Powered by

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε τη σταθερή πορεία του πληθωρισμού

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπάρχει υποπληθωρισμός ή πληθωρισμός σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, καθώς η συνολική προσφορά, αλλά και η ζήτηση προϊόντων στην κινεζική αγορά βρίσκονται σε γενικές γραμμές σε ισορροπία, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν σε νομισματικό επίπεδο είναι λογικές και μετριοπαθείς, με τις προσδοκίες των καταναλωτών να είναι σταθερές για την πορεία των γενικότερων οικονομικών εξελίξεων.

Η δραστική ανάπτυξη της προσφοράς χρημάτων και πιστώσεων συνυπάρχουν με τη μείωση των τιμών που επιβραδύνει την πορεία του πληθωρισμού, όπως δήλωσε ο Ζου Λαν, αξιωματούχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Με την ισχυρή υποστήριξη ενός πακέτου πολιτικών για τη σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας, η εσωτερική παραγωγή συνεχίζει την πορεία της ανάκαμψής της με ταχύ ρυθμό, ενώ η ανάκαμψη της ζήτησης καταγράφει έναν πιο αργό ρυθμό, καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για την αντιστροφή σε θετικό επίπεδο της θέλησης των ανθρώπων για να καταναλώσουν προϊόντα, με σημείο αναφοράς τη μαζική κατανάλωση προϊόντων, δήλωσε ο Ζου.

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ