Powered by

Aquarius: Παραθαλάσσιο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων έρχεται στη Λεμεσό

Ζωή παίρνει ξανά μία ξενοδοχειακή μονάδα της Λεμεσού, με την κατεδάφιση της οποίας θα δημιουργηθεί ένα νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος ενέκρινε την ανάπτυξη που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του Aquarius Beach Hotel, ιδιοκτησίας της Issa Bros Cyprus Hotels Ltd, στην κοινότητα Μουταγιάκας.

Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα ανεγερθεί στον χώρο του πρώην Aquarius, το οποίο λειτουργούσε ως ξενοδοχειακή μονάδα δύο αστέρων.

Το παραθαλάσσιο τεμάχιο έχει συνολικό εμβαδόν 3,987 τ.μ., με πρόσβαση μέσω της λεωφόρου Αμαθούντος. Το υπό κατεδάφιση ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο χώρο, καθώς και δύο ορόφους με κλίνες.

Πενταώροφο παραθαλάσσιο τετράστερο
Με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, το νέο προτεινόμενο έργο Aquarius Beach Hotel, θα αποτελεί πενταώροφη παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 54 δωματίων και 106 κλινών.

Ο υπόγειος χώρος του θα έχει γυμναστήριο, σπα, χώρο αποθήκευσης και χώρους στάθμευσης, ο ισόγειος χώρος του θα έχει χώρους κοινής ωφέλειας και εστιατόρια, το μεσοπάτωμα θα έχει χώρους αποθήκευσης και συντήρησης, οι τρείς πιο πάνω όροφοι θα περιλαμβάνουν κλίνες και παιδότοπο ενώ ο τελευταίος όροφος θα αποτελεί τον μηχανολογικό όροφο.

aquarius2

Στο σύνολο των 31 χώρων στάθμευσης στο υπόγειο και ισόγειο χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης, θα υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι για χρήση ΑμΕΑ. Στο προτεινόμενο έργο θα γίνει επίσης εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 337 συλλεκτών (panel), στην οροφή, καθώς και σε ισόγειο χώρο για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της μονάδας.

Κοντά σε La Isla και Guaba
Το τεμάχιο του έργου στα ανατολικά συνορεύει με δημόσιο χώρο στάθμευσης και το πολιτιστικό κέντρο «Αμαθούσια Αφροδίτη» και ανατολικότερα με το εστιατόριο – μπαρ La Isla.

Στα δυτικά, το τεμάχιο εφάπτεται με δύο κατοικίες προς πώληση και δυτικότερα με τον χώρο διασκέδασης Guaba Beach Bar. Εντός ακτίνας ενός χιλιομέτρου υπάρχει μεγάλος αριθμός οικιστικών μονάδων, τουριστικών καταλυμάτων, εμπορικών κτηρίων και χώρων εστίασης.

Η πλησιέστερη οικία και οικιστική ζώνη εντοπίζεται στα 540 μέτρα βόρεια του έργου. Στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του έργου δεν εντοπίζεται κάποιο μνημείο ιστορικής ή αρχαιολογικής σημασίας παρά μόνο το πολιτιστικό κέντρο «Αμαθούσια Αφροδίτη» που βρίσκεται στα 28 μέτρα ανατολικά του. Το κυριότερο μνημείο στην ευρύτερη περιοχή είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμαθούντας σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Δειτε Επισης

Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου