Powered by

Εμπλουτίζεται ο γαστρονομικός χάρτης της Κύπρου

Με νέες προσθήκες έχει εμπλουτιστεί ο γαστρονομικός χάρτης της Κύπρου, ενώ αναμένονται σύντομα περαιτέρω αφίξεις, οι οποίες έρχονται για να αλλάξουν τα δεδομένα στον τομέα της εστίασης.

Αφορούν επενδύσεις που έγιναν σε εμπορικές λεωφόρους και σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, οι οποίες προσφέρουν νέα concept και σερβίρουν διάφορες κουζίνες.

Οι πρόσφατες αφίξεις...

  • Henry's: Ένας εκλεπτυσμένος all day προορισμός

Τις πόρτες του άνοιξε τον Φεβρουάριο το Henry's, το ολοκαίνουργιο concept της Columbia Restaurants, στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία.

HENRYS_KENTRIKI.width-750

Πρόκειται για τον νέο all day προορισμό, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο του πρώην Da Capo, ενός ιστορικού στεκιού για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το Henry’s, που με την άφιξή του εντυπωσίασε τους επισκέπτες, προσφέρει ξεχωριστά πιάτα, εμπνευσμένα από τη διεθνή κουζίνα, για brunch, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή επαγγελματικές συναντήσεις και διαλείμματα εργασίας, σε ένα χαλαρωτικό και εκλεπτυσμένο περιβάλλον.

HENRYS

Επιπρόσθετα, προσφέρει μια ποικιλία από ποτά και κοκτέιλ που εντυπωσιάζουν, από ειδικούς mixologists.

  • Pinolo: Ιταλική φινέτσα στο κέντρο της πρωτεύουσας

Το Pinolo αποτελεί το πρόσφατο εγχείρημα του Ομίλου Ζορπά στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη λεωφόρο Μακαρίου, το οποίο λανσαρίστηκε τέλος του 2022.

pinolo1

Το ιταλικό εστιατόριο βρίσκεται στο κτήριο Σεβέρη, στον χώρο του πρώην Akakiko. Το μενού του Pinolo ανέλαβε ο executive chef, Ηλίας Αριστοτέλους. Βασικό χαρακτηριστικό του μενού είναι οι αγνές πρώτες ύλες και η ζύμη από βιολογικό αλεύρι.

pinolo

Το εστιατόριο ξεχωρίζει επίσης για τη μεγάλη γκάμα εκλεπτυσμένων γλυκών, καθώς και την πλούσια λίστα ποιοτικών κρασιών.

  • NAMMOS: Επέστρεψε ο φημισμένος lifestyle προορισμός

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του, για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 5 Απριλίου, το NAMMOS Limassol Restaurant στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, για να καλωσορίσει τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Ο φημισμένος lifestyle προορισμός της Λεμεσού σερβίρει μεσογειακή κουζίνα σε συνδυασμό με ασιατικές πινελίες.

nammos limassol restaurant

Εποχικά λαχανικά, δημιουργίες με τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, prime κοπές μοσχαρίσιου κρέατος, διάφορες ποικιλίες χαβιαριού είναι μόνο μερικές από τις επιλογές στο μενού του NAMMOS Limassol Restaurant.

Οι προσθήκες που έρχονται….

  • Ιταλικό εστιατόριο στο ανακαινισμένο Four Seasons

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από ανακαίνιση το πέντε αστέρων ξενοδοχείο στη Λεμεσό, Four Seasons.

Σημαντική άφιξη θεωρείται το ολοκαίνουργιο σύγχρονο και αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάιο.

fourseasonsitaliko.width-800

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μενού του νέου ιταλικού εστιατορίου θα επιμεληθεί ο γνωστός Ελληνοϊταλός σεφ, Έκτορας Μποτρίνι.

Στο καινούργιο concept του βραβευμένου σεφ και επιχειρηματία θα σερβίρονται αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, ανάμεσά τους αλλαντικά και antipasti, φρέσκα ζυμαρικά και εκλεκτά κρεατικά.

  • High end εστιατόρια στο City of Dreams Mediterranean

Αντίστροφα μετρά η Melco για το μεγάλο opening του City of Dreams Mediterranean, του πρώτου πολυθεματικού θερέτρου στην Ευρώπη. Το άνοιγμα του casino resort στη Λεμεσό τοποθετείται εντός του καλοκαιριού, ενώ σημείο αναφοράς θα αποτελούν και τα high end εστιατόρια που θα περιλαμβάνει.

Αξιοσημείωτο ότι, executive chef των εστιατορίων του City of Dreams Mediterranean ανέλαβε ο σεφ Olivier Belliard, ο οποίος, με την 25ετή εμπειρία του θα ηγείται μιας ομάδας 200 ταλαντούχων ατόμων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα εστιατόρια στο City of Dreams θα είναι τα πιο κάτω:

  • Aura (Διεθνής κουζίνα)
  • Olea (Premium)
  • Amber Dragon (Premium)
  • Anais (Premium)
  • Center Stage (Casual)
  • The Lounge (Διεθνές)
  • Aqua Bar (Casual)
  • Veranda Cafe (Casual)

Διαβάστε εδώ: Τα premium, casual και διεθνή εστιατόρια του καζίνου θερέτρου

Δειτε Επισης

Αρχίζει η αποπληρωμή του δανείου 6,3 δις από την Τρόϊκα-Καταβάλλεται το 2025 η πρώτη δόση ύψους 1,3 δις
Ποιοι είναι έξι μέτοχοι του Nicosia Mall και τι λένε για το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τεράστιο ενδιαφέρον για τα νέα στεγαστικά του ΥΠΕΣ-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν σε 24 ώρες
«Πάγωσε» η ανέγερση του νέου χιονοδρομικού κέντρου στο Τρόοδος-Πώς απαντά ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας
Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού GOLD: The accounting revolution
Τα μέτρα άμβλυνσης του κυκλοφοριακού και πώς θα κοπάσει το κομφούζιο στους δρόμους-Το πλάνο του Υπ. Μεταφορών
Δημήτρης Σκουρίδης: Οι επαφές με τη ΝΑSA, τα διαπιστευτήρια της Κύπρου και το «θαύμα» με τα Artemis Accords
Διαβουλεύσεις για γερά νεύρα στον κλάδο έτοιμου σκυροδέματος-Ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απεργίας
Παπαστράτος, PMI Science: Πώς θα εξασφαλίσουμε υγιέστερη δημόσια υγεία
Κώστας Κουμής: Εξαιρετικά σημαντική η διάκριση Πισσουρίου και Καλοπαναγιώτη-Ανεβάζει τη χώρα τουριστικά