Η νέα μονάδα που θα συντηρεί και θα επισκευάζει αεροσκάφη στη Λάρνακα

Μονάδα επισκευής/συντήρησης μηχανών αεροσκαφών ιδιοκτησία της εταιρείας U.A.M.CO Ltd United Aerospace Maintenance Company Ltd πρόκειται να ανεγερθεί στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

Το προτεινόμενο έργο, το οποίο εξασφάλισε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος, αφορά την κατασκευή εργαστηρίου συντήρησης μηχανών αεροσκαφών, το οποίο αποτελείται από ισόγειο χώρο, μεσοπάτωμα, ένα όροφο και δώμα με συνολικό εμβαδόν 2.997 τ.μ.

Τέσσερα εργαστήρια συντήρησης
Τα τεμάχια χωροθέτησης της προτεινόμενης ανάπτυξης βρίσκονται στην τοποθεσία με το τοπωνύμιο «Εξωγή», εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αραδίππου.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική γνωμάτευση, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει τέσσερα εργαστήρια συντήρησης, εκ των οποίων το ένα κλιματιζόμενο σε σταθερή θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου, γραφειακούς χώρους και αίθουσες συνεδριάσεων και εκπαίδευσης, καθώς και άλλους βοηθητικούς χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα, χώρους υγιεινής, κλιμακοστάσια κτλ.

Η δυναμικότητα του εργαστηρίου για συντήρηση μηχανών αεροσκαφών, εκτιμάται περίπου σε 30 μηχανές ανά ετήσια βάση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να περιλαμβάνει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης 33 θέσεων στον ισόγειο χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης, εκ των οποίων οι δύο πρόκειται να είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για χρήση από ΑμεΑ, εσωτερικό οδικό δίκτυο για τη διακίνηση φορτηγών οχημάτων και οχημάτων για τις ανάγκες λειτουργίας της προτεινόμενης ανάπτυξης, αλλά και περίφραξη και δεντροφύτευση στον υπαίθριο/ εξωτερικό χώρο ισογείου της προτεινόμενης ανάπτυξης.

Έτοιμο σε έναν χρόνο
Για σκοπούς της ανέγερσης αναμένεται μόνιμη σφράγιση περίπου 2,798 τ.μ., τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 98.2% του συνολικού εμβαδού χωροθέτησης της προτεινόμενης ανάπτυξης. Η σφράγιση περιλαμβάνει την προτεινόμενη ανάπτυξη, το εσωτερικό οδικό δίκτυο και τους χώρους στάθμευσης.

Οι πρώτες ύλες για την κατασκευή του έργου είναι το αλουμίνιο, μεταλλικά φύλλα με θερμομόνωση, τζάμι και μεταλλικά πάνελ. Εκτιμάται ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του εργαστηρίου θα είναι 12 μήνες.

Νότια και νοτιοανατολικά τα προτεινόμενα τεμάχια γειτνιάζουν με χώρο πρασίνου/απομονωτική λωρίδα, ενώ ακολούθως συναντώνται τεμάχιο γεωργικής καλλιέργειας, ενώ βόρεια γειτνιάζουν με δημόσιο πεζόδρομο.

Εντός του τεμαχίου ανάπτυξης βρίσκεται υφιστάμενη οικοδομή, η οποία με την έναρξη εργασιών κατασκευής της προτεινόμενης ανάπτυξης/εργαστήριο συντήρησης μηχανών αεροσκαφών πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Το υπό μελέτη τεμάχιο βρίσκεται 920 μέτρα βορειοδυτικά από το όριο της οικιστικής περιοχής του Δήμου Αραδίππου και σε απόσταση 4,3 χλμ. νοτιοδυτικά από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας.

Η πλησιέστερη η προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 βρίσκεται σε απόσταση 1650 μέτρων νοτιοανατολικά και είναι οι Αλυκές Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Πού επενδύουν οι Κύπριοι...Αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης της Freedom24
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»