Πώς προχωρά το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τρέχουν οι διαδικασίες

Την απόφασή της για κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου με κεντρικά γραφεία της ΚΟΠ και γραφεία προπονητών, υλοποιεί η ΚΟΠ. Πρόκειται για ανάπτυξη με εκτιμώμενο κόστος €15.980.000 που αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών των εθνικών ομάδων της ΚΟΠ στα πρότυπα των αντίστοιχων αθλητικών κέντρων άλλων Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, η οποία θα χωροθετείται στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στον Κόρνο.

4

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε τεμάχιο γης που με έκταση 143.827 τ.μ. το οποίο εκμισθώθηκε από την κυβέρνηση στον ΚΟΑ. Ο ΚΟΑ έχει προβεί σε σύναψη σύμβασης υπομίσθωσης του τεμαχίου στην ΚΟΠ που θα ισχύει έως τις 25/07/2052.

Διαβάστε ακόμα:
Μ. Χατζημανώλη: Ο φάρος της πολιτικής μας για περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας


ΑΤΑ: Πάρε-δώσε και κορύφωση προσπαθειών για τετραγωνισμό του κύκλου

Τι θα περιλαμβάνει

Συγκεκριμένα, στο προτεινόμενο έργο αναμένεται να εγκατασταθούν τα γραφεία της ΚΟΠ και της Σχολής Προπονητών. Προγραμματίζεται επίσης, να δημιουργηθούν αίθουσες σεμιναρίων εκπαίδευσης διαιτητών, ξενώνες φιλοξενίας αθλητών καθώς και καφεστιατόριο.

5

6

Το έργο θα αποτελείται από δύο υπόγεια επίπεδα, ισόγειο χώρο και ένα όροφο.

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου 1.500 θέσεων θεατών, συνολικών διαστάσεων 80x120m που θα τοπιοτεχνηθεί με γρασίδι που πληροί τις προδιαγραφές και οδηγίες της UEFA.

Επιπρόσθετα θα διαθέτει δύο βοηθητικά γήπεδα προπονήσεων, με διαστάσεις 80x120m έκαστο, αποθηκευτικούς χώρους αποδυτήρια, αίθουσες φυσικοθεραπείας, αίθουσες σεμιναρίων, ιατρείο, γραφείο τύπου και 26 ξενώνες φιλοξενίας αθλητών.

Αναλυτικότερα, στο επίπεδο υπόγειου Α΄ θα χωροθετηθούν μεταξύ άλλων τα γραφεία εκπροσώπου ΜΜΕ, τηλεοπτικά studios, καθιστικό VIP επισκεπτών, control room σχολιαστών, χώρος πλατφόρμας κάμερας, αίθουσες σεμιναρίων και εκδηλώσεων, δημοσιογραφικά θεωρεία, θέσεις ΑμεΑ, χώροι υγιεινής επισκεπτών, γραφεία προπονητών και σχολής προπονητών, καφεστιατόριο, φυσικοθεραπευτήρια και άλλα.

1

Στο επίπεδο υπόγειου Β΄ θα χωροθετηθούν μεταξύ άλλων οι 13 ξενώνες φιλοξενίας αθλητών, προπονητικό κέντρο, αποθήκη εξοπλισμού/συντήρησης γηπέδων, αρχείο ομοσπονδίας, αποδυτήρια Εθνικής Ομάδας, γραφεία προπονητή και προπονητικής ομάδας, χώρος αποθεραπείας, γυμναστήριο, πισίνα, καφεστιατόριο, αίθουσα συνέντευξης τύπου, χώρος εξέτασης ντόπιγκ και άλλα.

2


Στο ισόγειο θα φιλοξενούνται γραφεία προσωπικού εθνικών ομάδων, γραφεία της σχολής προπονητών και του γενικού διευθυντή. Επίσης, ανάμεσα σε άλλα, το ισόγειο θα διαθέτει 227 χώρους στάθμευσης, πέντε επιπλέον για VIP υπαλλήλους, 22 για ΑμεΑ, πέντε για οχήματα τροφοδοσίας, 12 για μοτοποδήλατα και τρεις θέσεις για λεωφορεία.

Τέλος, στο επίπεδο 1, θα κατασκευαστούν τα κεντρικά γραφεία της ΚΟΠ και το γήπεδο επίσημων αγώνων 1500 θέσεων καθώς και τα δύο βοηθητικά γήπεδα.

3

Πότε θα υλοποιηθεί

Η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου αναμένεται πως θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις. Τα κατασκευαστικά έργα έχουν διάρκεια 24-36 μήνες και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά από την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Από πλευράς της, η Περιβαλλοντική Αρχή, κατά τη διαμόρφωση της θέσης της προκειμένου να δώσει έγκριση, ζήτησε υποβολή Μελέτης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από τον κύριο του έργου (ΚΟΠ).

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα