Tototheo: Ενισχύει τη συνδεσιμότητα σε ξηρά και θάλασσα με λύσεις Starlink

Με την τεχνολογία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της, η Tototheo Maritime ως κορυφαία παγκόσμια πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών και ναυτιλιακής τεχνολογίας, έχει ενσωματώσει από τον Ιανουάριο του 2023 στο χαρτοφυλάκιο της τη δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink της SpaceX.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη καθιστά την Tototheo Maritime ως έναν από τους λίγους παρόχους τεχνολογίας, που προσφέρει ένα πλήρες φάσμα ανταγωνιστικών και αξιόπιστων επιλογών συνδεσιμότητας, καθώς και πολλαπλές ολοκληρωμένες λύσεις για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία ευρύτερα.

O co-CEO της Tototheo Maritime, κ. Σωκράτης Θεοδοσίου, μίλησε στο InBusinessNews για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με τη Starlink.

Η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink της SpaceX, αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα διαστημικά προγράμματα που επιχειρήθηκαν ποτέ. Πως πετύχατε, ως Tototheo Maritime να την ενσωματώσετε στο χαρτοφυλάκιο σας;

Από τη ψηφιακή μετάβαση έως την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο, οι τεχνολογικές καινοτομίες έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. ‘Έχοντας αυτό ως δεδομένο, και με την τεχνολογία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της, η Tototheo Maritime ως κορυφαία παγκόσμια πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών και ναυτιλιακής τεχνολογίας, έχει ενσωματώσει από τον Ιανουάριο του 2023 στο χαρτοφυλάκιο της τη δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink της SpaceX. Η σημαντική αυτή εξέλιξη καθιστά την Tototheo Maritime ως έναν από τους λίγους παρόχους τεχνολογίας, που προσφέρει ένα πλήρες φάσμα ανταγωνιστικών και αξιόπιστων επιλογών συνδεσιμότητας, καθώς και πολλαπλές ολοκληρωμένες λύσεις για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία ευρύτερα. Η Tototheo, σε συνεργασία με τη Starlink, φέρνει αυτά τα οφέλη στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος, η Tototheo προσφέρει στήριξη και ειδική καθοδήγηση, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιλέξουν τις πιο κατάλληλες λύσεις συνδεσιμότητας και να αναπτυχθούν στην ψηφιακή εποχή εκμεταλλευόμενες την εξαιρετική τεχνολογία της Starlink.

Πιά υπήρξε η αντίδραση της αγοράς μέχρι στιγμής σε αυτή τη στρατηγική συμφωνία με τη Starlink;

Μέσω της συνεργασίας με την Starlink, η Tototheo Maritime επιδιώκει να προσφέρει στους πελάτες της ευέλικτη, αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεών τους. Οι πελάτες μας έχουν στη διάθεσή τους πλήρη ευελιξία στην επιλογή της διαμόρφωσης της υποδομής τους, ώστε να καλύπτονται οι εκάστοτε ανάγκες τους, μέσω όλων των υπηρεσιών που προσφέρουμε, όπως Starlink (Low Earth Orbit-LEO), Inmarsat GX (Ka-Band & L-Band), TM Flex (Ku-Band), Iridium (L-Band) (Geostationary Equatorial Orbit - GEO), LTE (3G/4G) και λύσεις επίγειας συνδεσιμότητας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η στρατηγική μας συνεργασία με τη Starlink προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των πελατών μας και ήδη έχουμε καταλήξει σε σημαντικές συμφωνίες με εταιρείες όπως η EDT Shipmanagement (μέρος του Ομίλου Εταιρειών EDT), και η Intership Navigation που στοχεύουν στην εφαρμογή των υπηρεσιών αυτών στο στόλο τους.

TM_Starlink Image

Εξηγείστε μας ποια είναι η τεχνολογία πίσω από το δίκτυο Starlink;

Το δίκτυο Starlink αποτελείται από ένα σύμπλεγμα δορυφόρων που περιφέρεται γύρω από τη Γη σε χαμηλή τροχιά, παρέχοντας πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας ανά το παγκόσμιο. Καθώς οι εν λόγω δορυφόροι είναι πολύ πιο κοντά στη γη από τους παραδοσιακούς δορυφόρους, υπάρχει λιγότερος χρόνος καθυστέρησης στη μεταφορά δεδομένων, υψηλότερη απόδοση και καλύτερη αξιοπιστία. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία αποδεικνύεται ήδη ότι αλλάζει το παιχνίδι στον τρόπο που έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πρώτη φάση δορυφόρων εκτοξεύτηκε τον Μάιο του 2019 και έκτοτε ο σχηματισμός των δορυφόρων της Starlink αναβαθμίζεται και επεκτείνεται συνεχώς. Αυτό το τεράστιο σύστημα είναι ικανό να παρέχει ευρυζωνικό διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη με καθαρή θέα στον ουρανό. Οι δορυφόροι εκπέμπουν σήματα Διαδικτύου σε επίγειους σταθμούς, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε όλο τον κόσμο. Οι δορυφόροι είναι εξοπλισμένοι με αλγορίθμους προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης επιτρέποντας τους έτσι να βρίσκονται στη βέλτιστη θέση για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτατη μεταφορά δεδομένων. Αυτό κάνει το δίκτυο Starlink πολύ πιο γρήγορο από της παραδοσιακές υπηρεσίες Διαδικτύου.

Η αξιόπιστη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις σήμερα προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές;

Απόλυτα. Η Tototheo, ως ο μόνος εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Starlink στην Κύπρο, διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στο να προσφέρει τόσο τις επιχειρήσεις στη ξηρά, όσο και στη θάλασσα με ομαλή συνδεσιμότητα. Αξιοποιώντας το προηγμένο δορυφορικό δίκτυο της Starlink, πλέον οι επιχειρήσεις στην Κύπρο μπορούν να ξεπεράσουν τους περιορισμούς της παραδοσιακής υποδομής και να ανοίξουν νέες ευκαιρίες στον ψηφιακό χώρο. Με την τεχνογνωσία της Tototheo και την κορυφαία τεχνολογία της Starlink, το μέλλον της συνδεσιμότητας στην Κύπρο αναμένεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Παρέχεται υποστήριξή πέραν της αρχικής εγκατάστασης;

Ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος των υπηρεσιών της Starlink, η Tototheo Maritime προσφέρει εξατομικευμένα πακέτα και ειδική καθοδήγηση σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ξηρά. Τους βοηθούμε να επιλέξουν τις πιο κατάλληλες λύσεις συνδεσιμότητας βάσει των μοναδικών απαιτήσεών τους. Είτε πρόκειται για τη δημιουργία αξιόπιστων συνδέσεων στο διαδίκτυο για γραφεία, ή κινητή συνδεσιμότητα, εξασφαλίζουμε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτυχθούν στην ψηφιακή εποχή, αξιοποιώντας την εξαιρετική τεχνολογία της Starlink. Η υποστήριξή μας όντως δεν περιορίζεται στην αρχική εγκατάσταση, καθώς παρέχουμε συνεχή στήριξη και υπηρεσίες συντήρησης για να εξασφαλίσουμε στους πελάτες μας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα.

Πως έχει καταφέρει η Tototheo Maritime να βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής εξέλιξης;

Η Tototheo Maritime παραμένει πρωτοπόρος στον τομέα, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για την επίτευξη της ψηφιακής μετάβασης της ναυτιλίας και τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και βιώσιμου μέλλοντος για την κλάδο. Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, και ως Tototheo Maritime δεσμευόμαστε να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή των καινοτόμων λύσεων και των μελλοντικών εξελίξεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον του ναυτιλιακού τομέα και όχι μόνο. Η Tototheo Maritime ξεκίνησε τη δράση της στα τέλη της δεκαετίας του 1970, σε μια εποχή όπου οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στη ναυτιλία βρίσκονταν ακόμη σε πρώιμα στάδια. Σήμερα, η Tototheo Maritime έχει εξελιχθεί σε έναν Όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων στον χώρο της ναυτιλίας, με εξειδίκευση στους τομείς της ψηφιοποίησης, της δορυφορικής επικοινωνίας, της αυτοματοποίησης και των συστημάτων πλοήγησης. Μέσω του στρατηγικού μας πλάνου, η Tototheo Maritime εξερευνά συνεχώς νέες επιλογές και τεχνολογίες, για τη βελτίωση των υπηρεσιών της, αφού το μέλλον της ναυτιλιακής τεχνολογίας έγκειται σε συνέργειες και ολοκληρωμένες λύσεις. Η έδρα της εταιρείας είναι στην Κύπρο, και διατηρεί γραφεία σε Ελλάδα και Γερμανία, ενώ η παρουσία της εκτείνεται παγκόσμια μέσω συνεργαζόμενων γραφείων. Σήμερα, συμπεριλαμβάνεται στους πιο σημαντικούς Ομίλους του κλάδου ανά το παγκόσμιο.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στα Artemis Accords-Φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς διαστημικής κοινότητας
Cyprus Fintech Summit 2024: Η συγκέντρωση που πρόκειται να πυροδοτήσει την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτος εταιρικός και πλέον ένας από τους σημαντικούς δωρητές του TechIsland η PwC Κύπρου
Τα αποτελέσματα της έρευνας CITEA και η ανάλυση του Δείκτη CITEA-Τα σημαντικά ευρήματα
Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps