«Komitis Eco Village»: Ο επιχειρηματίας πίσω από την μεγάλη ανάπτυξη στην Περιστερώνα

Με θετικό φακό, ως μια εξόχως σημαντική επένδυση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη όχι μόνο της κοινότητας της Περιστερώνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προσεγγίζει η τοπική Αρχή την τεραστίων διαστάσεων ανάπτυξη που θέλει να υλοποιήσει η C.E.V CYPRUS ECO VILLAGE LTD.

Η ανάπτυξη, υπό την ονομασία «Komitis Eco Village», βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, με το κύριο του έργου να έχει καταθέσει περιβαλλοντική μελέτη στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για επένδυση το κόστος της οποίας αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ και η οποία προβλέπει-μεταξύ άλλων- την κατασκευή και λειτουργία συνταξιοδοτικού χωριού, κέντρου γηριατρικής φροντίδας και αποκατάστασης, καθώς και νοσηλευτικής σχολής.

Διαβάστε εδώ: Στην Περιστερώνα μια επένδυση μαμούθ σχεδόν 100 εκατ. που θα αλλάξει τη δυτική Λευκωσία

Πίσω από την όλη μεγαλεπήβολη ανάπτυξη βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαευσταθίου, διευθυντής της C.E.V CYPRUS ECO VILLAGE LTD και γιος του μακαριστού επιχειρηματία Σάββα Παπαευσταθίου, ιδρυτή της εταιρείας «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΟΜΗΤΗΣ».

Το έργο, το οποίο όπως έχει προαναφερθεί βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, αναμένεται να ανεγερθεί σε γη έκτασης 269,685 τ.μ., ιδιοκτησίας της εταιρείας που «τρέχει» την υλοποίησή του, με το ενδιαφέρον και τις σχετικές διεργασίες για την κατασκευή του να χρονολογούνται εδώ και περίπου μία διετία.

Την ικανοποίησή του για την προδιαγραφόμενη επένδυση στην Περιστερώνα εξέφρασε μιλώντας στο InBusinessNews ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Παντελής Κακκουλής.

«Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με θετικό φακό, καθώς θα δώσει ώθηση και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας», ανέφερε ο κ. Κακκουλής, για να προσθέσει πως τέτοιου είδους μεγάλα έργα, τα οποία μάλιστα αποτελούν ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι απαραίτητα για την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

«Τα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή μας σε περίπτωση υλοποίησης της συγκεκριμένης ανάπτυξης, θα είναι πολλαπλά και πολυδιάστατα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περιστερώνας.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy