Αντώνης Ρούβας: Ανθεκτικό παρά τις προκλήσεις το επιχειρηματικό μοντέλο της Ελληνικής

Παρά τις προκλήσεις, το επιχειρηματικό μοντέλο της Ελληνικής Τράπεζας παραμένει ανθεκτικό, τονίζει ο νέος μεταβατικός CEO του ομίλου Αντώνης Ρούβας, υπογραμμίζοντας πως μια από τις βασικές προτεραιότητες του είναι ακριβώς η διαφύλαξη και ενδυνάμωση του επιχειρηματικού μοντέλου της τράπεζας.

Σε μήνυμά του προς το προσωπικό με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ρούβας επισημαίνει πως αναλαμβάνει τη θέση με πλήρη επίγνωση του ρόλου που αυτή εξυπακούει, για να εκφράσει περαιτέρω την πρόθεσή του να προωθήσει αλλαγές και με την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου να υπάρξει χειρισμός χρόνιων ζητημάτων, όπως για παράδειγμα τη συλλογική σύμβαση που εκκρεμεί.

«Κύριο μέλημά μας», σημειώνει, «παραμένει η διαφύλαξη της σχέση μας με τους πελάτες και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αναγκών τους», για να υποδείξει πως η Ελληνική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα και θα στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Κύπρου.

«Ενώ παράλληλα», συνεχίζει, «θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με πλήρη στήριξη προς τις ευάλωτες ομάδες» .

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο το μήνυμα του μεταβατικού Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας προς το προσωπικό:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Tο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στον διορισμό μου ως Μεταβατικού Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, μετά την αποχώρηση του Oliver Gatzke. Αναλαμβάνω αυτή τη θέση με πλήρη επίγνωση των καθηκόντων του ρόλου αυτού.

Από σήμερα σηκώνουμε μανίκια και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση για την επίτευξη των στόχων μας.

Παρά τις προκλήσεις, το επιχειρηματικό μας μοντέλο παραμένει ανθεκτικό. Μια από τις βασικές προτεραιότητες μου είναι η διαφύλαξη και ενδυνάμωση του επιχειρηματικού μας μοντέλου.

Στηριζόμαστε σε γερές βάσεις και πρόθεσή μου είναι να προωθήσω αλλαγές και, με την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, να χειριστούμε χρόνια ζητήματα, όπως για παράδειγμα τη συλλογική σύμβαση που εκκρεμεί.

Κύριο μέλημα μας παραμένει η διαφύλαξη της σχέση μας με τους πελάτες και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Έχουμε την δυνατότητα και θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Κύπρου, ενώ παράλληλα θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με πλήρη στήριξη προς τις ευάλωτες ομάδες.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον κοινωνικό μας ρόλο και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί έχω την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διευθυντικής Oμάδας προς αυτή την κατεύθυνση. Για να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά και με αφοσίωση, ο καθένας από το δικό του πόστο.

Στο τέλος της ημέρας, η Τράπεζα είναι οι άνθρωποι της.

Σας εύχομαι καλή ξεκούραση αυτές τις μέρες».

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Σταθερά σε ανοδική πορεία η αγορά των ΗΑΕ-Αξίζει περισσότερης προσοχής
Νηνεμία μετά την τρικυμία στο λιμάνι Λάρνακας...Σε διάλογο για γεφύρωση των διαφορών Kition και συντεχνίες
Rob Morton: Το City of Dreams Mediterranean, οι επενδύσεις της Greenspan Projects και η αξία των θερέτρων
Ο Invest Cyprus στο Abu Dhabi... Προώθηση της Κύπρου ως πύλης εισόδου για επιχειρήσεις από την Μέση Ανατολή στην Ε.Ε.
Σημαντικό ενδιαφέρον δικαιούχων δανειοληπτών για το νέο σχέδιο ΚΕΔΙΠΕΣ σε συνεργασία με doValue Cyprus
Ανάπτυξη στο 2,9%, πληθωρισμός στο 2,5%-Οι νέες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για το 2024
Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε για τα επιτόκια μετά τον Ιούνιο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας ο οικοδομικός τομέας
Οι πωλήσεις ακινήτων ανά πόλη-Επιστροφή σε θετικό πρόσημο και άλμα σε Λευκωσία και Λάρνακα
GrandResort: Επέστρεψε ανανεωμένο μετά από ριζική ανακαίνιση €20 εκατ. (photos)