powered by

Developers: Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με θέμα τη στεγαστική πολιτική

Τα μέτρα και οι ενέργειες που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία αρμόδιων λειτουργών και αντιπροσωπείας του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών.

Από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Πολιτικής, τη διοίκηση του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και του Κλάδου Διαχείρισης Κρατικών Γαιών, όπως επίσης και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Από μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του Συνδέσμου και μέλος του ΔΣ, Αντώνης Κακουλής και η Γενική Διευθύντρια, Μερσίνα Ισιδώρου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος γύρω από το στεγαστικό πρόβλημα, εξετάζοντας τις ανάγκες των πολιτών και της αγοράς. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, καθώς επίσης και η καταγραφή θέσεων και εισηγήσεων που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση μίας αποτελεσματικής στεγαστικής πολιτικής, με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, με σκοπό να αμβλυνθεί το πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών χαιρέτισε την προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία μίας νέας στεγαστικής πολιτικής και τόνισε την ανάγκη άμεσης αντίδρασης και αντιμετώπισης του στεγαστικού ζητήματος. Παράλληλα, η Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου επανέλαβε τη θέση της ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να επικεντρώνονται σε δύο άξονες: Στην αύξηση της προσφοράς, όπως επίσης και τη στήριξη των δικαιούχων πολιτών, ιδιαίτερα των νεαρών ζευγαριών, στην απόκτηση στέγης μέσω κινήτρων ρύθμισης της ελεύθερης αγοράς.

Δειτε Επισης

Προώθηση διαφόρων έργων στην Αγία Μαρινούδα Πάφου-Μελέτη για διαπλάτυνση του κύριου δρόμου από Γεροσκήπου
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Καμπότζης στους τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων Δημητριάδης και Essa
Κατοικίες και διαμερίσματα στη Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Τι πωλείται πιο γρήγορα στη Λεμεσό-Τα δεδομένα πίσω από την εμπορική επιτυχία των αναπτύξεων
Οικιστικά συγκροτήματα συλλογικής διαμονής για ξένους εργαζόμενους στο πρότυπο των φοιτητικών εστιών
Πιο ελκυστικό για τον κατασκευαστικό τομέα το πλαίσιο κινήτρων για προσιτή στέγη-Οι αλλαγές που επήλθαν