Νικολέττα Χαραλάμπους: Γιατί και με ποιο τρόπο η ORB Communications στηρίζει το έργο της Voice for Autism

Δίπλα στο πολυδιάστατο και σπουδαίο για την κοινωνία έργο που επιτελεί η Voice for Autism, στέκεται η ORB Communications, μέσω του project «Creativity with a Purpose -10 Years Orb».

Η Voice for Autism είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προασπίζεται και στηρίζει νεαρούς ενήλικες με αυτισμό με στόχο την ανεξαρτητοποίησή τους και την ένταξή τους στην κοινωνία. Ανάμεσα σε άλλα, έχει δημιουργήσει σπίτια όπου μπορούν τα άτομα να φιλοξενηθούν νεαροί ενήλικες με αυτισμό, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να ανοίξει εστιατόριο όπου τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να εργαστούν μαζί, γεγονός που θα ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους.

Η managing & creative director της Orb Communications, Νικολέττα Χαραλάμπους, σε συνέντευξή της στο InBusinessNews αναφέρθηκε στις δράσεις της Voice for Autism και τους τρόπους με τους οποίους η ORB στηρίζει τον οργανισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Ψάχνουν ισορροπία για τις εκποιήσεις ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί

Emerland: Οι μεγάλες οικιστικές αναπτύξεις του Ισραηλινού Shabtai κοντά στο καζίνο

«Αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ευαισθησία που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα, θέσαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε awareness για την οργάνωση Voice for Autism και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό», υπέδειξε, μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε, η ORB Communications προσπαθεί διαχρονικά να είναι ένας κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός, καθώς ο τομέας της διαφήμισης δεν αφορά μόνο την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά του καταναλωτή, κάνοντας τον να σκέφτεται διαφορετικά.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την ΜΚΟ Voice for Autism;

Στην ORB COMMUNICATIONS προσπαθούμε διαχρονικά να είμαστε ένας κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός. Άλλωστε, ο τομέας της διαφήμισης δεν αφορά μόνο την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά του καταναλωτή και να τον κάνει να σκεφτεί και να δράσει διαφορετικά. Για αυτό, όσοι βρισκόμαστε στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, έχουμε ευθύνη να δημιουργούμε καμπάνιες και δράσεις με θετικό πρόσημο στην κοινωνία.

Όταν, λοιπόν, μάθαμε για το πολυδιάστατο και σπουδαίο έργο που επιτελεί η Voice for Autism, μία οργάνωση που δίνει φωνή σε νεαρούς ενήλικες με αυτισμό και στοχεύει στην ανεξαρτητοποίηση και ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την προσπάθειά τους, δημιουργώντας μία ξεχωριστή δράση στο πλαίσιο των 10 χρόνων της εταιρείας μας.

Έτσι, γεννήθηκε και η ιδέα για το project: «Creativity with a Purpose-10 Years Orb».

Μιλήστε λίγο για αυτό το project. Πώς η ORB Communications στηρίζει τις δράσεις της Οργάνωσης;

Αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ευαισθησία που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα, θέσαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε awareness για την οργάνωση Voice for Autism και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, ανοικοδομήσαμε πλήρως ένα γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Σπύρου Κυπριανού στον Δήμο Αγλαντζιάς, το οποίο φιλοτεχνήσαμε με τη βοήθεια του graffiti artist Στέλιου Παπαγεωργίου, δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητα των επισκεπτών.

20230629_214844

Επιπρόσθετα, η ORB σχεδίασε limited edition μπλουζάκια, τα οποία διατίθενται προς πώληση για οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης. Να σημειώσω ότι η έμπνευση για τον σχεδιασμό των έργων, προέρχεται από τη δράση «Be an Angel» της Voice for Autism και είναι γι’ αυτό που αποφασίσαμε να δώσουμε φτερά στη μασκότ της εταιρείας μας, τον ORBer, μεταφέροντας με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο στο κοινό και ειδικά στη νέα γενιά, το μήνυμα της Οργάνωσης.

Η δράση παρουσιάστηκε σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω πάρκο, την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο γήπεδο, να ενημερωθούν για τις δράσεις της Voice for Autism και να απολαύσουν τον χώρο υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος της Οργάνωσης, που έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και εντυπωσίασε .

a1a5cfff-cf68-4baf-974e-1eb0e5ff8a29

Στην πράξη, ποιος είναι ο ρόλος του Voice for Autism;

H Voice for Autism: Advocacy & Action είναι μια εγγεγραμμένη, μη κερδοσκοπική οργάνωση που προασπίζεται και στηρίζει νεαρούς ενήλικες με αυτισμό, βοηθώντας τους να κτίσουν ουσιαστικές, κοινωνικά ενταγμένες ζωές. Στόχος της, είναι η ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και η ένταξή τους στην κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Οργάνωση έχει δημιουργήσει δύο σπίτια στην περιοχή της Λακατάμιας, στη Λευκωσία, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν έξι νεαρούς ενήλικες με αυτισμό.

Για τον σκοπό αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης, υποστηριζόμενη από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της Οργάνωσης. Η Επιτροπή αποτελείται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς/ψυχολόγους/θεραπευτές της Κύπρου, οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των ειδικών αναγκών και επιθυμούν την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης κοινωνίας, που θα στηρίζει τα άτομα με αναπηρίες.

Επιπρόσθετα, η Voice for Autism σχεδιάζει να ανοίξει ένα εστιατόριο, όπου τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να εργαστούν μαζί, γεγονός που θα ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους. Πρόκειται για πρωτοποριακά έργα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για παρόμοιες δράσεις και σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Πώς μπορούν οι πολίτες να συμβάλουν στις δράσεις του Voice for Autism;

Η Voice for Autism έχει δημιουργήσει τη δράση «Be an Angel», στο πλαίσιο της οποίας ιδιώτες ή/και επιχειρήσεις μπορούν να στηρίξουν τις προσπάθειες της Οργάνωσης και να συμβάλουν στη συντήρηση των δύο κατοικιών, καθώς και στην ενδυνάμωση των προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Οργάνωση στην ιστοσελίδα της voiceforautism.org ή μέσω email στο: info@voiceforautism.org.

Ποιο το δικό σας μήνυμα;

Αυτό το project και γενικότερα η συνεργασία μας με τη Voice for Autism, αποτελούν ορόσημο για την εταιρεία μας. Από τη μία, μας δίνεται η ευκαιρία να δώσουμε πνοή στον χώρο και να προσφέρουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα στους κατοίκους της περιοχής και από την άλλη, στηρίζουμε το τόσο σημαντικό και αξιόλογο έργο, μίας οργάνωσης που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Άλλωστε, όσοι γνωρίζουμε γονείς με παιδιά με αυτισμό, ξέρουμε ότι η μεγαλύτερή τους έγνοια είναι το μέλλον των παιδιών τους. Με αυτό ως πυξίδα μας, στεκόμαστε στο πλευρό της Voice for Autism και συμβάλλουμε στην προσπάθεια να ταξιδέψει το μήνυμα της οργάνωσης παντού.

20230629_214900

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)