Powered by

Aquarius: Παραθαλάσσιο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων έρχεται στη Λεμεσό

Ζωή παίρνει ξανά μία ξενοδοχειακή μονάδα της Λεμεσού, με την κατεδάφιση της οποίας θα δημιουργηθεί ένα νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος ενέκρινε την ανάπτυξη που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του Aquarius Beach Hotel, ιδιοκτησίας της Issa Bros Cyprus Hotels Ltd, στην κοινότητα Μουταγιάκας.

Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα ανεγερθεί στον χώρο του πρώην Aquarius, το οποίο λειτουργούσε ως ξενοδοχειακή μονάδα δύο αστέρων.

Το παραθαλάσσιο τεμάχιο έχει συνολικό εμβαδόν 3,987 τ.μ., με πρόσβαση μέσω της λεωφόρου Αμαθούντος. Το υπό κατεδάφιση ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο χώρο, καθώς και δύο ορόφους με κλίνες.

Πενταώροφο παραθαλάσσιο τετράστερο
Με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, το νέο προτεινόμενο έργο Aquarius Beach Hotel, θα αποτελεί πενταώροφη παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 54 δωματίων και 106 κλινών.

Ο υπόγειος χώρος του θα έχει γυμναστήριο, σπα, χώρο αποθήκευσης και χώρους στάθμευσης, ο ισόγειος χώρος του θα έχει χώρους κοινής ωφέλειας και εστιατόρια, το μεσοπάτωμα θα έχει χώρους αποθήκευσης και συντήρησης, οι τρείς πιο πάνω όροφοι θα περιλαμβάνουν κλίνες και παιδότοπο ενώ ο τελευταίος όροφος θα αποτελεί τον μηχανολογικό όροφο.

aquarius2

Στο σύνολο των 31 χώρων στάθμευσης στο υπόγειο και ισόγειο χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης, θα υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι για χρήση ΑμΕΑ. Στο προτεινόμενο έργο θα γίνει επίσης εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 337 συλλεκτών (panel), στην οροφή, καθώς και σε ισόγειο χώρο για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της μονάδας.

Κοντά σε La Isla και Guaba
Το τεμάχιο του έργου στα ανατολικά συνορεύει με δημόσιο χώρο στάθμευσης και το πολιτιστικό κέντρο «Αμαθούσια Αφροδίτη» και ανατολικότερα με το εστιατόριο – μπαρ La Isla.

Στα δυτικά, το τεμάχιο εφάπτεται με δύο κατοικίες προς πώληση και δυτικότερα με τον χώρο διασκέδασης Guaba Beach Bar. Εντός ακτίνας ενός χιλιομέτρου υπάρχει μεγάλος αριθμός οικιστικών μονάδων, τουριστικών καταλυμάτων, εμπορικών κτηρίων και χώρων εστίασης.

Η πλησιέστερη οικία και οικιστική ζώνη εντοπίζεται στα 540 μέτρα βόρεια του έργου. Στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του έργου δεν εντοπίζεται κάποιο μνημείο ιστορικής ή αρχαιολογικής σημασίας παρά μόνο το πολιτιστικό κέντρο «Αμαθούσια Αφροδίτη» που βρίσκεται στα 28 μέτρα ανατολικά του. Το κυριότερο μνημείο στην ευρύτερη περιοχή είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμαθούντας σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Δειτε Επισης

Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Wizz Air: Καλεί τους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα λόγω Microsoft
Seasons Oriental: Εντυπωσιάζει ο πλήρως ανακαινισμένος εξωτερικός χώρος (pics)
Προσηλωμένο στη δέσμευσή του για δημιουργία βιώσιμων αξιών το Mercure Beach Resort
Το multipass της Wizz Air τώρα και στην Κύπρο
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια χαρίζοντας ένα Jeep Wrangler
Ο Κώστας Κουμής στο InBusinessNews: Πολύ σημαντικό στον τουρισμό να εκτιμάς σωστά την παράμετρο προοπτική
Ικανοποίηση Κώστα Κουμή για την πορεία του τουρισμού μέχρι σήμερα-«Επιτυγχάνουμε τον στόχο μας...»
Καλύτερο από το περσινό το πρώτο εξάμηνο για τον τουρισμό...Αυξημένες κατά 2,4% οι αφίξεις