Aon|International Wealth Practice: Διεθνούς εμβέλειας περγαμηνές

Με τη δύναμη του κορυφαίου ανεξάρτητου προμηθευτή στον κόσμο στη διαχείριση παροχών προσωπικού

στα 17 χρόνια τοπικής παρουσίας, η Aon ανέπτυξε ένα πλήρες φάσμα λύσεων για επαγγελματικά ταμεία συνταξιοδοτικών παροχών, κατέχοντας ηγετική θέση στους κύριους τομείς υπηρεσιών - Αναλογιστικές, Συμβουλευτικές, Επενδυτικές Γενικής Φύσης, Διαχείριση λογαριασμών (administration) και συνδυασμένες λύσεις -για εταιρικά Ταμεία Προνοίας. To έργο της, μάλιστα, έχει διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τον Partner, Φίλιππο Μαννάρη.

Ποια προϊόντα/υπηρεσίες προσφέρετε στους πελάτες σας και ποια τα χαρακτηριστικά του καθενός;

Με την παροχή της ολοκληρωμένης λύσης του πολυεπιχειρησιακού Ταμείου Προνοίας MAP Fund- www.map.fund διαθέτουμε ένα συνολικό φάσμα υπηρεσιών της Aon για Ταμεία Προνοίας.

Το φάσμα υπηρεσιών περιλαμβάνει:

 • Υπηρεσίες Αναλογιστή και συμβούλου επενδύσεων γενικής φύσης: καταρτισμός επενδυτικής στρατηγικής, ετοιμασία Δήλωσης Αρχών Επενδυτικής Πολιτικής, επιλογή και παρακολούθηση διαχειριστών κεφαλαίων.
 • Υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης της διαχείρισης λογαριασμών μελών Ταμείων Προνοίας (Administration): διαχείριση μηνιαίων συναλλαγών, επικοινωνία με τα μέλη (και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας), διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, εκπαίδευση διαχειριστικών επιτροπών, ετοιμασία οικονομικών καταστάσεων και επικοινωνία με τον Έφορο Ταμείων Προνοίας για συμμόρφωση με τη νομοθεσία.
 • Πολυεπιχειρησιακό Ταμείο Προνοίας για την Κύπρο (UnitedPensions Cyprus - MAP Fund): είναι σε λειτουργία από 1/1/2015 και εντάσσονται εργοδότες που δεν διαχειρίζονται δικό τους εταιρικό Ταμείο, εγγεγραμμένο στον Έφορο, προσφέρει στα μέλη συνολικές υπηρεσίες διαχείρισης του λογαριασμού τους και διάφορες επιλογές επενδυτικών στρατηγικών. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 380 εργοδότες και 8.000 μέλη από Κύπρο και Ελλάδα.

Πώς διαφέρει η προσέγγιση που ακολουθείτε από εκείνη άλλων διαχειριστών;

Η Aon διαθέτει παγκόσμια εμβέλεια και τεχνογνωσία, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, αλλά παράλληλα διαθέτει και τοπική παρουσία, που επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας στη Κύπρο.

Εφαρμόζουμε μια μοναδική και ισχυρή επενδυτική διαδικασία, που υποστηρίζεται από την παγκόσμια τεχνογνωσία επενδύσεων της Aon.

Ως η μεγαλύτερη εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών για Ταμεία Προνοίας στο κόσμο, με περισσότερα από $4.9 τρισ. υπό συμβουλή, είναι εξαιρετικά απαιτητική σε όλα τα στάδια, από το κτίσιμο επενδυτικής στρατηγικής μέχρι τη διαχείριση του κινδύνου, την έρευνα και αξιολόγηση διαχειριστών κεφαλαίων και την παρακολούθηση.

Ένα πολυεπιχειρησιακό ταμείο μπορεί να παρέχει πιο αποδοτικές επιλογές από ό,τι είναι συνήθως διαθέσιμες σε μικρότερα εταιρικά ταμεία προνοίας. Το ΜΑΡ Fund αξιοποιεί την αγοραστική δύναμη της Aon, για να παρέχει πρόσβαση στις χαμηλότερες δυνατές αμοιβές διαχείρισης επενδύσεων από τους καλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, το ΜΑΡ προσφέρει καλύτερες και πιο αποδοτικές επιλογές, καταλήγοντας σε καλύτερα αποτελέσματα για τα μέλη.

Πρόσφατες βραβεύσεις

Πώς το έργο σας διακρίνεται στον διεθνή χώρο;

Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε για τα μέλη μας. Στο MAP Fund έχει απονεμηθεί μια σειρά από βραβεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας συντάξεων, κάτι που αποτελεί τιμή για το Ταμείο μας.

Ακολουθούν μερικές από τις πρόσφατες επιτυχίες μας στα Βραβεία IPE Awards 2020, 2021 και 2022, το κορυφαίο γεγονός της ευρωπαϊκής βιομηχανίας συνταξιοδοτικών Ταμείων:

2022

 • HIGHLY COMMENDED - Small Pension Fund (assets less than €1bn) 2021
 • WINNER – Best Small Pension Fund (assets less than €1bn) 2020
 • WINNER – Best Small Pension Fund (assets less than €1bn)
 • HIGHLY COMMENDED - Multi-employer/Professional Pension Fund
 • HIGHLY COMMENDED - Pensions Governance & Administration
 • HIGHLY COMMENDED - Small Countries.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία IPE Awards είναι o μεγαλύτερος θεσμός για τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία, με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων ταμείων από 20 και πλέον χώρες, που καλύπτουν 70 εκατομμύρια μέλη και €2 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Ποια είναι εν τέλει τα οφέλη των μελών σας;

Εκείνο για το οποίο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι πως επιτυγχάνουμε το μέγιστο για τα μέλη.

Πιο καλά αποτελέσματα σημαίνει:

 • Μειωμένος κίνδυνος με την ανάθεση διαχείρισης επενδύσεων σε εξειδικευμένους διαχειριστές κεφαλαίων.
 • Βελτίωση εμπιστοσύνης που προκύπτει από αμερόληπτη προσέγγιση επενδύσεων από τον παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή συμβουλών επενδύσεων συνταξιοδότησης.
 • Καλύτερες αποφάσεις που υποστηρίζονται από την τεχνολογία και από εκσυγχρονισμένες επιλογές.
 • Χαμηλότερα έξοδα μέσω της αποτελεσματικότητας και μεγαλύτερης κλίμακας εργασιών.

Πόσο νωρίς πρέπει να αρχίζει να μεριμνά ένα άτομο, ώστε να έχει εξασφαλισμένη συνταξιοδότηση;

Η πιο σημαντική απόφαση για τον κάθε σημερινό εργαζόμενο είναι η έναρξη αποταμίευσης και η αύξηση του ποσοστού αποταμίευσης στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Το ποσοστό αποταμίευσης είναι το στοιχείο που προβλέπει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια κατά πόσο ο εργαζόμενος θα πετύχει τον συνταξιοδοτικό του στόχο. Ακόμα και μικρές αυξήσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη συνταξιοδοτική ετοιμότητα.

Το συνολικό ποσοστό εισφορών, που πρέπει να αποταμιεύεται ανελλιπώς από την ηλικία των 25-35 για επαρκή συνταξιοδότηση, κυμαίνεται στο 16%-22% του μισθού.

Πώς αξιοποιείτε την τεχνολογία για παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τα μέλη σας;

Το MAP υποστηρίζεται από βέλτιστα συστήματα διαχείρισης και επενδυτικής διακυβέρνησης, που παρέχονται από την Aon, τον κορυφαίο ανεξάρτητο προμηθευτή στον κόσμο στη διαχείριση παροχών προσωπικού.

To MAP Fund δίνει τη δυνατότητα:

 • Στους εργοδότες να αναθέσουν τη διακυβέρνηση και την ευθύνη της διαχείρισης στους ειδικούς, επιτρέποντας στις εταιρείες και τα στελέχη τους να επικεντρώσουν εκ νέου την προσοχή τους σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για την εταιρική τους στρατηγική.
 • Στους εργαζόμενους να έχουν πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμό τους και να επιλέγουν τη δική τους στρατηγική για καλύτερη ευθυγράμμιση της επενδυτικής στρατηγικής με τον συνταξιοδοτικό προγραμματισμό τους αλλά και για καλύτερη διαχείριση των κινδύνων σε ατομικό επίπεδο.

Μικρό προφίλ

Η Aon Solutions Κύπρου είναι μέλος του διεθνούς ομίλου της Aon (NYSE: AON) με 50.000 εργαζομένους και παρουσία σε 120 χώρες. Το τοπικό γραφείο στην Κύπρο λειτουργεί ως κόμβος για την παροχή υπηρεσιών σε Κύπρο και Μέσης Ανατολή. Παγκοσμίως, το επενδυτικό τμήμα της Aon συμβουλεύει αποθεματικά που υπερβαίνουν τα $4.9 τρισ., καθιστώντας την τον μεγαλύτερο οργανισμό παροχής επενδυτικών υπηρεσιών σε θεσμικούς επενδυτές στο κόσμο. Η ομάδα της Aon Κύπρου παρέχει υπηρεσίες σε μεγάλους θεσμικούς επενδυτές της Κύπρου και της Μέσης Ανατολής με συνολικά αποθεματικά $40 δισ.. Το 2014, η Aon επέλεξε την Κύπρο ως έδρα για τη λειτουργία του 1ου διασυνοριακού πολυεπιχειρησιακού Ταμείου Προνοίας UnitedPensions Cyprus - MAP Fund, που καλύπτει τις αγορές Κύπρου, Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνο:

22458011

Ιστοσελίδες:

www.aonsolutions.com.cy και

www.map.fund

Δειτε Επισης

PENSION FUNDS: Αύριο δίχως αναβολή
Eurolife: ΔιΑσφάλισε τη ζωή που σου αξίζει
ANCORIA INSURANCE: Εξειδίκευση που κάνει τη διαφορά
LifeGoals Financial Services: Δυνατοί στόχοι ζωής