Powered by

Έστειλαν και το δεύτερο πακέτο πληροφοριών για τις κυρώσεις οι ΗΠΑ

Στη Λευκωσία βρίσκεται και ο δεύτερος φάκελος από τις ΗΠΑ αναφορικά με τις πληροφορίες/στοιχεία που ζήτησε η κυπριακή Κυβέρνηση για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Κύπριους, νομικά και φυσικά πρόσωπα, από την υπηρεσία OFAC του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος φάκελος παραλήφθηκε στις αρχές της εβδομάδας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να αναφέρει την περασμένη Τρίτη από το βήμα του 13ου Nicosia Economic Congress πως όλες οι πληροφορίες θα αποσταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα ώστε να αρχίσει η επεξεργασία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε περαιτέρω πως θα ακολουθήσουν ακόμη δύο το επόμενο διάστημα, κάτι που σημαίνει πως μετά και την παραλαβή του δεύτερου πακέτου, αναμένεται πλέον ακόμη ένα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει πως «είναι επιτακτική ανάγκη να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο θέμα με την κατάλληλη σοβαρότητα, να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώνει το όνομα της χώρας και είμαι βέβαιος ότι εσείς που είσαστε η οικονομία του τόπου μας, αντιλαμβάνεστε και συμμερίζεστε την ανάγκην αν τελειώνουμε με αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε στη νέα εποχή».

Διαβάστε εδώ: Ν. Χριστοδουλίδης: Στον Γενικό Εισαγγελέα τα στοιχεία από ΗΠΑ για τις κυρώσεις- «Να τελειώνουμε με αυτό το θέμα»

Υπενθυμίζεται πως πριν από ακριβώς ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) ανακοίνωσε πως έλαβε μέτρα για περαιτέρω περιορισμούς στην πρόσβαση της Ρωσίας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω διαμεσολαβητών και των επιχειρήσεων τους.

Όπως σημείωνε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συντονισμό με το Ηνωμένο Βασίλειο, στοχεύουν στο δίκτυο διευκολύνσεων προς τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Alisher Usmanov, ο οποίος υπόκειται σε κυρώσεις σε πολλαπλές δικαιοδοσίες.

Η συγκεκριμένη κίνηση αφορούσε και άτομα με κυπριακή υπηκοότητα και κυπριακές εταιρείες. Ανάμεσά τους, ο δικηγόρος Χριστόδουλος Βασιλειάδης και ο λογιστής Δημήτρης Ιωαννίδης.

Διαβάστε εδώ: Κυρώσεις από ΗΠΑ σε Κύπριους και εταιρείες με έδρα την Κύπρο-Δείτε τη λίστα

Διαβάστε ακόμη: Βρετανικές κυρώσεις σε Κύπριο λογιστή και δικηγόρο για Abramovich και Usmanov

Δειτε Επισης

Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
Papouis Dairies: Αποκτά εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού και αναρής στα Λύμπια-Σε διαβούλευση η μονάδα
Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ