Η μάχη των malls στη Λεμεσό-Οι νέες επενδύσεις και οι επεκτάσεις

Προς ταχεία ανάπτυξη οδεύει η αγορά των εμπορικών κέντρων της Λεμεσού, η οποία αποδεικνύεται πόλος έλξης για τους επενδυτές. Αφενός το μέγεθος της αγοράς της πόλης έχει διευρυνθεί και από την άλλη οι αιτήσεις για την ανέγερση νέων malls δίνουν και παίρνουν.

Τόσο οι επεκτάσεις όσο και οι καινούργιες αναπτύξεις αναμένεται να συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία.

Η δημιουργία νέου mall στην ανατολική Λεμεσό καθίσταται κάτι περισσότερο από αναγκαία λόγω της αύξησης του πληθυσμού, της μεγάλης γεωγραφικής ακτίνας από το υφιστάμενο My Mall Limassol, στο Ζακάκι, της καθόδου εταιρειών τεχνολογίας και forex στην περιοχή, αλλά και στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών των δήμων και κοινοτήτων της περιοχής. Ωστόσο, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η αγορά της Λεμεσού είναι ικανή να φέρει επισκέπτες και αγορές σε όλα τα εμπορικά κέντρα της πόλης.

Το νέο mall από τους μετόχους του Nicosia Mall
Σε μία πρόσφατη εξέλιξη, ένα ακόμα εμπορικό κέντρο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στην ανατολική Λεμεσό, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών των γύρω δήμων και κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η μεγάλη επένδυση, για την οποία υπήρχε έντονη φημολογία τα τελευταία χρόνια, θα υλοποιηθεί σε τεμάχια πλησίον του κυκλικού κόμβου Λινόπετρας, στην περιοχή Jumbo, εντός του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

malllemesosagiosathanasios

Διαβάστε εδώ: Ακόμα ένα mall έρχεται στη Λεμεσό-Οι μεγαλομέτοχοι πίσω από το νέο εμπορικό κέντρο

Τα τεμάχια συνολικής έκτασης 45.000 τ.μ. ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στην αλυσίδα υπεραγορών Παπαντωνίου.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, πίσω από το νέο εμπορικό εγχείρημα βρίσκεται η βασική μετοχική ομάδα του Nicosia Mall και οι Υπεραγορές Παπαντωνίου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση των αρχιτεκτονικών σχεδίων και των σχετικών μελετών που αποτελούν προϋπόθεση για τη δημιουργία του νέου mall, ενώ εκκρεμεί η έκδοση των απαιτούμενων αδειών προκειμένου να προχωρήσει το πρότζεκτ.

Mall of Limassol από την Atterbury
Την ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου στην ανατολική πλευρά της Λεμεσού προγραμματίζει η Atterbury Europe.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mall of Cyprus και του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα, καθώς και του Mall of Engomi, η οποία έχει δημοσιεύσει σχετική πρόταση, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου προορισμού για ψώνια και ψυχαγωγία, στη Μέσα Γειτονιά.

mallatterbury

Διαβάστε εδώ: Έτσι θα είναι το νέο mall της Λεμεσού-Εικόνες και σχεδιασμοί από το φιλόδοξο concept

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του νέου mall, η οποία διαβλέπει μεγάλες επενδυτικές προοπτικές στη Λεμεσό, αυτό το σύγχρονο «Village Concept», όπου η πολυτέλεια και οι ολοήμερες ανάγκες εξισορροπούνται προσεκτικά, λείπει από την τρέχουσα αγοραστική εμπειρία της Λεμεσού, εξηγώντας ότι τα πολυτελή brands του λιανεμπορίου περιορίζονται συνήθως σε high street στην παλιά πόλη και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που εκτείνεται σε τεράστια απόσταση.

20230516-Mall-of-Limassol-images-Web-site1-40-1

Βάσει της πρότασης της Atterbury Europe, το νέο mall θα εκτείνεται σε τρεις ορόφους που αναμένεται να φιλοξενήσουν 114 καταστήματα.

Οι συνολικοί χώροι ανέρχονται στα 31.181 τ.μ., ενώ η μεικτή έκταση των ενοικιαζόμενων χώρων φτάνει τα 27.025 τ.μ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο εμπορικό κέντρο, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (παρά την οδό 1ης Οκτωβρίου), στη Μέσα Γειτονιά, εκτιμάται ότι θα αρχίσουν εντός του 2024.

Στο περίμενε για επέκταση το My Mall
Σε σκοπέλους πολύπλοκων και ιδιαίτερα χρονοβόρων διαδικασιών σκοντάφτει μέχρι στιγμής η μεγάλη επέκταση 6.000 τ.μ., την οποία προγραμματίζει το My Mall Limassol, στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή Ζακακίου.

Πρόκειται ταυτόχρονα για μια ριζική ανανέωση του mall της Λεμεσού, αφού αφορά επέκταση του εμπορικού τμήματος, οικιστική ανάπτυξη, καθώς και την πλήρη ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Διαβάστε εδώ: Ετοιμάζει επέκταση με οικιστική ανάπτυξη το mall της Λεμεσού

mymall20222

Η νέα μετοχική ομάδα, η οποία αποτελείται από ισραηλινή κοινοπραξία, έθεσε ως άμεσο στόχο την επέκταση και ανακαίνιση του εμπορικού κέντρου.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται και οικιστική ανάπτυξη, η οποία αφορά έργο 10.000 τ.μ. που θα περιλαμβάνει περίπου 160 διαμερίσματα.

Το ανανεωμένο mall της πόλης, αναμένεται να προσεγγίσει νέα καταστήματα κυπριακών και ξένων συμφερόντων, προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών από επιτυχημένα brands της αγοράς. Παράλληλα, θα επιτρέψει τη στέγαση περισσότερων εστιατορίων και χώρων ψυχαγωγίας.

Δειτε Επισης

Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»