Α. Νταβιντιάν: Εφικτή η συμπερίληψη των τρανς ατόμων στον εργασιακό χώρο

Τη συμβολή των τρανς εργαζομένων για μια νέα εποχή αυθεντικότητας και δημιουργίας μιας εργασιακής κουλτούρας που να υποστηρίζει όλους, τόνισε μέσα από ομιλία του ο Δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Νταβιντιάν.

Σε μια παρουσίαση με τίτλο «Συμπερίληψη των τρανς ατόμων στον εργασιακό χώρο», ο κ. Νταβιντιάν χαρακτήρισε τους χώρους εργασίας μια μικρογραφία της ευρύτερης κοινωνίας, που αναπαράγει τις πολιτιστικές αξίες, τις πεποιθήσεις, τις προκαταλήψεις και τα ταμπού του κόσμου έξω από το κλειστό τους πλαίσιο.

Πρόσθεσε πως σε μια παραδοσιακά έμφυλη κοινωνία, συνεπάγεται ότι η εργασία ενισχύει επίσης τις έμφυλες νόρμες, που, «για τους τρανς επαγγελματίες/εργαζόμενους μέχρι πολύ πρόσφατα, σήμαινε να υπομένουν καθημερινή ταπείνωση και ψυχολογική δυσφορία για να βγάλουν τα προς το ζην».

Σήμερα, ωστόσο, με τους προοδευτικούς εργαζομένους των Millennials και Gen Z (Γενιά Ζ) στο γραφείο, και αφότου τα lockdown του κορωνοïού υπογράμμισαν τη σημασία της προσωπικής ευημερίας, η διαφορετικότητα, η ισότητα και η ένταξη οδηγούν σε μια αλλαγή στα πρότυπα του χώρου εργασίας, διαπιστώνει ο Δημοσιογράφος.

Aναφέρθηκε στο γεγονός ότι για τους τρανς επαγγελματίες/εργαζόμενους, αυτή είναι η στιγμή να συμβάλουν σε μια νέα εποχή αυθεντικότητας, να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας εργασιακής κουλτούρας που να υποστηρίζει όλους.

«Το να είμαστε ανοιχτά ο εαυτός μας στον χώρο εργασίας είναι σημαντικό», είπε, λέγοντας, ωστόσο, ότι για τους τρανς ο χώρος εργασίας εξακολουθεί να είναι ένας τόπος «όπου αισθάνονται ανασφαλείς».

Η συμπερίληψη των τρανς ατόμων στον εργασιακό χώρο είναι εφικτή μέσα από φιλόξενες κουλτούρες, είπε ο κ.Νταβιντιάν και περιλαμβάνουν ενέργειες όπως καθιέρωση συμπεριληπτικού λεξιλογίου, διεξαγωγή σεμιναρίων και συμμετοχή σε εκδηλώσεις ενημέρωσης, καθώς και άδεια φυλομετάβασης.

Ο δημοσιογράφος μιλούσε στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ποικιλομορφία, Ισότητα & Συμπερίληψη: Επιταχύνοντας την αλλαγή για ένα βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον και μια επιτυχημένη επιχείρηση» που πραγματοποίησε η Cyta Business.

Δειτε Επισης

Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: «Σύγχρονες τάσεις στην τραπεζική: Προκλήσεις και κίνδυνοι»
Mastercard: Έρχεται ξανά το «Level up with Mastercard» στις Foody παραγγελίες με πλούσια δώρα
Σωτήρης Σκιαδάς: Ο σκοπός της PadelPro...Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του padel στην Κύπρο (video)
Η ImarComms λανσάρει το νέο short course «AI in Digital Marketing»
Bird Aviation: Επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στη Λάρνακα-Το νέο έργο που υλοποιεί
Deal στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας-Συγχωνεύονται Red Wolf και Ogilvy Κύπρου
Inspire 2024: Το Cocktail Stage κερνάει Business on the Rocks
Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες
Η Universal Life τίμησε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της