Έστειλαν και το δεύτερο πακέτο πληροφοριών για τις κυρώσεις οι ΗΠΑ

Στη Λευκωσία βρίσκεται και ο δεύτερος φάκελος από τις ΗΠΑ αναφορικά με τις πληροφορίες/στοιχεία που ζήτησε η κυπριακή Κυβέρνηση για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Κύπριους, νομικά και φυσικά πρόσωπα, από την υπηρεσία OFAC του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος φάκελος παραλήφθηκε στις αρχές της εβδομάδας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να αναφέρει την περασμένη Τρίτη από το βήμα του 13ου Nicosia Economic Congress πως όλες οι πληροφορίες θα αποσταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα ώστε να αρχίσει η επεξεργασία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε περαιτέρω πως θα ακολουθήσουν ακόμη δύο το επόμενο διάστημα, κάτι που σημαίνει πως μετά και την παραλαβή του δεύτερου πακέτου, αναμένεται πλέον ακόμη ένα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει πως «είναι επιτακτική ανάγκη να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο θέμα με την κατάλληλη σοβαρότητα, να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώνει το όνομα της χώρας και είμαι βέβαιος ότι εσείς που είσαστε η οικονομία του τόπου μας, αντιλαμβάνεστε και συμμερίζεστε την ανάγκην αν τελειώνουμε με αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε στη νέα εποχή».

Διαβάστε εδώ: Ν. Χριστοδουλίδης: Στον Γενικό Εισαγγελέα τα στοιχεία από ΗΠΑ για τις κυρώσεις- «Να τελειώνουμε με αυτό το θέμα»

Υπενθυμίζεται πως πριν από ακριβώς ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) ανακοίνωσε πως έλαβε μέτρα για περαιτέρω περιορισμούς στην πρόσβαση της Ρωσίας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω διαμεσολαβητών και των επιχειρήσεων τους.

Όπως σημείωνε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συντονισμό με το Ηνωμένο Βασίλειο, στοχεύουν στο δίκτυο διευκολύνσεων προς τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Alisher Usmanov, ο οποίος υπόκειται σε κυρώσεις σε πολλαπλές δικαιοδοσίες.

Η συγκεκριμένη κίνηση αφορούσε και άτομα με κυπριακή υπηκοότητα και κυπριακές εταιρείες. Ανάμεσά τους, ο δικηγόρος Χριστόδουλος Βασιλειάδης και ο λογιστής Δημήτρης Ιωαννίδης.

Διαβάστε εδώ: Κυρώσεις από ΗΠΑ σε Κύπριους και εταιρείες με έδρα την Κύπρο-Δείτε τη λίστα

Διαβάστε ακόμη: Βρετανικές κυρώσεις σε Κύπριο λογιστή και δικηγόρο για Abramovich και Usmanov

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Θλίψη Χριστοδουλίδη για θάνατο Χαράλαμπου Μυλωνά-«Εκ των θεμελιωτών της κυπριακής ναυτιλίας»
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας
Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού στην Ινδία ο Δαμιανού
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
Κέρδη στο ΧΑΚ την Παρασκευή, στο 1,23% τα κέρδη της βδομάδας