Powered by

Microsoft: Πράσινο φως από δικαστή για την εξαγορά μαμούθ $69 δισ. της Blizzard

Ένα σημαντικό εμπόδιο ξεπέρασε η Microsoft στο δρόμο για την ολοκλήρωση της εξαγοράς "μαμούθ" ύψους 69 δισ. δολαρίων του δημιουργού βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, καθώς δικαστής στις ΗΠΑ ενέκρινε το deal απορρίπτοντας τη θέση της αμερικανικής Αρχής Ανταγωνισμού που επιδιώκει να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Ειδικότερα, η δικαστής Ζακλίν Κόρλεϊ στο Σαν Φρανσίσκο απέρριψε τον ισχυρισμό της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η συμφωνία θα έβλαπτε τους καταναλωτές παρέχοντας στην κατασκευάστρια της κονσόλας Xbox, Microsoft, αποκλειστική πρόσβαση σε παιχνίδια όπως το best-seller "Call of Duty".

Στον απόηχο της απόφασης η μετοχή της Activision Blizzard πραγματοποίησε ισχυρό ράλι, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στην Wall Street με άνοδο περίπου 10%.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν αντιταχθεί και οι δύο στη συμφωνία, που θα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Microsoft.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την απόφαση της δικαστού στις ΗΠΑ, η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού δήλωσε έτοιμη να εξετάσει τις προτάσεις της Microsoft για την επίλυση αντιμονοπωλιακών ανησυχιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποδεικνύοντας ότι τα δύο μέρη ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία.

Αναφορικά με τις ΗΠΑ, η δικαστής έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η FTC έχει υποστηρίξει ότι η Microsoft θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα παιχνίδια της Blizzard για να υποβαθμίσει ανταγωνιστές κατασκευαστές κονσολών όπως η Nintendo, αλλά και η ηγέτιδα του κλάδου Sony. Ωστόσο, η δικαστής Κόρλεϊ διαφώνησε.

"Η FTC δεν έχει δείξει ότι είναι πιθανό να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της ότι η νέα συνδυασμένη εταιρεία θα αποσύρει πιθανότατα το "Call of Duty" από το PlayStation της Sony ή ότι η ιδιοκτησία του περιεχομένου της Activision θα περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στη συνδρομή βιντεοπαιχνιδιών και στην αγορά παιχνιδιών στο cloud", ανέφερε στην απόφασή της.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί