Επιτάχυνση της βιώσιμης δράσης με διασφάλιση της κερδοφορίας

H βιωσιμότητα επικεντρώνεται στη διασφάλιση μιας ισορροπημένης προσέγγισης που ενσωματώνει τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές ανάγκες του σήμερα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές γενιές. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η στρατηγική που ακολουθεί ένας Οργανισμός, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Η επιτάχυνση της βιώσιμης δράσης είναι απαραίτητη για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των επιχειρήσεων στο περιβάλλον. Εξάλλου, οι επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόζουν δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις δραστηριότητές τους κάτι που ενισχύει, παράλληλα, τις κοινές προσπάθειες για την προώθηση της ισότητας και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, η βιώσιμη δράση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας της επιχείρησης μέσω της μείωσης των λειτουργικών δαπανών και της διαχείρισης των πόρων καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Ανάλυση του θέματος θα γίνει κατά τη διάρκεια του 15ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα από τον ο Andrew Winston. Συγγραφέας, ομιλητής και σύμβουλος στην Winston Eco-Strategies, ο Winston θα προβεί, συγκεκριμένα, σε μια ομιλία, με τίτλο «Accelerating sustainable action while ensuring profitability».

Ο Andrew Winston είναι ένας διεθνούς φήμης ειδικός στη δημιουργία εταιρειών που ευημερούν υπηρετώντας τον κόσμο. Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα Thinkers50 των κορυφαίων επαγγελματιών σε θέματα διοίκησης, παγκοσμίως και είναι συγγραφέας των Green to Gold, The Big Pivot και πιο πρόσφατα του Net Positive: How Courageous Companies Thrive by Giving More than They Take (σε συνεργασία με τον διάσημο CEO Paul Polman). Το Net Positive ήταν ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά βιβλία της χρονιάς των Financial Times.

Το CSR και οι βέλτιστες πρακτικές

Το 15ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, η πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη των επιχειρήσεων και των στελεχών που εφαρμόζουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και χαράζουν την στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG, πραγματοποιείται τον προσεχή Ιούλη και για άλλη μια φορά θα αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων.

Στις 7 Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του, το σπουδαίο γεγονός θα δώσει τη δυνατότητα στους συνέδρους θα μάθουν τους λόγους για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές και έχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης και μακροχρόνιας επιβίωσης. Θα παρουσιαστούν, εξάλλου, οι τελευταίες παγκόσμιες τάσεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας και ειδικότερα δράσεις ESG (Environmental Social Governance) και ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη).

Ακόμη, θα γίνει παρουσίαση διαφόρων case study από το εξωτερικό και την Κύπρο από επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους της οικονομίας που έχουν υιοθετήσει στρατηγικές, πολιτικές και πρακτικές σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή στελεχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών, Διαφημιστικών Γραφείων, Γραφείων κι Επαγγελματιών Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γραφείων κι Επαγγελματιών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθούν και τα «Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Ποιους ενδιαφέρει

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι εταιρείες που μένουν άπραγες και δεν αναλαμβάνουν δράση κινδυνεύουν να χάσουν επενδυτικές ευκαιρίες και μερίδιο αγοράς, το Συνέδριο απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των τομέων της οικονομίας:

  • Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών
  • ESG and Sustainability Managers
  • Corporate Sustainability managers and executives
  • Υπεύθυνους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Διαφημιστικά Γραφεία
  • Γραφεία κι Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
  • Συνδέσμους που καταπιάνονται με θέματα εταιρικής Βιωσιμότητας και ΕΚΕ
  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)
  • Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων που δεν έχουν στρατηγική Εταιρικής υπευθυνότητας και θέλουν να δημιουργήσουν

Μπορείτε να δηλώσετε εγγραφή ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Πληροφορίες

Οργανωτές: CSR Cyprus, IMH

Κύριος Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου

Χορηγοί: Υπεραγορές Αλφαμέγα, ECOMMBX, Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη, Grow Sustainability Consulting, Ελληνική Τράπεζα, ΙMR/University of Nicosia™, Meridian Bet, Philip Morris Cyprus

Με τη στήριξη: Γραφεία Διασύνδεσης, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN (Cyprus Business News), GOLD magazine, IN Business magazine, Super FM, REPORTER portal

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αγώνας Super Sprint Triathlon Αγία Νάπα: H θέληση για πρωτιά
Αποκαλυπτήρια μνημείου του σκηνοθέτη Μιχαήλ Κακογιάννη στη Λεμεσό-Φόρος τιμής στο έργο του
KEBE: Στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Έρχεται το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο
Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου: Συνέδριο «Αυτοδιαχείριση Ρευματικών Παθήσεων - Συναπόφαση Ιατρού-Ασθενή»
Το μέλλον των κυπριακών νομικών εταιρειών και παρόχων υπηρεσιών
Cisco Experience: Οι υπηρεσίες cloud και το Customer Engagement
Η Υφ. Ναυτιλίας στο Λονδίνο-Στόχος η προώθηση της Κύπρου στο Ην. Βασίλειο ως ανεπτυγμένο ναυτιλιακό κέντρο
Βιώσιμη Υγεία: Η αναγκαιότητα του ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη