Νέες μεγάλες επενδύσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Νέες μεγάλες επενδύσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα του 13ου Nicosia Economic Congress. «Ήδη είμαστε σε διαβουλεύσεις και εντός 2023 θα δούμε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας», είπε, τονίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για τη χώρα από τις εξαίρετες διεθνείς της σχέσεις.

Την ίδια ώρα κάλεσε σε συλλογική προσπάθεια για εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και αποφυγή προσεγγίσεων που εκδηλώθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ έντονος ήταν και σχετικά με τη φήμη κατά της Κύπρου σε σχέση με τις κυρώσεις.

Στην ομιλία του στο Συνέδριο που παρουσιάζουν η Παγκυπριακή Ασφαλιστική, η Hellenic Life και η ECOMMBX, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εξήγησε πώς θα μετατρέψει μαζί με το κυβερνητικό του σχήμα την Κύπρο σε ένα κράτος-πρότυπο το οποίο θα ελκύει επενδύσεις, θα προάγει την επιχειρηματικότητα και θα προσφέρει ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του.

Όπως είπε η Κύπρος ήταν ανέκαθεν βαθιά προσηλωμένη στην οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη διαβεβαιώνοντας ότι «θα εργαστούμε σκληρά για τη δημιουργία περιβάλλοντος που ευνοεί ευημερία και πρόοδο».

«Ειδικά σήμερα που είμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις και να αδράξουμε τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας», πρόσθεσε.

Αφού προέβη σε μια ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης της οικονομίας και της ανάκαμψής της μετά την υγειονομική κρίση, ο Πρόεδρος είπε πως οι προκλήσεις του 2023 με τη συνέχιση νέων κρίσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερες από εκείνες της περσινής χρονιάς. Αν και με επιβραδυνόμενο ρυθμό η οικονομία θα κινηθεί σε θετική τροχιά, τόνισε.

Στο σημείο αυτό προανήγγειλε νέες μεγάλες επενδύσεις. «Ήδη είμαστε σε διαβουλεύσεις και εντός 2023 θα δούμε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας», είπε ενώ εξήρε τη σημασία που έχουν οι καλές διπλωματικές σχέσεις της Κύπρου. «Θεωρώ την αξιοποίηση των πολιτικών μας σχέσεων, από τη μια, με τις χώρες της ευρύτερης Μέσης ανατολής όπως και την Ινδία και την Ιαπωνία και στο πλαίσιο στρατηγικής μας σχέσης με τις ΗΠΑ, αξιοποιούνται αυτές τις εξαιρετικές σχέσεις και θα έχουμε και το επόμενο διάστημα σημαντικές επενδύσεις να ανακοινώσουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έφτασε το 1ο πακέτων πληροφοριών από ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος στάθηκε και στις κυρώσεις και τη φήμη της χώρας μας λέγοντας ότι ήρθε ο καιρός να προχωρήσουμε στη νέα εποχή. «Χθες λάβαμε τις πρώτες πληροφορίες από ΗΠΑ, το πρώτο πακέτο πληροφοριών. Ήδη το πρωί μίλησα με Γενικό Εισαγγελέα και θα του αποσταλούν όλες οι πληροφορίες σήμερα, που λάβαμε χθες, για να αρχίσει η επεξεργασία και αναμένουμε και τα άλλα δύο πακέτα πληροφοριών από ΗΠΑ», είπε ενημερώνοντας πλήρως το κοινό για τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε εδώ: Ν. Χριστοδουλίδης: Στον Γενικό Εισαγγελέα τα στοιχεία από ΗΠΑ για τις κυρώσεις- «Να τελειώνουμε με αυτό το θέμα»

Τόνισε την ανάγκη να χειριστούμε το θέμα με την κατάλληλη σοβαρότητα και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώνει το όνομα της χώρας μας. «Να τελειώνουμε με αυτό το θέμα» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση και να προχωρήσουμε στη νέα εποχή.

Κάλεσε εκ νέου συνεργασία των πολιτικών κομμάτων λέγοντας ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης μας το οποίο και είναι, όπως είπε, εφικτό.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης

Το επίκεντρο της στρατηγικής μας καθοδηγείται μέσα από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γεγονός που επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νικός Χριστοδουλίδης. «Να μην επηρεάζεται από εκλογικούς κύκλους η κάθε προσπάθεια μας», είπε σχετικά και μίλησε για μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν εγκαίρως και αποτελεσματικά για διόρθωση μέσα από βιώσιμες ενέργειες τα τρωτά σημεία της οικονομίας μας΄

Το Σχέδιο μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναμένεται να αυξήσει την απασχόληση περισσότερο από 2,5% που μεταφράζεται σε 11,000 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.

«Κύριο μέλημα της δικής μας διακυβέρνησης είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα» ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνεργασία μακριά από προσεγγίσεις που είδαμε κατά την προεκλογική περίοδο, ώστε να αποτραπεί η απώλεια πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα αυτό, έκανε έκκληση για συνεργασία.

Μίλησε για το «Όραμα 2035» που αποσκοπεί να καταστήσει την Κύπρο ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να ζει κανείς και να δραστηριοποιείται.

Ακολούθησε ανάλυση του Σχεδίου Ανάκαμψης και των προτεραιοτήτων σε επένδυση και κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ, προσοχή έδωσε και στα μέτρα που λαμβάνονται για μια πράσινη ανάπτυξη της χώρας.

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κεραυνός-Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου