Powered by

Unilever: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι πωλήσεις στο β' τρίμηνο

Οι πωλήσεις της Unilever ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο β' τρίμηνο, καθώς η βρετανική εταιρεια αύξησε εκ νέου τις τιμές για να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος.

Ειδικότερα, η Unilever ανακοίνωσε αύξηση κατά 7,9% των πωλήσεων στο β' τρίμηνο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για άνοδο της τάξης του 6,4%.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 5% στο έτος.

Η Unilever, η οποία τον Φεβρουάριο προέβλεψε καθαρό πληθωρισμό υλών το α' εξάμηνο του 2023 ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ, δήλωσε στις αρχές του έτους ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές κατά το α' εξάμηνο και θα χαλαρώσει τις αυξήσεις αυτές κατά το β' εξάμηνο του 2023.

Η αύξηση των τιμών για το β' τρίμηνο ήταν 8,2%, ενώ ο όγκος μειώθηκε κατά 0,3%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 7,7% και πτώση 1,2% αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Χαμήλωσε τον πήχη για την ανάπτυξη η Παγκόσμια Τράπεζα-Στο 2,3% από 2,7% που προέβλεπε τον Ιανουάριο
Στο στόχαστρο της Ε.Ε. τα έσοδα της Μόσχας από την ενέργεια-Στο κάδρο τράπεζες και στρατιωτική βιομηχανία
Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»