Η ιστορία του Londa και ο designer που ανέλαβε την μεταμόρφωση

Σε νέα εποχή εισέρχεται το ιστορικό ξενοδοχείο Londa, το οποίο θα μετατραπεί σε μία πολυτελή οικιστική ανάπτυξη που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην πολυτελή ιδιοκατοίκηση.

Τόσο οι λάτρεις του design (σχεδιασμού) όσο και οι επενδυτές έχουν ενθουσιαστεί με τη μεταμόρφωση του γνωστού ξενοδοχείου, το οποίο έχει καταγραφεί στη μνήμη του κοινού ως ένας χώρος κομψότητας, πολυτέλειας και άψογου στυλ.

Το πρώην ξενοδοχείο, γνωστό για το μοναδικό του μείγμα πολυτέλειας και μεσογειακής κληρονομιάς, μετατρέπεται στο Londa Residences, δηλαδή σε high-end κατοικίες από έναν κορυφαίο Παριζιάνο designer.

Διαβάστε εδώ: The Residences by Londa: Σε τροχιά υλοποίησης με μεγάλο μομέντουμ

Υπενθυμίζεται ότι η μετατροπή του ξενοδοχείου σε μια καινοτόμα, πρωτοποριακή οικιστική ανάπτυξη, επιτυγχάνεται έπειτα από την εξαγορά του από τους νέους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του-τις επενδυτικές εταιρείες York Capital Management (YCM) και Elements Capital Management (ECM).

londa10002

Από πολυτελές ξενοδοχείο, high-end κατοικίες
Σημειώνεται ότι από τα 29 πολυτελώς εξοπλισμένα διαμερίσματα, τα μισά έχουν πουληθεί κατά τη φάση του σχεδιασμού. Η τοποθεσία του έργου, ακριβώς πάνω στην παραλία, περιτριγυρισμένο από πράσινο, διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και χαρακτηρίζεται ως αληθινό «μεσογειακό όνειρο».

Το ξενοδοχείο έχει πλούσια ιστορία, καθώς για πάνω από 30 χρόνια παρείχε πολυτελή διαμονή στη θάλασσα, ενώ έχει φιλοξενήσει ξεχωριστούς γάμους, εκδηλώσεις και συνέδρια.

londa10004

Μετατρέποντάς το σε μία ανάπτυξη με περιορισμένο αριθμό πολυτελών κατοικιών με αδιάκοπη θέα στη θάλασσα και στον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και εστιάζοντας στο περιβάλλον με στόχο τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς που το περιβάλλει, ο designer έχει μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες αυτής της τοποθεσίας προκειμένου να προσφέρει στους μελλοντικούς ενοίκους αξία και πολυτέλεια με βάση τις απαιτήσεις τους.

Για άτομα υψηλού οικονομικού προφίλ (high net worth individuals) που επιθυμούν να επενδύσουν στην Κύπρο ή να μετεγκατασταθούν στην περιοχή, αυτή η ανάπτυξη είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τους.

Διαβάστε εδώ: Διεθνές αγοραστικό ενδιαφέρον για το νέο Londa (photos)

londa10003


Ο άνθρωπος πίσω από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου
Ο εν λόγω σχεδιαστής είναι ο Thierry Lemaire, ένας παγκοσμίου φήμης designer και αρχιτέκτονας που έχει επιμεληθεί ποικιλία έργων, από ιδιωτικές κατοικίες μέχρι το γραφείο του Προέδρου της Γαλλίας. Σε Λονδίνο, Κύπρο, Μαρακές, πόλη του Κουβέιτ, Παρίσι ή Γκστάαντ, οι υψηλής ποιότητας χώροι που επιμελείται σε όλο τον κόσμο αναδεικνύουν την προσωπική του κουλτούρα, το όραμά του για την τέχνη της διαβίωσης και την τεχνογνωσία από τους ταλαντούχους τεχνίτες, με τους οποίους συνεργάζεται.

londathierry

Ως δημιουργός ενός διάσημου παριζιάνικου ιδιωτικού κλαμπ στην Place de la Concorde, ο Thierry Lemaire συλλαμβάνει και επιβλέπει ένα ευρύ φάσμα έργων για δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η προνομιακή του σχέση με τη Fendi Casa του επιτρέπει να σχεδιάζει σύγχρονες συλλογές επίπλων για το brand τους. Εξάλλου, συνεργάζεται με τον Dior, ο οποίος επέλεξε ορισμένα κομμάτια της συλλογής επίπλων του Thierry για τις εκθέσεις και τις μπουτίκ τους.

Για τη μεταμόρφωση του ξενοδοχείου Londa, ο Lemiare βασίστηκε στην εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία του για να δημιουργήσει έναν χώρο που είναι ταυτόχρονα πολυτελής και θεμελιωμένος στη μοναδική κουλτούρα και ιστορία της Κύπρου.

Φόρος τιμής στην ιστορία και την παράδοση
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου Londa, το οποίο το έκανε ανέκαθεν να ξεχωρίζει ήταν το design, που αποτίνει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της Κύπρου και της Μεσογείου. Αυτή η δέσμευση στην κληρονομιά και τον πολιτισμό είναι αναμφίβολα το επίκεντρο των νέων πολυτελών κατοικιών.

Οι ένοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το αποκλειστικά γι’ αυτούς κέντρο spa σχεδιασμένο από τον Thierry Lemaire το οποίο θα διαθέτει εσωτερική πισίνα και ειδικό χώρο για ηλιοθεραπεία μήκους 35 μέτρων.

londa1000garden

Οι τρεις πολυτελείς συλλογές του έργου περιλαμβάνουν την Garden Collection, τη Residences Collection και την Penthouse Collection.

londa1000residences

londa1000thepenthouse

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ