Υπεραγορές: Ομαλά στις τιμές χωρίς ΦΠΑ και μικρή περίοδος χάριτος (pics)

Έτρεξαν, αλλά τα κατάφεραν στην πλειοψηφία τους οι υπεραγορές, προκειμένου να είναι έτοιμες να προσαρμοστούν στις αναθεωρημένες προς τα κάτω τιμές, οι οποίες προέκυψαν σε βασικά είδη στα οποία επιβλήθηκε μηδενικός ΦΠΑ.

Ομαλά έχουν κυλήσει τα πράγματα την χθεσινή πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, το οποίο έρχεται να ανακουφίσει αποτελεσματικά καταναλωτές και νοικοκυριά, ιδιαίτερα οικογένειες με μικρά παιδιά.

Διαβάστε εδώ: Σε εφαρμογή από σήμερα ο μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά αγαθά

supermarket100010

Σε χρόνο ρεκόρ

Ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ επιβλήθηκε, μεταξύ άλλων, σε όλα τα είδη ψωμιού, στο γάλα, στα αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία, καθώς και πάνες ενηλίκων.

supermarket100011

Σε ετοιμότητα βρέθηκαν τα λογισμικά και οι εργαζόμενοι των υπεραγορών που σε χρόνο ρεκόρ κλήθηκαν να αλλάξουν τις τιμές και να προχωρήσουν στις ανάλογες σημάνσεις.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών (ΠΑ.Σ.ΥΠΕ), Ανδρέας Χατζηαδάμου ανέφερε ότι παρόλο που δεν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση και οι απαραίτητες διευκρινίσεις δόθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, εντούτοις οι λιανέμποροι τροφίμων ήταν έτοιμοι για την υλοποίηση της εφαρμογής μηδενικού ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από την πρώτη στιγμή.

supermarket100012

Διαβάστε εδώ: Υπεραγορές: Ράλι για να προλάβουν τις νέες μειωμένες τιμές

Θέμα ωρών η πλήρης ομαλότητα

Ωστόσο, αυτό που απομένει είναι μια προσαρμογή ελάχιστων ημερών λόγω των διαδικασιών που απαιτούνται για την αλλαγή των τιμών προκειμένου όλες οι υπεραγορές ανεξαρτήτως μεγέθους να προχωρήσουν στις σχετικές σημάνσεις και αναγραφές.

supermarket100018

«Το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση και από τη Δευτέρα θα κυλήσουν όλα ομαλά με την αλλαγή/μείωση των τιμών και την αναγραφή που απαιτείται», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χατζηαδάμου, χαιρετίζοντας το μέτρο, το οποίο θα ανακουφίσει τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση έως και ο μηδενισμός του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα ήταν πάγιο αίτημα των λιανεμπόρων από το περασμένο καλοκαίρι που η ακρίβεια άρχισε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στα πορτοφόλια των πολιτών.

supermarket100017

«Πρόκειται για ένα μέτρο που προτείναμε εξαρχής, όταν οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν με ραγδαίους ρυθμούς και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εφαρμογή του έστω και τώρα», τόνισε ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΑ.Σ.ΥΠΕ, σημειώνοντας ότι ο μηδενισμός του ΦΠΑ σε διάφορα σημαντικά προϊόντα θα επηρεάσει θετικά τις τσέπες των καταναλωτών.

supermarket100013

Ανακούφιση σε οικογένειες με παιδιά

Το μέτρο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων ιδιαίτερα σε οικογένειες με μικρά παιδιά, δεδομένου του αυξημένου κόστους που απαιτείται για την αγορά παιδικών τροφών και παιδικών πανών, ενώ μεγάλο είναι σαφώς το βαλάντιο για τα προϊόντα που σχετίζονται με τη γυναικεία υγιεινή προστασία και τις πάνες ενηλίκων.

supermarket100015

«Οι υπεραγορές είναι οι πρώτες που στηρίζουν τον μηδενισμό του ΦΠΑ, καθώς για μας είναι στάση ζωής η στήριξη των καταναλωτών αφενός με την απορρόφηση των αυξήσεων και αφετέρου με την αρωγή του κράτους και των αρμόδιων φορέων», υπογράμμισε ο κ. Χατζηαδάμου.

supermarket100016

Οι καταναλωτές φάνηκαν να γνωρίζουν για την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου, έχοντας ενημερωθεί για τον μηδενισμό του ΦΠΑ σε ψωμί, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, πάνες ενηλίκων και προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία.

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls