Powered by

Η Ινδία απέδειξε τη δύναμή της στον κόσμο αλλάζοντας τη σκέψη και την προσέγγισή της

Η αλλαγή σκέψης και προσέγγισης της Ινδίας και του λαού της όχι μόνο έκανε τον κόσμο να αναγνωρίσει τη δύναμη της χώρας, αλλά και να την επαινέσει σε πολλές περιπτώσεις σε παγκόσμια φόρουμ. Επιπλέον, πολλές άλλες χώρες αποφάσισαν να υιοθετήσουν την ινδική πολιτική και προσέγγιση. Τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί η ικανότητα της χώρας να μετατρέπει την καταστροφή σε ευκαιρία εν μέσω της πανδημίας του COVID και άλλων παγκόσμιων προκλήσεων. Κι αυτό οφείλεται στη θετική σκέψη του έθνους, που ωθεί τη χώρα προς τα εμπρός.

Μετά τον COVID, η χώρα, ο κόσμος και τα παγκόσμια συστήματα άλλαξαν, προέκυψαν νέες προκλήσεις καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους. Η Ινδία μετέτρεψε γρήγορα αυτές τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Ως αποτέλεσμα, παρά την πανδημία, τον πόλεμο και τις φυσικές καταστροφές, η Ινδία είχε θαυμαστές επιδόσεις. Ο Πρωθυπουργός Narendra Modi είπε στη σύνοδο Global Business Summit 2023 των Economic Times ότι “η ανθρωπότητα αφού μελετήσει την Ινδία και την ικανότητα των ανθρώπων της να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 100 ετών, θα είναι περήφανη για τον εαυτό της”.

Το 2014, η φήμη της χώρας επηρεάστηκε αρνητικά εξαιτίας διαφόρων απατών που κόστισαν εκατομμύρια. Με την παράλυση της πολιτικής που οδήγησε σε καθυστέρηση των έργων υποδομής για πολλά χρόνια, ήταν δύσκολο για τη χώρα να προχωρήσει γρήγορα με τέτοια νοοτροπία και προσέγγιση. Για τον λόγο αυτό, η νέα κυβέρνηση επαναπροσδιόρισε κάθε πτυχή της διακυβέρνησης και αποφάσισε να προχωρήσει με νέα σκέψη, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον ορατά.

Ο τρόπος σκέψης της κυβέρνησης άλλαξε υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Modi και έχουν διαμορφωθεί πολιτικές ώστε να αντικατοπτρίζουν αυτές οι αλλαγές, ο αντίκτυπος των οποίων είναι πλέον ορατός. Οι οικονομικά ασθενέστεροι ξεκίνησαν να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, άρχισαν να λαμβάνουν τραπεζικά δάνεια και να αποκτούν την κυριότητα των σπιτιών και των περιουσιών τους. Τουαλέτες, ηλεκτρικό ρεύμα, καθαρά καύσιμα μαγειρέματος και γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο, ενώ παλαιότερα θεωρούνταν περιττά ή πολυτέλεια, είναι πλέον διαθέσιμα για όλους. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει μεταφέρει 28 δισ. ρουπίες απευθείας στους λογαριασμούς των φτωχών μέσω διαφόρων προγραμμάτων στο πλαίσιο της Άμεσης Μεταφοράς Παροχών (DBT).

Ο Πρωθυπουργός Modi δήλωσε ότι πρέπει να θυμόμαστε την παρατήρηση του πρώην πρωθυπουργού Rajiv Gandhi ότι «αν σταλεί μια ρουπία από το κέντρο, μόνο 15 paise (ΣτΜ: υποδιαίρεση της ρουπίας) φτάνουν στον πραγματικό δικαιούχο». Ως αποτέλεσμα, 24 δισ. ρουπίες είτε θα πήγαιναν στην τσέπη κάποιου άλλου είτε θα είχαν λεηλατηθεί. Λόγω του νέου τρόπου σκέψης της τρέχουσας κυβέρνησης, σήμερα αν φύγει μια ρουπία από το Δελχί φτάνει ολόκληρη στον προβλεπόμενο δικαιούχο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Jawaharlal Nehru είχε πει ότι η χώρα θα φτάσει σε ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης όταν κάθε Ινδός θα έχει πρόσβαση σε τουαλέτα. Ο Πρωθυπουργός Modi δήλωσε ότι ναι μεν αυτό ειπώθηκε, αλλά δεν επιδείχθηκε και η ίδια προθυμία ώστε να βρεθεί λύση. Εξαιτίας αυτού, μέρος της χώρας παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς βασικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Στις αγροτικές περιοχές, η κάλυψη υγιεινής έχει αυξηθεί από 40% σε 100% από το 2014.

Πριν από το 2014, υπήρχαν περισσότερες από 100 υποβαθμισμένες συνοικίες με κύρια χαρακτηριστικά τη φτώχεια, την οπισθοδρόμηση, την ανεργία και την έλλειψη δρόμων, ηλεκτρισμού, νερού, σχολείων και νοσοκομείων. Η νέα κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Modi, αντέστρεψε την υπανάπτυξη και αυτές οι περιοχές μετατράπηκαν σε φιλόδοξες περιφέρειες με ρυθμό ανάπτυξης πλέον πάνω από τον μέσο όρο της χώρας.

Ευκαιρίες μεγάλης κλίμακας για κυβερνητικές θέσεις εργασίας για νέους δημιουργούνται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.. Επιστολές διορισμού για επιθεωρητές της αστυνομίας και αντίστοιχες θέσεις της πολιτικής αστυνομίας, διοικητές διμοιρίας και αξιωματικούς δεύτερης κατηγορίας του πυροσβεστικού σώματος διανεμήθηκαν στην Έκθεση Απασχόλησης του Uttar Pradesh. Μιλώντας στην Έκθεση, ο πρωθυπουργός Modi είπε ότι “το σημερινό ραντεβού θα φέρει ευημερία σε 9000 οικογένειες και θα αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των ανθρώπων”. Τον περασμένο Ιανουάριο, η κεντρική κυβέρνηση προσέλαβε 71.000 άτομα σε διάφορα τμήματα και οργανισμούς, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο προσλήφθηκαν πάνω από 71.000 νέοι σε περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί