Η Howden εξαγοράζει τον κυπριακό όμιλο Niche και διευρύνει το φάσμα εργασιών της

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία συνεργασίας, μέσω εξαγοράς, μεταξύ της Howden Cyprus και των εταιριών NICHE Ιnsurance Brokers Ltd και NICHE Insurance Agents Ltd.

Πρόκειται για μία κομβικής σημασίας εξέλιξη, η οποία αλλάζει το τοπίο της κυπριακής αγοράς διαμεσολάβησης και θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών και για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Howden Cyprus, με ισχυρό μερίδιο αγοράς και παρουσία από το 2003 στην αντασφαλιστική διαμεσολάβηση του χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού κλάδου, εισέρχεται πλέον δυναμικά και στην direct ασφαλιστική διαμεσολάβηση με την εξαγορά των εταριών NICHE Brokers Ltd & NICHE Agents Ltd.

Tαυτόχρονα, ο Κυριάκος Καλογήρου και η έμπειρη ομάδα του, έχουν στη διάθεσή τους όλο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών ενός από τους μεγαλύτερους brokers παγκοσμίως και αποκτούν άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σχετικής συμφωνίας, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NICHE Insurance Brokers Κυριάκος Καλογήρου δήλωσε:

«Η ενσωμάτωση των εταιριών NICHE σε έναν όμιλο με το μέγεθος και τις προοπτικές της Howden, αποτελεί για τους συνεργάτες μου και για εμένα ιδιαίτερη πρόκληση και έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερες παραγωγικές και ποιοτικές επιτυχίες. Από το 2015, οπότε και ξεκίνησε η δραστηριότητα της NICHE Brokers Ltd., στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο κινδύνων - με έμφαση στα Financial Lines, στο Property, καθώς και στην Επαγγελματική και Εργοδοτική Ευθύνη.

Οι επιλογές μας αυτές, είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνον την ταχεία και υγιή ανάπτυξη των εργασιών μας, αλλά και τη δημιουργία ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών ασφαλίσεων, το οποίο συνάδει απόλυτα με τους στόχους της Howden.

Θεωρώ ότι η ένταξη των εταιριών NICHE στον μεγάλο και ανεξάρτητο αυτόν Όμιλο, θα αποτελέσει εφαλτήριο όχι μόνο για ραγδαία ανάπτυξη των εργασιών, αλλά κυρίως για την ολιστική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας στην Κύπρο, που μας περιβάλλουν εδώ και χρόνια με την εμπιστοσύνη τους».

Ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Howden Greece & Cyprus, τονίζει: «Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, που αποτελεί την πρώτη στην κυπριακή αγορά και σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου, το οποίο θα προσελκύσει επαγγελματίες με τα χαρακτηριστικά, το ήθος και τις αρχές που είναι καταγεγραμμένα στο DNA μας.

Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας με ιδιαίτερο σεβασμό και πάντοτε με προτεραιότητα στην τοπική αγορά και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία. Αυτός άλλωστε είναι ο προσανατολισμός και οι κατευθυντήριες γραμμές του ομίλου Howden, του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι.

Πιστεύουμε στην ανάπτυξη των εργασιών σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές της Κύπρου, πάντα σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την εμβέλεια που παρέχει ένας διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός όπως είναι η Howden και έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο την καθολική και καθετοποιημένη εξυπηρέτηση των πελατών μας».

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών