Powered by

Moondog’s: Από πού πήρε το όνομά του το στέκι που κλείνει 10 χρόνια ζωής

Ένας από τους πιο επιτυχημένους χώρους εστίασης στην Κύπρο κλείνει δέκα χρόνια ζωής.

Το Moondog’s Bar & Grill, ένα αγαπημένο στέκι της Λευκωσίας γιορτάζει μία δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας.

Από το 2013, το Moondog’s έχει ταυτιστεί, μεταξύ άλλων, με τη μεγαλύτερη συλλογή από μπύρες (πάνω από 200), το πλούσιο μενού και τα γνωστά burgers, τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις (από ποδόσφαιρο, F1 μέχρι και το Super Bowl), καθώς και την εκπαίδευση με τα δεκάδες masterclasses τόσο για τη μπύρα όσο και για το ουίσκι.

moondogs102

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο σχετίζονται με τα πιο πάνω.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 η ομάδα του Moondog’s Bar & Grill έκανε το επόμενο βήμα και δημιούργησε το αδελφάκι της και ταυτόχρονα το πρώτο Tap Room-Beer Shop.

Το Rabbithop, το οποίο πήρε το όνομα του από τραγούδι του μουσικοσυνθέτη Moondog (Louis Thomas Hardin), προσφέρει πάνω από 400 ετικέτες μπύρας από διάφορα μέρη του κόσμου.

Οι ιστορίες πίσω από το όνομα

Το Moondog είναι ένα όνομα το οποίο επινοήθηκε, με πολλές μουσικές και ορισμένες αθλητικές επιρροές.

Πρόκειται για το ψευδώνυμο του Louis Thomas Hardin (26 Μαΐου 1916 – 8 Σεπτεμβρίου 1999), ενός τυφλού Αμερικανού συνθέτη, μουσικού, ποιητή και εφευρέτη πολλών μουσικών οργάνων.

moondogs10alan

Υιοθέτησε το όνομα «Moondog» προς τιμήν ενός σκύλου «που συνήθιζε να ουρλιάζει στο φεγγάρι περισσότερο από κάθε άλλο σκύλο».

Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη ως νεαρός άνδρας, ο Moondog πήρε μια σκόπιμη απόφαση να φτιάξει το σπίτι του στους δρόμους εκεί, όπου πέρασε περίπου είκοσι από τα τριάντα χρόνια που έζησε στην πόλη.

Τις περισσότερες μέρες μπορούσε να βρεθεί στο αγαπημένο μέρος της πόλης του φορώντας ρούχα που είχε δημιουργήσει με βάση τη δική του ερμηνεία του Νορμανδού θεού Odin. Χάρη στα αντισυμβατικά ρούχα και τον τρόπο ζωής του, ήταν γνωστός για μεγάλο μέρος της ζωής του ως «Ο Βίκινγκ της 6th Avenue». Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, "The Viking of 6th Avenue", κυκλοφόρησε το 2014.

moondogs6kerata

Τα κέρατα που αποτελούν μέρος του λογότυπου του γνωστού χώρου εστίασης της Λευκωσίας είναι εμπνευσμένα από το κράνος των Βίκινγκ που φορούσε ο Hardin.

Το παρατσούκλι ενός ντισκ τζόκεϋ

Ο Moondog ήταν επίσης το παρατσούκλι του ντισκ τζόκεϋ της δεκαετίας του 1950, Alan Freed, που μερικές φορές αναφέρεται ως «ο πατέρας του ροκ εν ρολ».

moondogsalana


Ο Freed ονόμασε τη ραδιοφωνική του εκπομπή "The Moondog House" και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως "The King of the Moondoggers". Είχε εμπνευστεί από ένα απίθανο ορχηστρικό που ονομαζόταν "Moondog Symphony", το οποίο είχε ηχογραφηθεί από τον Louis Hardin. Στη συνέχεια, ο Hardin τον μήνυσε και ο Freed του απαγόρευσε να χρησιμοποιήσει το όνομα στο μέλλον.

Εμπνευσμένη από και στο πνεύμα του Alan Freed, η ομάδα του NBA Cleveland Cavaliers υιοθέτησε το όνομα Moondog για τη μασκότ της ομάδας.

Το αρχικό όνομα των Beatles

Το Moondog χρησιμοποιήθηκε επίσης ως μέρος ενός αρχικού ονόματος των Beatles. Το Johnny and The Moondogs ήταν ένα όνομα που υιοθετήθηκε από τους John Lennon, Paul McCartney και George Harrison το 1958 με σκοπό να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ταλέντων "Search For A Star" του Carroll Levis. Αν και προκρίθηκαν στον τελικό, εντούτοις δεν τον κέρδισαν. Αν είχαν κερδίσει, πιθανότατα θα τους ξέραμε σήμερα ως Moondogs.

Σημειώνεται ακόμα ότι το Moondog είναι ακόμα ένα μινιμαλιστικό γλυπτό που δημιουργήθηκε από τον Tony Smith το 1964.

moondogsagalma


Ο τίτλος αναφέρεται στον πίνακα του Joan Miró Dog Barking at the Moon και Louis Hardin. Μια πρώτη ιδέα για το λογότυπο του Moondog's ήταν εμπνευσμένη από το άγαλμα του Smith.

moondogslogo

Δειτε Επισης

Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία