Powered by

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη καταγράφουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές μετά το χαμηλό έξι εβδομάδων που βρέθηκαν στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,12% στις 448,97 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται οριακά θετικά. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο πετρελαϊκός με άνοδος 0,85%. 

Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μια κίνηση έκπληξη διατηρώντας το βασικό επιτόκιο αναφοράς για τα ενυπόθηκα δάνεια αμετάβλητο δημιουργώντας σύγχυση σχετικά με την προσέγγιση της χώρας ως προς την αναχαίτιση της ύφεσης στον κλάδο των ακινήτων.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το βασικό επιτόκιο πενταετούς δανείου διατηρήθηκε απροσδόκητα σταθερό στο 4,2% τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC). Οι περισσότεροι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι το επιτόκιο θα μειωνόταν κατά 15 μονάδες βάσης, μετά από παρόμοια μείωση την περασμένη εβδομάδα σε ένα σημαντικό επιτόκιο δανείων της κεντρικής τράπεζας. Αυτό θεωρήθηκε ως πρόδρομος για την περικοπή του 5ετούς LPR.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,40% στις 15.632 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC ενισχύεται κατά 0,62% στις 7.207 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE κερδίζει 0,24% στις 7.279 μονάδες.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,63% στις 27.940 μονάδες και ο IBEΧ στην Ισπανία ενισχύεται κατά 0,33%. 

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησαν κατά 6% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, αντιστρέφοντας μια ήπια άνοδο 0,1% τον Ιούνιο, στην πρώτη τους πτώση από τον Νοέμβριο του 2020.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί