χώρας μας
Μειωμένη ζήτηση για δάνεια από νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω υψηλών επιτοκίων
ΚΕΔΙΠΕΣ: Πώς προχωρούν «Ενοίκιο έναντι Δόσης» και εκστρατεία εξόφλησης ΜΕΧ με εξασφάλιση πρώτη κατοικία
Αποκέντρωση στην Κεντρική... Ο στόχος και το πλάνο Χρ. Πατσαλίδη για μετασχηματισμό της τράπεζας
Δοικητής: Πάνε πολύ καλά οι τράπεζες αλλά... δεν βγήκαμε από το δάσος-Τα επιτόκια και η στρέβλωση
Το καμπανάκι Χρ. Πατσαλίδη στις τράπεζες για την φήμη τους-Κίνδυνος η δυσαρέσκεια της κοινωνίας