ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Τέλος καταχρήσεων με προσφυγή δανειοληπτών στη δικαιοσύνη

Το δικαίωμα προσφυγής των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη θα σταματήσει την καταχρηστική πρακτική των τραπεζών "να εκβιάζουν τους δανειολήπτες να πληρώνουν το ποσό που περιέχει υπερχρεώσεις", αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, σημειώνοντας ότι η πρόταση για διασφάλιση του δικαιώματος αυτού βρίσκεται στην τελική ευθεία, με την αναμενόμενη ψήφιση του σχετικού νόμου στις 6 Ιουλίου από την πλειοψηφία των κομμάτων.

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι οι εκποιήσεις χρησιμοποιούνται από τις Τράπεζες και τις Εταιρείες Διαχείρισης Πιστώσεων "για να εκβιάζονται οι δανειολήπτες να πληρώνουν το ποσό που περιέχει υπερχρεώσεις", ενώ σημειώνει ότι η θέση όσων εναντιώνονται στην πρόταση για κινδύνους στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, σε περίπτωση ψήφισης της πρότασης, "δεν ευσταθεί", καθώς, όπως αναφέρει "τίποτε δεν προέκυψε στο παρελθόν, όταν ψηφίστηκαν σε νόμο τρίμηνες αναστολές εκποιήσεων".

Ο Σύνδεσμος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πιστεύει στις βιώσιμες αναδιαρθρώσεις που επιλύουν το πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ), "εν αντιθέσει με τις εκποιήσεις", ενώ, συστήνει στους δανειολήπτες να μην καταχραστούν το δικαίωμα που τους παρέχει η πρόταση νόμου.

"Η επιδίωξη τους πρέπει να είναι αφενός μεν η αποφυγή του κινδύνου εκποίησης της περιουσίας τους και αφετέρου η οριστική διευθέτηση των δανείων τους", αναφέρει, καλώντας τους δανειολήπτες να απευθυνθούν στις τράπεζες τους ζητώντας αναδιάρθρωση, σύμφωνα με την Οδηγία και τον Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας.

Δειτε Επισης

Τι εκτιμούν οι αγορές... «Στοιχηματίζουν» για ακόμη πιο μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από ΕΚΤ οι επενδυτές
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Αυξήθηκαν οριακά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Ιανουάριο-Στο 6,3% από 6,2% στο τέλος Δεκεμβρίου ο δείκτης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 281.147 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ελληνική Τράπεζα: Η απόλυτη εμπειρία ψηφιακής τραπεζικής εύκολα, γρήγορα και απλά
Η ΕΚΤ αποφασίζει για τα επιτόκια-Οι εκτιμήσεις και οι παράγοντες που θα σταθμιστούν
Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος για τον ΣΕΛΚ-Το φετινό θέμα και ο στόχος των διαφόρων δράσεων
Με ποσοστό 2,013% ανεπιτυχής η δημόσια πρόταση…. Δεν έπιασε το 50% της Demetra η Logicom