Ν. Χριστοδουλίδης: Στον Γενικό Εισαγγελέα τα στοιχεία από ΗΠΑ για τις κυρώσεις- «Να τελειώνουμε με αυτό το θέμα»

Τη παραλαβή του πρώτου πακέτου πληροφοριών από τις ΗΠΑ σε σχέση με τις κυρώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν σε Κύπριους, νομικά και φυσικά πρόσωπα, επιβεβαίωσε από το βήμα του 13ου Nicosia Economic Congress-που παρουσίασε η Παγκυπριακή Ασφαλιστική, η Hellenic Life και η ECOMMBX- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας πως αναμένονται και άλλα δύο πακέτα το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε εδώ: Νέες μεγάλες επενδύσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε πως μίλησε ήδη με τον Γενικό Εισαγγελέα και ότι θα του αποσταλούν εντός της ημέρας όλες οι πληροφορίες που λήφθηκαν, ώστε να αρχίσει η επεξεργασία.

«Χθες λάβαμε τις πρώτες πληροφορίες από πλευράς ΗΠΑ, το πρώτο πακέτο πληροφοριών, θα ακολουθήσουν ακόμη δύο το επόμενο διάστημα», είπε, για να προσθέσει πως ήδη σήμερα το πρωί έχει μιλήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα, για το θέμα.

«Θα του αποσταλούν σήμερα όλες οι πληροφορίες που λάβαμε χθες έτσι ώστε να αρχίσει η σχετική επεξεργασία από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, αναμένοντας και τα άλλα δύο πακέτα πληροφοριών από τις ΗΠΑ», τόνισε.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογρά,μμισε εκ νέου πως ο ίδιος θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντική τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας και του ονόματος της Κύπρου ως επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κέντρου, ιδιαίτερα μετά και τις πρόσφατες κυρώσεις που υποβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε Κύπριους παροχείς υπηρεσιών, «ένας στόχος που, επαναλαμβάνω, αποτελεί στόχο ύψιστης σημασίας».

Απευθυνόμενος στους συνέδρους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο θέμα με την κατάλληλη σοβαρότητα, να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώνει το όνομα της χώρας και είμαι βέβαιος ότι εσείς που είσαστε η οικονομία του τόπου μας, αντιλαμβάνεστε και συμμερίζεστε την ανάγκην αν τελειώνουμε με αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε στη νέα εποχή».

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Πώς διαχειριστήκαμε επιτυχώς τις κρίσεις και η ανάγκη για υγιή δημόσια οικονομικά
Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κεραυνός-Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.