Ο Αντώνης Λατούρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αδρανών Υλικών στη Νέα Ζηλανδία

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αδρανών Υλικών GAIN (Global Aggregates Information Network) που διοργανώθηκε στην Νέα Ζηλανδία στις 3-5 Ιουλίου 2023, ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρος εκπροσώπησε την Ευρώπη αλλά και τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Λατομείων Aggregates Europe – UEPG υπό την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του Aggregates Europe – UEPG.

Ο κ. Λατούρος, παρουσίασε με επιτυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία αδρανών υλικών που έχουν να κάνουν με τη συνύπαρξη της λατομικής βιομηχανίας και της προστασίας της φύσης καθώς επίσης και το πως η λατομική βιομηχανία θα τα καταφέρει να πετύχει το μηδέν αποτύπωμα CO2 στην βάση της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

latourossynedria2

Ο κ. Λατούρος ήταν επίσης ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο QuarryNZ2023 που ακολούθησε το Παγκόσμιο Συνέδριο και που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Αδρανών Υλικών και Λατομείων της Νέας Ζηλανδίας (AQA – Aggregates and Quarries Association) και το Ινστιτούτο Λατομείων της Νέας Ζηλανδίας (IOQ – Institute of Quarrying) στις 5-7 Ιουλίου 2023, όπου και εκεί παρουσίασε τους λόγους που η Ευρωπαϊκή Λατομική Βιομηχανία θεωρείται μέρος της λύσης και ένα καλό παράδειγμα το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί παγκόσμια.

latourossynedria3

Η παρουσία του κ. Λατούρου στο Διεθνές Συνέδριο Αδρανών Υλικών αποτελεί τιμή για την Κυπριακή Λατομική Βιομηχανία και την Κύπρο γενικότερα, με γνώμονα τα μεγέθη της ετήσιας κατανάλωσης αδρανών υλικών παγκόσμια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η κατανάλωση ανέρχεται στα 50 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, ποσότητα επαρκή για την κατασκευή ενός τείχους πλάτος 27 μέτρα και ύψος 27 μέτρα γύρω από τον ισημερινό κάθε χρόνο.

latourossynedria4

Τα υλικά αυτά είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα υλικά μετά το νερό στον κόσμο και η χρήση τους έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Στην Κύπρο, η ετήσια κατανάλωση κυμαίνεται γύρω στα 9-10 εκατομμύρια τόνους.

Δειτε Επισης

Ξεκινά σε πιλοτική φάση το e-kalathi...Πραγματικές τιμές για 478 προϊόντα και με συμμετοχή 22 υπεραγορών
Ανδρέας Μαντάλας: Τα 3/4 των ξενοδοχείων στις Πλάτρες έχουν πωληθεί...Τώρα σειρά παίρνει η Κακοπετριά
Amathus Beach Hotel: Έκλεισε για ανακαίνιση και επανέρχεται στις 14 Μαρτίου
Alex Mizzi: Οι στόχοι του νέου CEO της Tryfon Tseriotis, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στον κλάδο των FMCG
Αξιοποιεί τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη η Cyfield-Η συμφωνία που υπέγραψε με τον ΚΟΑΓ
Χρίστος B. Βασιλείου: Αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού η έναρξη του Startup Innovation Lab της KPMG Κύπρου
Και οι εταιρείες αυτοκινήτων ενοικίασης στην μάχη των ακινητοποιήσεων-Η ετοιμότητά τους και τι ζητούν από το κράτος
Globeducate: Εξαγόρασε και εντάσσει στο δίκτυο σχολείων της το «The International School of Paphos»
Το νέο μοντέλο λειτουργίας της Τράπεζας Κύπρου-Οι τέσσερις τύποι καταστημάτων που εκσυγχρονίζουν το δίκτυό της
Προσιτές κατοικίες και επενδυτικές ευκαιρίες σε δημοφιλείς τοποθεσίες από την Altamira Real Estate