Powered by

Τουρισμός: Το... όπλο στα χέρια της Δημοκρατίας για ανακοπή επενδύσεων στα κατεχόμενα

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθεί η Κυβέρνηση την ραγδαία ανάπτυξη που συντελείται στα κατεχόμενα σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, γεγονός που πέραν της καθαρά πολιτικής διάστασης και δη της δημιουργίας νέων τετελεσμένων που δημιουργούνται επί του εδάφους, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια για την Κυπριακή Δημοκρατία σημαντικού αριθμού τουριστών.

Προκύπτει, δηλαδή, ένεκα του ανταγωνισμού που δημιουργείται, και που στην προκειμένη περίπτωση κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αθέμιτος μιας και πρόκειται ουσιαστικά για παράνομες αναπτύξεις, ένας μεγάλος αρνητικός αντίκτυπος στην κυπριακή οικονομία.

Με την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο αυτό, να χρησιμοποιεί όλα τα... όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της, ώστε να αποτρέψει τουριστικούς παράγοντες από το να έχουν την οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στα κατεχόμενα.
Διαβάστε ακόμα:

The Yurts: Το παραδοσιακό μογγολικό χωριό για εναλλακτικές glamping διακοπές στην Πάφο (pics)

The Link: Η νέα εμπορική ανάπτυξη €60 εκατ. στην πρωτεύουσα (pics)
Αρμόδιος για τον τουρισμό κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο InBusinessNews, υπέδειξε ότι κάθε νέα ανάπτυξη στα κατεχόμενα, είναι πρόβλημα για την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε, ένα από τα ισχυρότερα όπλα που διαθέτει το κράτος προς αντιμετώπιση της όλης κατάστασης είναι να αποφεύγει κάθε συνεργασία με τουριστικούς φορείς που έχουν… πάρε-δώσε με τις λεγόμενες αρχές των κατεχομένων.

«Εμείς», επισήμανε ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, «σε κάθε συνάντηση τονίζουμε ότι πρόκειται για μια παράνομη οντότητα, που δεν παρέχει καμία ασφάλεια, σε αντίθεση με εμάς που ήμαστε ένας πολύ ασφαλής προορισμός».

Για να προσθέσει τα εξής: «Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε συνεργασία με καμία τουριστική οντότητα, η οποία συνεργάζεται επισήμως με τα κατεχόμενα. Αυτό είναι το πιο σοβαρό μέτρο από τη δική μας πλευρά».

Ο ίδιος αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, έθεσε πάντως ως προβληματισμό το ερώτημα ως προς το για πόσα χρόνια αυτές οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα έχουν ακόμη τον ίδιο παρεμβατικό αντίκτυπο στις εταιρείες που ανήκουν στον τουριστικό χώρο.

Διαβάστε ακόμη:

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την υπόθεση της φερόμενης επένδυσης του Τούρκου επιχειρηματία στο Βαρώσι, με σκοπό να λειτουργήσει ξενοδοχεία το 2025, ο κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο InBusinessNews, σημείωσε πως το θέμα είναι περισσότερο πολιτικό.

«Γι' αυτό αποφεύγουμε να σχολιάζουμε, επειδή μπορεί να αποδειχθεί και αναληθές. Αυτό είναι ακόμη μία διάσταση», επισήμανε.

Δειτε Επισης

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η πολυπλοκότητα των κυρώσεων και ο κρίσιμος ρόλος των υπευθύνων συμμόρφωσης
«Stop» επιχειρηματιών της Μακαρίου στο άνοιγμα της λεωφόρου για όλα τα οχήματα-«Θα γίνει ανεξέλεγκτο πέρασμα»
Melissa van den Broek: Σε νέα εποχή εποπτείας η Ε.Ε. με την AMLA-Η Αρχή που αλλάζει το τοπίο της συμμόρφωσης
Τα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να επιστρέψουν
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Καμπανάκι ΣΑΗ για τις συνέπειες της πρότασης φορολόγησης «υπερκερδών» από ΑΠΕ
Αρχίζει η υλοποίηση του πρώτου έργου προσιτού ενοικίου-Έπεσαν υπογραφές μεταξύ ΚΟΑΓ και Δήμου Λεμεσού