Powered by

Πορτογαλία: Απεργεί με αίτημα τις μισθολογικές αυξήσεις το προσωπικό καμπίνας της Easyjet

Το προσωπικό καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Easyjet στην Πορτογαλία συμμετέχει σήμερα στην πρώτη ημέρα απεργίας στο πλαίσιο των πενθήμερων κινητοποιήσεων που έχουν ανακοινωθεί ως τις 3 Ιουνίου, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα από την απεργία, η εταιρεία ακύρωσε προληπτικά 386 πτήσεις από τις 458 που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων.

"Δεν διεκδικούμε παρά μια προσέγγιση των μισθών μας με αυτούς των συναδέλφων μας, διότι στη Γαλλία ή τη Γερμανία η διαφορά είναι 90% και σε σχέση με άλλους συναδέλφους του δικτύου η διαφορά ανέρχεται στο 60%", δήλωσε η Άνα Ντίας.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, που έχει περίπου 90 συνδέσεις με τα πορτογαλικά αεροδρόμια, αύξησε κατά 36% τη δυναμικότητά της με στόχο να πετύχει αποτέλεσμα ρεκόρ τη φετινή χρονιά, είχε επισημάνει στις αρχές του έτους ο Ζοζέ Λόπες επικεφαλής της Easyjet για την Πορτογαλία.

Δειτε Επισης

Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο