Powered by

Κάθετος για Κουμή και 19χρονη ο Χριστοδουλίδης-«Δεν θα γίνει τίποτα εκτός νομιμότητας»

Τίποτα δεν θα γίνει που θα ξεφεύγει τα πλαίσια της νομιμότητας, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να τοποθετηθεί για τον σάλο που προκλήθηκε, σε σχέση με τον διορισμό 19χρονης φοιτήτριας ως σύμβουλος του Υφυπουργού Τουρισμού, ενώ την ίδια ώρα ύψωσε ασπίδα προστασίας γύρω από τη νεαρή, αναφέροντας πως δεν πρέπει να υπάρχει κανιβαλισμός.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, «τίποτα μα τίποτα δεν θα γίνει που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας, γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Απ’ εκεί και πέρα εάν υπάρχει οποιαδήποτε κρητική, η οποία είναι καλοδεχούμενά θα πρέπει να γίνεται στην Κυβέρνηση και στην εκτελεστική εξουσία και να μην υπάρχει κανιβαλισμός εναντίον ατόμων. Επιτέλους, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί. Η κρητική είναι ευπρόσδεκτη, είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως τίποτα που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας δεν πρόκειται να γίνει. «Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα. Επί όλων των πτυχών που άπτονται κανονισμών και νομοθεσιών».

Διαβάστε εδώ: Στο στόχαστρο Οδυσσέα ο Κουμής για πρόσληψη 19χρονης χωρίς πτυχίο

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ υποστηρίζει πως ο διορισμός 19χρονης φοιτήτριας, χωρίς πτυχίο, στη θέση του συμβούλου-συνεργάτη του Υφυπουργού Τουρισμού συνιστά πρόκληση προς το σύνολο της κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει ποια προσόντα ή εμπειρία διαθέτει το εν λόγω πρόσωπο για να διοριστεί για τη συγκεκριμένη θέση», σημειώνει το ΑΚΕΛ.

Και συνεχίζει: «Το γεγονός ότι οι Υπουργοί πρέπει να έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους για τη θέση του συνεργάτη τους, δεν σημαίνει ότι δικαιούνται να περιφρονούν τη λογική και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Άλλωστε, αυτή η απόφαση παραβιάζει ακόμα και το πλαίσιο που θέσπισε, μετά από πολλές πιέσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο οποίο συμμετείχε και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το πλαίσιο εκείνο προβλέπει ότι οι σύμβουλοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο.

Με τη φόρα που πήρε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τον προκάτοχό του στην ημετεροκρατία.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον συγκεκριμένο διορισμό».

Δειτε Επισης

Τα σχέδια επιχορηγήσεων για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων το 2025-Το διαθέσιμο κονδύλι και ο προορισμός του
Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με συντεχνίες και ξενοδόχους ο Παναγιώτου-«Θα κλιμακωθεί η προσπάθεια»
Το καλύτερο ενιάμηνο όλων των εποχών στον τουρισμό-«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ασιόδοξοι»
Cyprus Airways: Δυναμική είσοδος στον τομέα της αεροπορικής εκπαίδευσης με την «Cyprus Airways Flying Academy»
Μήνυμα ξενοδόχων σε συντεχνίες: Να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να σεβαστούν τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Βράβευση για το City of Dreams Mediterranean στα World Luxury Hotel Awards 2024
Ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς η Μαρίνα Χατζημανώλη-Σημαντική διεθνής αναγνώριση για την Κύπρο
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία