Το Κέντρο Αριστείας CYENS πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λονδίνο

Το Λονδίνο επισκέφθηκε ομάδα μελών του προσωπικού του CYENS, στις 15 Μαΐου 2023, περιλαμβανομένων του Γενικού Διευθυντή κ. Γιώργου Χρυσάνθου, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS και Δημάρχου Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, της Διευθύντριας Καινοτομίας Δρ. Olga Shvarova, της Υπεύθυνης Συνεργασίας κ. Shaziye Mehmet, της Εκτελεστικής Βοηθού κ. Άρτεμης Κασάπη και της Υπεύθυνης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Νατάσας Καυκαλιά.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία με άτομα εντός των τουρκοκυπριακών κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και η παρουσίαση ευκαιριών εργοδότησης που προσφέρει το Κέντρο, καθώς και να συζητήσει πιθανές συνεργασίες με φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της βιομηχανίας που έχουν πάθος για την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση αποτελούσε απογευματινή δεξίωση για γνωριμία με Τουρκοκύπριους φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ερευνητικά έργα και ομάδες του CYENS. Στη δεύτερη εκδήλωση, το CYENS παρέθεσε δείπνο που αποσκοπούσε στην αλληλεπίδραση με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της βιομηχανίας, όπου παρουσίασε τη διαθεσιμότητα του Κέντρου σε άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο CYENS, και ενδεχομένως επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.

cyenslondino2

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου του CYENS για ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας μέσω συνεργιών και δημιουργία νέων τρόπων προσέγγισης και πρακτικών αλληλεπίδρασης με κοινότητες.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στο περίφημο χώρο δεξιώσεων Pall Mall στο Λονδίνο και συνέβαλαν εξαιρετικά στη δημιουργία νέου ενδιαφέροντος. Με αυτές τις δράσεις το CYENS τονίζει την αφοσίωση του σε άριστες ερευνητικές πρακτικές για διερεύνηση καινοτόμων λύσεων και την προώθηση συνεργασιών που οδηγούν στην πρόοδο και τη θετική αλλαγή. Ταυτόχρονα, εδραιώνει τη φήμη του στην περιοχή και στο ευρύτερο οικοσύστημα στον τομέα του.

Το Κέντρο Αριστείας CYENS. Ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3,3%
Στην Κύπρο η συνάντηση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
«Οικονομικά φιλελεύθερος και κοινωνικά συντηρητικός...»-Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στο InBusinessNews
Νέα εποχή στην οικοδομική βιομηχανία με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια