Δικράν Ουζουνιάν: Η ιστορία πίσω από την απόφαση να φέρω την Lexus στην Κύπρο

Τα 20 χρόνια πορείας της γιόρτασε φέτος η Lexus στην Κύπρο, η οποία ξεχωρίζει στην ηλεκτροκίνηση για την αφοσίωσή της στη λεπτομέρεια, καθώς και τη φινέτσα της.

Σε αυτά τα χρόνια, πολλά είναι τα ορόσημα στην ιστορία της στο νησί, ανάμεσά τους η άφιξη του πρώτου Hybrid πολυτελούς SUV, ο εκθεσιακός χώρος με σύγχρονο εξοπλισμό και διαδραστική ψηφιακή εμπειρία, καθώς και η πρόσφατη άφιξη των ηλεκτρικών μοντέλων.

Ο CEO της TOYOTA Κύπρου, Δικράν Ουζουνιάν, ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας Λούκας Λεωνίδου, καθώς και ο διευθυντής της Lexus Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, στο πλαίσιο συνέντευξής τους στο περιοδικό IN Business, σκιαγράφησαν την πορεία της Lexus στην Κύπρο, τα χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, καθώς και τα μελλοντικά πλάνα.

Μιλήστε μας για το ξεκίνημα της Lexus Cyprus. Γιατί πήρατε την απόφαση να φέρετε τη Lexus στην Κύπρο;

Δικράν Ουζουνιάν: Το 1990, έχοντας πάρει πρόσφατα το πτυχίο μου ως δικηγόρος, είχα ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης Management στην Toyota GB. Tον Ιούνιο του 1990, έλαβα μια κλήση πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου από τον Πρόεδρο της Inchcape PLC, στην οποία άνηκε τότε η Toyota GB. Ένιωσα σοκαρισμένος και έμεινα έκπληκτος που ο Πρόεδρος με καλούσε απευθείας και ανησυχούσα γι’ αυτό που επρόκειτο να πει.

Χωρίς καν να με καλημερίσει, μου είπε: «Young man from the little island of Cyprus, do you fly?». «Yes Sir!» ήταν η άμεση απάντησή μου, την οποία ακολούθησε η δεύτερη ερώτησή του: «Young man can you drive?». Και πάλι, η απάντησή μου ήταν αμέσως καταφατική.

Μετά από αυτό, μου έδωσε οδηγίες να κατευθυνθώ αμέσως στο διάσημο θέρετρο γκολφ Turnberry, να παρευρεθώ στο δείπνο για την πρώτη παρουσίαση της Lexus για τον Τύπο και να φέρω πίσω στο Λονδίνο το νέο εταιρικό του αυτοκίνητο σώο και αβλαβές πριν σκοτεινιάσει την Κυριακή.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την επιστροφή στο Λονδίνο. Έπρεπε να επιστρέψω τη λιμουζίνα Lexus LS400 του Προέδρου σε σώα κατάσταση, περνώντας από εντυπωσιακούς, γεμάτους στροφές επαρχιακούς δρόμους και σχεδόν ατελείωτους αυτοκινητόδρομους, μέσα σε έντονη βροχή και αέρα. Αλλά ήταν εκπληκτική εμπειρία! Ήταν σαν να οδηγούσα ένα μαγικό χαλί. Δεν είχα ξανανιώσει κάτι τέτοιο.

Εκείνη την ημέρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα αναπτύξω την εταιρεία μας εδώ στην Κύπρο, για να έχουμε την οικονομική δύναμη και την επιχειρηματική ικανότητα να λανσάρουμε μια μέρα με επιτυχία αυτό το απίστευτο νέο brand στην αγορά μας.

Η μέρα αυτή ήρθε τον Αύγουστο του 2002 με τα εγκαίνια του ειδικά διαμορφωμένου Lexus Center στη Λευκωσία και τη δέσμευσή μας να αντιμετωπίζουμε πάντα τους πελάτες ως φιλοξενούμενους στο σπίτι μας.

Γιορτάζετε 20 χρόνια πορείας. Ποιες στιγμές ξεχωρίζετε ως ορόσημα στην ιστορία σας;

Δ.Ο.: Αρχικά, όπως προανέφερα, ένα σημαντικό ορόσημο ήταν για εμάς το 2002, όταν εγκαινιάσαμε στη Λευκωσία το Lexus Centre, έναν μοναδικό και εντυπωσιακό χώρο έκθεσης αυτοκινήτου σχεδιασμένο 100% στα πρότυπα της Lexus, ο οποίος παραμένει, έως σήμερα, απαράμιλλος σε ό,τι αφορά την πολυτελή και εξατομικευμένη εμπειρία εξυπηρέτησης προς τους πελάτες μας. Χρονολογικά ξεχωρίζω ακόμα τα πιο κάτω σημαντικά για εμάς ορόσημα:

  • Το 2005 και την άφιξη του RX, του πρώτου Hybrid πολυτελούς SUV.
  • Το 2013 όταν παρουσιάσαμε το πρόγραμμα χρηματοδότησης Lexus Easy, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να αποκτήσουν το δικό τους Lexus ακόμα πιο εύκολα, συνδυάζοντας ασύγκριτα πλεονεκτήματα.
  • Το 2014 όταν αφίχθηκε η πρώτη γενιά του NX, του πιο δημοφιλούς SUV της Lexus με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.
  • To 2015 που αναπτύξαμε τη δυνατότητα διαμόρφωσης αυτοκινήτων στην ιστοσελίδα μας.
  • Το 2016 όταν ανακαινίστηκε ο εκθεσιακός μας χώρος με σύγχρονο εξοπλισμό για μια πιο διαδραστική και ψηφιακή εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών μας.
  • Το 2021 με την εισαγωγή του προγράμματος επέκτασης εγγύησης Lexus Relax.
  • Το 2022 που η Lexus άρχισε να δέχεται τις πρώτες παραγγελίες αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου, αλλά και την άφιξη του πρώτου plug-in hybrid (Lexus NX).
  • Το 2023 με την άφιξη των ηλεκτρικών μοντέλων Lexus RZ και Lexus UX 300e έχουμε πλέον την πιο τελειοποιημένη και πλήρως ηλεκτρισμένη γκάμα, προσφέροντας όλες τις κορυφαίες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πελατών.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;

Λούκας Λεωνίδου: Η Lexus ξεχωρίζει χάρη στην ασυμβίβαστη αφοσίωση σε κάθε λεπτομέρεια. Από την αίσθηση της οδήγησης μέχρι τα σχέδια που αντιπροσωπεύουν την κορυφή της χειροτεχνίας και της φινέτσας, όλα εξετάζονται σε βάθος και εκτελούνται για να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας και ομορφιάς σε κάθε βήμα.

Στη Lexus αποπνέουμε παθιασμένο ενθουσιασμό. Προκαλούμε αδυσώπητα τον εαυτό μας, βρίσκουμε τον καλύτερο τρόπο και πιέζουμε για να ξεπεράσουμε τα όρια του δυνατού. Με ηλεκτροκίνηση που πυροδοτεί τις αισθήσεις, επιδόσεις οδήγησης που εμπνέουν εμπιστοσύνη και πολυτέλεια που είναι βαθύτατα προσωπική, η Lexus προσφέρει συναισθηματική ικανοποίηση σε κάθε σημείο επαφής.

Πώς εξασφαλίζετε ότι ο πελάτης θα αισθανθεί την εμπειρία πολυτέλειας που προσφέρει η Lexus, από το showroom μέχρι τον δρόμο;

Λ.Λ.: Η Lexus ανέκαθεν ήταν αποφασισμένη να μεταχειρίζεται τους πελάτες της καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων. Η πολυτέλεια δεν είναι απλώς η προσφορά μιας ποικιλίας προϊόντων και χαρακτηριστικών ή η παρακολούθηση της τελευταίας τάσης.

Για να επαναπροσδιορίσουμε την πολυτέλεια που προσφέρει η Lexus, έχουμε επικεντρωθεί στη δημιουργία εμπειριών που έχουν προσωπική αίσθηση. Ο καθένας μπορεί να αλλάξει τον ορισμό της πολυτέλειας, αλλά μόνο λίγοι μπορούν να ανταποκριθούν στη μεγάλη πρόκληση, στο να την παραδώσουν με αληθινό αίσθημα και χαρακτήρα.

Μιλήστε μας για τα σημερινά μοντέλα που προσφέρει η Lexus. Σε ποιους τομείς επικεντρώνονται τα μοντέλα του σήμερα;

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης: Σήμερα, θα βρείτε τον ορισμό μας για την πολυτέλεια σε μια αυξανόμενη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, από το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Lexus RZ έως το πρώτο μας Plug-in Hybrid Electric Lexus NX. Όλα οδηγούν τον δρόμο προς τα εμπρός σε ένα οραματικό και ανθρωποκεντρικό μέλλον χωρίς συμβιβασμούς και με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ποια είναι τα πλάνα και το όραμα της Lexus Cyprus για το επόμενο κεφάλαιο στη λαμπρή της πορεία;

Κ.Ι.: Τώρα η Lexus προτίθεται να μεταμορφώσει την ίδια τη φύση των πολυτελών αυτοκινήτων για το μέλλον. Θέλουμε να ανυψώσουμε την οδηγική απόλαυση και χαρά, μέσα από το όραμά μας για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών: Την ηλεκτρισμένη Lexus.

Πρόκειται για μία έννοια ενσωματωμένη στο όραμά μας για πλήρη μετάβαση σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης έως το 2035. Άλλωστε, η τεχνολογία είναι πιο ισχυρή όταν στο επίκεντρό της βρίσκεται η αυθεντική ανθρωπιά.

lexus2

Δειτε Επισης

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης