Powered by

Θ. Μιχαηλίδης: Αποφάσεις για να μην υπάρξουν τουρίστες που θα «κλείσουν» στο Βαρώσι

Έντονη ανησυχία για επιδείνωση ενός προβλήματος που ήδη ταλανίζει τον τομέα του τουρισμού, και που δεν είναι άλλο από την ανοικτή πληγή των κατεχομένων, προκαλούν στους φορείς της βιομηχανίας και δη της ξενοδοχειακής, οι εξελίξεις στο Βαρώσι και η προδιαγραφόμενη λειτουργία ξενοδοχείων και διαμερισμάτων που αγοράστηκαν από Τούρκο επιχειρηματία.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, μέσω δημοσιευμάτων στα κατεχόμενα όπου φιλοξενούνται και δηλώσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία, με απόφασή του ιδίου και με φόντο τις όποιες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο προκύψουν, έχουν αρχίσει οι κρατήσεις για τα εν λόγω καταλύματα, για το 2025.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Golden Seaside, Aegean και Κλειώ, ενώ στην ιστοσελίδα μέσω της οποίας γίνονται οι κρατήσεις, υπάρχει και τέταρτο, το οποίο φέρεται να έχει αγοράσει ο Τούρκος επιχειρηματίας.

Διαβάστε ακόμα: Μια καθόλου καλή εξέλιξη με άρωμα αμιγώς πολιτικό για τον τουρισμό

Κληθείς από το InBusinessNews να σχολιάσει τις εξελίξεις και δη το πόσο αρνητικά θα επηρεάσει την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης Κύπρου μια πιθανή αξιοποίηση των Βαρωσιών από το ψευδοκράτος ως τουριστικού προορισμού με δυνατότητα διαμονής στη μέχρι σήμερα περίκλειστη πόλη, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ), Θάνος Μιχαηλίδης, εξέφρασε την απογοήτευση του Συνδέσμου και έκανε λόγο για πράξη καταδικαστέα.

Υποδεικνύοντας ότι o ΠΑΣΥΞΕ ως Σύνδεσμος δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι προς αποτροπή των πιο πάνω, πέραν από παραστάσεις, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει ανταπόκριση από τους τουρίστες, δεδομένου μάλιστα ότι οι κρατήσεις αφορούν το 2025. «Θέλω να πιστεύω», ανέφερε, «πως δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός τουρίστας που να κλείσει από τώρα για να πάει στο Βαρώσι».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα που φαίνεται να διαμορφώνονται και αν τα όσα λέγει ο Τούρκος επιχειρηματίας δεν αποδειχθούν κίνηση εντυπωσιασμού, του χρόνου(σ.σ. 2024) σίγουρα θα υπάρξουν τουρίστες που θα προχωρήσουν σε κρατήσεις, αν δεν ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Κάτι τέτοιο σαφώς και θα επιδεινώσει το ήδη υπαρκτό πρόβλημα των τουριστικών ροών προς τα κατεχόμενα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ να σημειώνει:

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα τουριστικό ρεύμα προς τα κατεχόμενα που ίσως και να αυξάνεται, παρότι δεν έχουμε κάποια στατιστική επιβεβαίωση. Εμπειρικά το βλέπουμε από άτομα που εργάζονται στα αεροδρόμια και στα ταξί. Είναι πολύ δύσκολο να ξέρει κάποιος ότι ένας επιβάτης θα πάει στα κατεχόμενα», σημείωσε, για να προσθέσει: «Γενικότερα είναι κάτι πολύ λυπηρό, άστε που χρησιμοποιούν και περιουσίες των προσφύγων».

Καταλήγοντας, ο Θάνος Μιχαηλίδης τόνισε πως, τόσο σε ό,τι αφορά το Βαρώσι όσο και για τη γενικότερη κατάσταση, ο ΠΑΣΥΞΕ θα προχωρήσει σε διαβήματα, όπου θα εκφράζεται η απογοήτευση του κλάδου για τις εξελίξεις.

Δειτε Επισης

Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά
Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
Emirates: Ρεκόρ εσόδων και ρευστότητας για το έτος 2023-24
Zsuzsa Trubek: Το φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο της Wizz Air και ο ρόλος της Κύπρου
Έρχεται η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που κανένας λάτρης της gourmet κουζίνας δεν πρέπει να χάσει
Cali Resort & Spa: Ανακοίνωσε opening το νέο πεντάστερο για ενήλικες, μέλος της Louis Hotels
Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25
Κώστας Κουμής: Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη για τον τουρισμό από τον αθλητισμό