Οι international delegates και γιατί είναι ιδανικός τόπος να ζουν και να εργάζονται η Κύπρος

Η μετεγκατάσταση εργαζομένων ξένων εταιρειών και των οικογενειών τους αποτελεί μία από τις μεγάλες προκλήσεις της Κύπρου, η οποία υποδέχεται ολοένα και περισσότερους διεθνείς Οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας.

Περισσότερα για το θέμα ανέλυσαν επί της σκηνής του «Cyprus: The new Global Technology and Innovation Hub», η Φρύνη Γιακουμεττή Μηνά, Relocation and Private Wealth Services και ο Άλκης Σιμόπουλος, Senior Manager, Tax and Legal Services, της PwC Κύπρου.

Στο πλαίσιο παρουσίασής τους ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα εγκατάστασης βάσης στην Κύπρο για εταιρείες, μεταξύ των οποίων η στρατηγική μας θέση και το γεγονός ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε., το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η παροχή εξαιρετικών επαγγελματικών υπηρεσιών και η ψηφιοφιοποίηση της οικονομίας, που εδώ και καιρό αποτελεί προτεραιότητα της κυπριακής κυβέρνησης.

Σχετικά με τον εργασιακό τομέα, επεσήμαναν το γεγονός ότι υπάρχει ευελιξία όσο αφορά τις ώρες εργασίας, τον τόπο εργασίας και τα οφέλη του εργαζομένου, παρουσιάζοντας μερικά ελκυστικά χαρακτηριστικά για όσους εργάζονται στην χώρα μας.

Νωρίτερα, οι δύο ομιλητές από την PwC Kύπρου σχολίασαν και την ποιότητα ζωής στο νησί, σημαντικό κριτήριο για τους ξένους που έρχονται στην χώρα με την οικογένειά τους. Έμφαση έδωσαν στην ύπαρξη του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) και στο γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχουν 13 ιδιωτικά και 6 δημόσια νοσηλευτήρια, που παρέχουν υψηλής ποιότητας, προσβάσιμη υγειονομική περίθαλψη.

Το κοινό ενημερώθηκε επίσης για το γεγονός ότι η εκπαίδευση είναι υψηλής ποιότητας από την προσχολική ηλικία έως το πανεπιστήμιο και πως η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ε.Ε., με εύκολη πρόσβαση στη Μεσόγειο και σε ταξίδια με χαμηλού κόστους.

Δειτε Επισης

SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία
Google: Πώς γεννήθηκε η μηχανή αναζήτησης που άλλαξε τον κόσμο
Η κυπριακή startup τεχνητής νοημοσύνης Placy συγκεντρώνει €1 εκατ. στον pre-seed γύρο χρηματοδότησης
Πώς να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ERP και η σημασία του συστήματος
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει λόγω AI
Microsoft: Έρχονται αλλαγές μετά το παγκόσμιο IT μπλακ άουτ