powered by

Επιστρέφει τόκους ύψους €4,6 εκ. μέσω του σχεδίου επιδότησης η ΚΕΔΙΠΕΣ

Ικανοποίηση εκφράζει η ΚΕΔΙΠΕΣ για τα πρώτα αποτελέσματα του Σχεδίου Επιδότησης Τόκων που είχε εξαγγείλει τον περασμένο Μάρτιο, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις του επιτοκίου πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας («Βασικό Επιτόκιο ΕΚΤ»).

Το Σχέδιο, αφορούσε επιδότηση τόκων για αναδιαρθρωμένες πιστωτικές διευκολύνσεις οι οποίες φέρουν ως βασικό επιτόκιο, Βασικό Επιτόκιο ΕΚΤ, ως επιβράβευση των δανειοληπτών που τηρούν το πρόγραμμα αποπληρωμής των πιστωτικών διευκολύνσεών τους για το έτος 2023.

Ο αριθμός του συνόλου των επιλέξιμων δανείων ανήλθε σε 3.338 δάνεια με το υπόλοιπο των δανείων που επωφελείται της επιδότησης να ανέρχεται στα €390εκ. στις 30/6/2023.

Κατά τη διάρκεια του Σχεδίου, δάνεια ύψους €79εκ. που παρουσίαζαν καθυστερήσεις στις 31/12/2022 κάλυψαν τις καθυστερήσεις τους και προστέθηκαν στην περίμετρο επιστροφής τόκων στις 30/6/2023, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί της επιδότησης τόκων το 69% των δυνητικά επιλέξιμων δανείων (από 52% στις 31/12/2022).

Το ποσό επιστροφής τόκων υπολογίζεται σε €4,6 εκ. για το πρώτο εξάμηνο 2023 ή ποσοστό 41% των τόκων που θα χρεώνονταν πριν την επιστροφή.

Από το σύνολο των επιλέξιμων δανείων το ύψος του ποσού που εισπράχθηκε από αποπληρωμές, κατά την περίοδο από 31/12/2022 έως 30/06/2023, ανήλθε στα €16,2εκ. των οποίων τα €3,7εκ. αφορούσαν δάνεια ύψους €79εκ. που έγιναν ενήμερα.

Οι επηρεαζόμενοι λογαριασμοί θα πιστωθούν εντός των ημερών.

Δειτε Επισης

Θέλει επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ο Γιάννης Παναγιώτου-Τι βλέπει ως προβληματικό και ανησυχητικό
Γιάννης Παναγιώτου: Επιδίωξη η ελάφρυνση αναλογιστικής μείωσης του 12% με στοχευμένο τρόπο
Κλαούντια Μπουχ: Εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΚΤ για το άνοιγμα των τραπεζών σε ιδιωτικά κεφάλαια
Αμετάθετος στόχος ο φορολογικός μετασχηματισμός από 1η Ιανουαρίου 2026-Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης
payabl.: Επαναπροσδιορίζει τις εταιρικές πληρωμές με τις νέες ψηφιακές επιχειρηματικές κάρτες
Κ. Λετυμπιώτης: Αποδίδει η πολιτική της Κυβέρνησης για την αγορά εργασίας, την απασχόληση και τη νεολαία
Το νέο μεγάλο επενδυτικό μέτρο της κυβέρνησης-Προκηρύσσει το σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής €67,5 εκατ.
ΔΝΤ: Ισχυρή ανάπτυξη για την κυπριακή οικονομία, αλλά με ενδείξεις υπερθέρμανσης-Καμπανάκια και συστάσεις
Όμιλος Παπαέλληνας: Ανέλαβε τη διανομή των προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής Johnsof στην κυπριακή αγορά
Deloitte Κύπρου: Ενδυναμώνει τη διοικητική της ομάδα με δύο νέους συνέταιρους