13ο Nicosia Economic Congress: Παρουσία του ΠτΔ και της επιχειρηματικής αφρόκρεμας

Ένα από τα μεγαλύτερα Συνέδρια της Κύπρου που προσελκύει 300 και πλέον επιχειρηματικά στελέχη πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα. Το 13ο Nicosia Economic Congress είναι γεγονός και στην ατζέντα του περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία καθώς και κορυφαία ονόματα της τοπικής πολιτικής και οικονομικής σκηνής.

Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα θέσουν τα ερωτήματά τους, και θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Παρουσία του Προέδρου

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιάσει το όραμά του σχετικά με το πώς η χώρα θα μετατραπεί σε ένα κράτος-πρότυπο το οποίο θα ελκύει επενδύσεις, θα προάγει την επιχειρηματικότητα και θα προσφέρει ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του.

Υπουργική σφραγίδα

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν εξάλλου και Υπουργοί της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που δύο μήνες από τον διορισμό τους θα παρουσιάσουν σε ένα μεγάλο κοινό τις προθέσεις και το όραμά τους.

Την στρατηγική του και τα επόμενα βήματά του θα παρουσιάσει στο πλαίσιο εναρκτήριας ομιλίας της ενότητας «To νέο ενεργειακό περιβάλλον και η προσαρμογή της Κύπρου» θα παρουσιάσει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου. Ο Υπουργός θα μιλήσει για το όραμα της χώρας ως προς την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων και τα οφέλη για την κυπριακή οικονομία.

Οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας είναι πολλές. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου θα δώσει από τη σκηνή του Congress το στίγμα του ως προς τις λύσεις εξετάζει η νέα κυβέρνηση και προωθεί, προς υλοποίηση.

Η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας αποτελεί απαραίτητο κριτήριο για την συνέχιση καθόδου ξένων εταιρειών στην Κύπρο για μετεγκατάσταση ή επέκτασή τους καθώς και για το ίδιο το επιχειρείν και τους πολίτες. Για το ζήτημα θα μιλήσει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας σε ενότητα που θα ακολουθήσει.

Αναπόσπαστο μέρος μιας επιχειρηματικής δραστηριότητάς είναι και το νομικό σύστημα μιας δικαιοδοσίας. Πώς κάνουμε αποδοτικότερη και ταχύτερη την απονομή Δικαιοσύνης; Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα συζητήσει, τέλος, τους τρόπους βελτίωσης της αποδοτικότητας και της ποιότητας του συστήματος Δικαιοσύνης στην Κύπρο προς όφελος της οικονομίας αλλά και του ίδιου του πολίτη.

Ομιλία Διοικητή

Το Συνέδριο, ένα από τα μεγαλύτερα που πραγματοποιούνται στο νησί μας, θα φιλοξενήσει, επίσης, ομιλία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου. Ο κ.Ηροδότου θα συζητήσει την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο.

Το σπουδαίο γεγονός θα φιλοξενήσει, εξάλλου, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μέλη των οποίων θα είναι άτομα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Προεδρεύων του Συνεδρίου, που παρουσιάζουν η Παγκυπριακή Ασφαλιστική, η Hellenic Life και η ECOMMBX, είναι ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Κυριάκος Ιορδάνου.

Ποιους ενδιαφέρει το Συνέδριο

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσοί Χορηγοί: Capacitor Partners, Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Kyndryl, Mastercard, Prospectacy, Xenatus Global

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτής: IMR/University of Nicosia™

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙN Business, OMEGA Channel, πόρταλ REPORTER, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας