Πώς το blockchain φέρνει την επανάσταση στον κλάδο των ακινήτων

Η βιομηχανία των ακινήτων θεωρείται εδώ και αρκετό καιρό, ως παραδοσιακή και αργή στην προσαρμογή των τεχνολογικών εξελίξεων. Ωστόσο, η εμφάνιση της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων είναι έτοιμη να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που διεξάγονται οι συναλλαγές των ακινήτων. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τις δυνατότητες που σχετίζονται με τη μετάβαση του blockchain και των κρυπτονομισμάτων στον τομέα των ακινήτων.

Πρόσβαση σε καινούριες αγορές και νέες ευκαιρίες

Η τεχνολογία blockchain επιτρέπει την παγκόσμια εμβέλεια των κρυπτονομισμάτων, ξεπερνώντας κατά κάποιο τρόπο τα εμπόδια του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος. Μέσω της χρήσης των κρυπτονομισμάτων, οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης μπορούν να αξιοποιήσουν αγορές που μέχρι στιγμής παρέμεναν αναξιοποίητες, προσελκύοντας καινούριους επενδυτές και επεκτείνοντας τη βάση πελατών τους διεθνώς. Ως επακόλουθο, ενισχύεται η ρευστότητα και ενθαρρύνεται η ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων.

Γρήγορες και πιο οικονομικές συναλλαγές

Οι παραδοσιακές συναλλαγές ακινήτων συχνά περιλαμβάνουν πολλούς μεσάζοντες, με αποτέλεσμα η διεκπεραίωση μιας συναλλαγής να είναι μακροχρόνια και με υψηλό κόστος. Με την αξιοποίηση των κρυπτονομισμάτων, αυτά τα εμπόδια μπορούν να μειωθούν σημαντικά, αφαιρώντας την ανάγκη για μεσάζοντες, απλοποιώντας έτσι την όλη διαδικασία εξαγοράς. Με αυτό τον τρόπο, οι συναλλαγές ακινήτων μπορούν να εκτελούνται ταχύτερα και με μικρότερο κόστος σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Αυξημένη ασφάλεια στις συναλλαγές

Η τεχνολογία blockchain διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας και διαφάνειας, αντιμετωπίζοντας ανησυχίες που σχετίζονται με απάτη και παραποίηση σημαντικών παραγόντων. Η αποκεντρωμένη φύση του blockchain μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο κύριων σημείων αποτυχίας, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την κακόβουλη χρήση δεδομένων και την παραβίαση συναλλαγών. Εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, η βιομηχανία ακινήτων μπορεί να ενισχύσει τη διαφάνεια μεταξύ αγοραστών και πωλητών, οδηγώντας σε αυξημένη εμπιστοσύνη στην αγορά.

900x506-07

‘Tokenization’ στη ιδιοκτησία ακινήτων

Η τεχνολογία blockchain επιτρέπει τη συμβολή των περιουσιακών στοιχείων των ακινήτων, επιτρέποντας τη διαίρεση των ακινήτων σε μικρότερες μονάδες. Αυτό το μοντέλο τμηματικής ιδιοκτησίας ανοίγει ευκαιρίες για ιδιώτες επενδυτές που μπορεί να μην είχαν τα μέσα να επενδύσουν σε ολόκληρα ακίνητα στο παρελθόν. Η τμηματική ιδιοκτησία δεν αυξάνει μόνο την προσβασιμότητα, αλλά προσφέρει επίσης ρευστότητα μέσω της δυνατότητας διαπραγμάτευσης αυτών των tokens σε δευτερογενείς αγορές. Επιπλέον, το tokenization μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες για καινοτόμες δομές ιδιοκτησίας, όπως η κοινή ιδιοκτησία ή έργα ακίνητης περιουσίας που χρηματοδοτούνται από το πλήθος.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης πριν χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα

Για να αγκαλιάσουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης ακινήτων θα πρέπει να λάβουν υπόψη διάφορους παράγοντες. Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσουν ένα αξιόπιστο ψηφιακό πορτοφόλι (digital wallet) για να διευκολύνουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, με τους κατάλληλους ελέγχους πρόσβασης και χρήσης.

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης θα πρέπει να αξιολογήσουν το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που περιβάλλει τα κρυπτονομίσματα στις αντίστοιχες δικαιοδοσίες τους. Αυτό σημαίνει ότι οι διάφοροι οργανισμοί θα πρέπει να εκτελούν διαδικασίες KYT (Know Your Transaction) συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες διαδικασίες KYC (Know Your Client), και να βελτιώσουν τις πολιτικές AML (Anti-Money Laundering) τους. Η συνεργασία με ειδικούς και η ενημέρωση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης να πλοηγήσουν σε αυτό το νέο τοπίο με επιτυχία.

Το blockchain και τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσουν τη βιομηχανία ακινήτων, προσφέροντας αρκετά οφέλη όπως η αυξημένη πρόσβαση στην αγορά, ταχύτερες συναλλαγές, βελτιωμένη ασφάλεια και καινοτόμα μοντέλα ιδιοκτησίας.

Οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης που ενστερνίζονται αυτήν την τεχνολογία θα βρεθούν στο προσκήνιο, προσελκύοντας ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών και επωφελούμενοι από την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια που προσφέρει το blockchain. Καθώς ο τομέας των ακινήτων συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι σαφές ότι το blockchain και τα κρυπτονομίσματα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η uQualify

Η uQualify προσφέρει μια καινοτόμα λύση, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα εμπόδια που υπάρχουν λόγω της άρνησης των τραπεζών σχετικά με τη συναλλαγή και την χρήση κρυπτονομισμάτων. Καταργώντας την ανάγκη για άμεσο χειρισμό των κρυπτονομισμάτων απο τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, δημιουργήσαμε μια ασφαλή και συμβατή γέφυρα μεταξύ του κόσμου των κρυπτονομισμάτων και της βιομηχανίας ακινήτων.

Μέσω της πλατφόρμας μας, οι αγοραστές μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, τα οποία μετατρέπουμε στο νόμισμα που επιθυμεί ο κάθε επιχειρηματίας ανάπτυξης γης, διασφαλίζοντας μια ομαλή διαδικασία συναλλαγής που συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων Anti-Money Laundering (AML).

Με τη λύση που προσφέρουμε, οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των κρυπτονομισμάτων χωρίς τις πολυπλοκότητες και τους δισταγμούς που σχετίζονται με τον άμεσο χειρισμό τους, φέρνοντας την επανάσταση στον κλάδο των ακινήτων διατηρώντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τους σχετικούς κανονισμούς.

uQ_diagram

Αλέξανδρος Βακανάς

Υπεύθυνος Στρατηγικής

uQualify

Δειτε Επισης

Ελίκκος Ηλία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»
Μήνας επενδυτικών ευκαιριών από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Κοινός στόχος όλων η εξεύρεση ριζικών λύσεων για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος
Τα κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης για προσιτή στέγη και οι τρόποι αξιοποίησης με παραδείγματα
Πωλείται το «Royiatiko» στην παλιά Λευκωσία-Η τιμή και τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου (pics & vid)
Ελίκκος Ηλία: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για επενδύσεις στην αγορά προσιτής κατοικίας